• mejram

    NO POO, vi fortsätter tvätta utan schampo

    Gamla trådar med mycket information i respektive TS:

    www.familjeliv.se/Forum-5-73/m23678129-1.html (aug 2007-okt 2007)

    www.familjeliv.se/Forum-5-73/m26433668.html

    www.familjeliv.se/Forum-5-73/m29225742.html

    www.familjeliv.se/Forum-5-73/m32203185.html

    www.familjeliv.se/Forum-5-73/m34754409.html

    www.familjeliv.se/Forum-5-73/m37677491.html (okt 2008-dec 2008)

    etc....

    www.familjeliv.se/Forum-5-73/m45890890-1.html (jul 2009-okt 2009)

  • Svar på tråden NO POO, vi fortsätter tvätta utan schampo
  • Hypnotica
    Mamma Freja skrev 2010-01-25 23:05:44 följande:
    Då måste du har långt hår Själv har jag "bara" till svanskotan än..
    Då ligger jag några centimeter före dig :) Fast mina toppar har inte sett en sax på över 4 år, dock otal hårfärgningar med konventionella hårfärgningsmedel.
  • Hypnotica
    Denebola skrev 2010-01-25 23:13:38 följande:
    Du kommer alltid med en massa udda tips, I like it
    När det kommer till "skum" hårvård kan jag nog snacka i timtal. De som står mig nära har numer vett nog att inte fråga om de inte vill ha en 2 tim lång monolog :):)
  • FrejaMariah
    Hypnotica skrev 2010-01-26 00:37:21 följande:
    Jag är bra på att lagra info om allt möjligt konstigt i hjärnan, men inte bra på att komma ihåg varfan infon kommer ifrån:Jag *tror* att vissa SLS:er utvinns ur kokosnötsolja, men de kan också utvinnas från råolja. Men att kokosnötter är billigare.Om jag baa kunde komma på namnet på den där vattenlösliga silikonen och den där silikonen som avdunstar...
    Jag lyckades leta reda på den försåpade kokosoljan iaf; Sodium Coco-Sulfate..
    Nu har jag letat som en galning på lockig igen (okej då, jag använde sökfunktionen ) och detta var vad jag hittade som vattenlösliga silikoner..
    PEG-modified dimethicone och Dimethicone copolyol.. Men så står det även att den är löslig med cocamidopropyl betaine och cocobetaine..
  • FrejaMariah
    Hypnotica skrev 2010-01-26 00:46:35 följande:
    Då ligger jag några centimeter före dig :) Fast mina toppar har inte sett en sax på över 4 år, dock otal hårfärgningar med konventionella hårfärgningsmedel.
    Jag började toppa håret själv i somras och det blev max 2 cm då och så toppade jag strax innan nyår och då blev det bara 1 cm.. Vist, det är lite kluvna toppar kvar, men man kan juh inte klippa varje månad som man "ska".. Då kan det juh inte bli längre
    Jag kemikalifärjade håret för sista gången i maj 2007 (det ljusa på bilden e utväxten fram till september 2009). Då skulle jag bara vänta på att få midjelångt naturligt hår, innan jag tänkte tokbleka och färga rosa, något jag ryggar tillbaka för nu.. Nu väntar jag på att den sista kemiska färgen ska växa ut och sedan henna i fortsättningen..
  • fruganL

    Jag tycker allt ni pratar om låter så otroligt spännande, men är fast besluten om att inte stoppa i massa andra saker när WO fungerar utmärkt. Och när WO inte fungerar så får det bli någon form av inpackning, men den dagen den sorgen haha.
    Skummar ändå det mesta som står, rätt vad det är har väl något fastnat.

    Ramlar nog in på shenet vilken dag som helst, för mina händer har blivit så sjukt torra. Beror nog dels på microfibret i pocketblöjorna, dels på att jag helt plötsligt börjat tvätta händerna med tvål mycket oftare än förut (är lite mer ostrukturerad än vad jag varit innan) och att jag dricker otroligt lite vatten om dagarna - slemhinnorna börjar torka (i näsan och ögonen i alla fall), men jah. Ska leta upp någon bra handkur vad det lider.

  • Taggtroden

    Maken har gett mig tillåtelse att expremientera med hans hår nu för att f bort mjäll och stimulera hårväxten... blir spännande! Igårkväll gnuggade jag in ÄCV i hårbotten och det fick sitta i medan han rakade sig och sedan sjöljde han ur det och kom stolt upp och berättade att han BARA tvättade ur med vatten

    Ska testa att massera in rosmarinolja med lite jojoba, tack för tipset Hypnotica!

    Coolt att ättika verkar funka att skölja med också!

  • Cybele
    fruganL skrev 2010-01-26 09:38:39 följande:
    Jag tycker allt ni pratar om låter så otroligt spännande, men är fast besluten om att inte stoppa i massa andra saker när WO fungerar utmärkt. Och när WO inte fungerar så får det bli någon form av inpackning, men den dagen den sorgen haha. Skummar ändå det mesta som står, rätt vad det är har väl något fastnat. Ramlar nog in på shenet vilken dag som helst, för mina händer har blivit så sjukt torra. Beror nog dels på microfibret i pocketblöjorna, dels på att jag helt plötsligt börjat tvätta händerna med tvål mycket oftare än förut (är lite mer ostrukturerad än vad jag varit innan) och att jag dricker otroligt lite vatten om dagarna - slemhinnorna börjar torka (i näsan och ögonen i alla fall), men jah. Ska leta upp någon bra handkur vad det lider.
    Aloe Vera plus fet olja har funkat jättebra på mig. Händerna är väl fortfarande inte så fantastiska som jag skulle vilja (lite fnasig på tumme och pekfinger men inga mer torrsprickor!) men i alla fall så bra att jag börjar glömma att smörja in dem innan jag går och lägger mig! ;)

    Taggtroden hittade något annat som hjälpte henne, men kommer inte alls ihåg vad det var.

    Om du har problem med näsan är nässköljning jättebra. Jag började med den eftersom jag har många luftburna allergier. Det känns jättemusko till en början men det känns görskönt när man gjort det.  Vissa perioder gör jag det varje dag, andra så kan det gå månader mellan gångerna.
  • Denebola
    Hypnotica skrev 2010-01-26 00:34:33 följande:
    Hm. Rosmarinolja sägs färga av sig lite å håret, så jag skulle  nog späda ut den i ex jojobaolja. Sedan helt enkelt gnugga blandningen i hårbotten.
    Och så låta hårbotten suga upp det eller?

    Jag funderar på om man kan ta det i lite balsam eller något i stället, vet inte om min hårbotten behöver särskilt mycket olja :P
  • KajsaAnka

    Efter önskemål har jag nu lagt in foton på mitt hennahår i galleriet. Det är det senaste där jag sitter med min dotter i knäet. Jag trivs sååååå bra i färgen! Det är sån lyster i det! Det har jag aldrig haft tidigare i mitt tjocka, torra hår. Innan har jag aldrig haft färg speciellt länge, det har tvättats ur direkt. Men nu sitter det kanonbra, och är dessutom bra för både mig och miljön

  • Purpurbräcka
    Mamma Freja skrev 2010-01-25 23:35:11 följande:
    Från shenet.se"Utspädd ättiksyra i alkoholfria hårvatten och som surt hårsköljningsmedel efter hårtvätten. 5-7 % rekommenderas i nutida huskurer; det återger håret ett  syrahölje och gör det mjukt, glansigt och fylligt och sägs vara bra vid kluvna hårtoppar. Ättikslukten går bort av sig själv utan att man behöver skölja.""En lösning av lika delar ättiksyra och vatten blir måttligt sur (pH 2-4)."Tänker jag helt fel nu om jag säger att typ 40/60 ättika/vatten borde bli bra?? Är inte så bra på det här med surt och basiskt..
    Om du vill få samma ättikskoncentration som i ÄCV (ättika är den sura beståndsdelen i vinäger) så kan jag tänka mig att det är en lämplig spädning. Men ha inte det direkt i håret.

    Själv brukar jag ta ca en kapsyl ättika (24%) till en knapp liter vatten, och det svider som f*n om man får det i ögonen. Så var försiktig!
Svar på tråden NO POO, vi fortsätter tvätta utan schampo