• Quinny

    Misstänkt utomkveds - men inget syns på VUL??

    Linda 1982 skrev 2009-11-11 18:39:03 följande:
    Hej!Jag fick ett utomkveds i våras. Jag gick från v6 till v10 innan de opererade utan och veta i vilken äggledare det satt. Jag blev hem skickad flera gånger med svaret att det var ett missfall men smärtan kom tillbaka hela tiden och hcg nivån åkte som en jojo upp och ner. Sista gången som de undersökte fick jag veta att allt såg normalt ut och att det hade varit ett missfall som kroppen själv hade tagit hand om därav smärtan. Jag drog en lättnadens suck och körde hem. Läkaren ringde en timme senare och sa att jag skulle komma tillbaka för akut operation eftersom hcg värdet hade stigt igen. När de opererade så hade redan äggledaren börjat att spricka så de kunde inte rädda den. Ett halvår innan var de tvungna att operera bort vänster äggstock pga av en cysta och så händer detta på höger sida. Det var en mindre trevlig upplevelse. Läkaren bad om ursäkt flera gånger och kunde inte förstå varför de inte hade sett det tidigare. Men det var tur att de tog ett blodprov även sista gången eftersom det hade börjat att läcka ut blod i magen. Lycka till allihop!!!
    beklagar det du fått gå igenom...sådär ska det inte få gå till, och det är av just den anledningen jag vill att något ska göras NU, innan det är för sent... här är det heller ingen som med säkerhet kan säga vad det är eftersom de inget hittar, men allt pekar på utomkveds... sist fick jag till svars att jag får vänta innan det blir riktigt akut innan något görs, såsom operation... vaddå, ska jag gå omking här som en tickande bomb och känna oro konstant för vad som skulle kunna hända?? men på fredag ska jag tillbaka för ett nytt blodprov, då jag även får reda på vad hCG nivån låg på sist, HOPPAS den sjunkit!
  • Quinny
    ewaulrica skrev 2009-11-11 22:01:22 följande:
    Men får du inte ta akut hcg?! Jag tar mitt akut, varannan dag, får svar efter två timmar...
    ne, dom skickar vidare provet för analys, så det tar ett par timmar, eller nån dag innan dom här kan se... visserligen kan jag ringa upp o kanske få reda på det, men de senaste tre gångerna har de inte kunnat se... jag får ju iaf reda på det när jag kommer upp nästa gång, vilket är imorgon.
  • Quinny
    frux skrev 2009-11-12 08:03:34 följande:
    ja. så var det i mitt fall också. Mitt X satt inte på ett trångt ställe utan växte längst ut på äggledaren, i tuban, så den hade ganska fritt spelrum och hade säkert kunna växa sig dubbel så stor som den var och den var iaf 2 cm ca. Men ingen hade ngn anning om varför det blev så och jag har aldrig haft ngn infektion så ja... vem vet...
    beklagar ditt utomkveds också... kunde dom se detta på vul?
  • Quinny
    ewaulrica skrev 2009-11-12 16:47:47 följande:
    Har fått svar på mitt hcg taget idag, det hade ökat. från 150 i fredags till 180 i tisdags och så 220 idag. Har ingen aning om vad det betyder, det är ju löjligt låga värden iaf. Gyn frågade mig om jag hade kunnat bli gravid senare än vad jag trott, men det har jag ju faktiskt ingen aning om. Då borde väl dessutom värderna ökat med mer än 70 enheter på nästan en vecka?!Ska tillbaka på måndag, han tänkte först ta in mig redan i morrn, men jag tror inte att det syns något nytt då. Det är ju ff definitivt inget liv i livmodern, tror jag, det är värdena för låga för...Det som slog mig är, om man har en gulkroppscysta som växer, borde inte den avge progesteron, dvs hcg-hormon? Jag börjar nästan undra om det inte är det jag har...Suck. Blir galen. Får vänta ända till måndag för att se om det äntligen börjat gå ner lite.
    Jo då borde ditt hcg ökat mer än så på en vecka... det ska fördubblad varannan dag vid en normal graviditet... det gjorde mitt hcg i början, men sen sjönk det en aning o nu står stilla...hoppas det har sjunkit imorgon, ska dit imorrnbitti. Jag har en gulkroppscysta, eller graviditetscysta som de också kallade den, men ingen av de två sista jag träffade nämnde något om den, mer än att det är vanligt när man är gravid och den ska hjälpa till med graviditeten... men då kanske det är den som gör att gravhormonerna finns kvar...
  • Quinny

    Va tillbaka idag för ett nytt blodprov, och fick då reda på tisdagens blodprov, och det hade sjunkit radikalt på bara två dagar! från 380 till 290, detta var en aningens lättnad, så nu hoppas jag på att det fortsätter sjunka, får svar på dagens blodprov på måndag.

    så nu håller jag tummarna för att kroppen min tar tar hand om detta själv, i nuläget ser det ju ganska bra ut iaf då det sjunkit. :)

  • Quinny
    ewaulrica skrev 2009-11-13 15:52:32 följande:
    Åh, vad skönt att höra!!! Då ligger vi på samma värde då nu ungefär.. Blöder du någonting än?
    Ja det känns skönt... Jo jag blöder ännu, blöder numera mängder, störtblödit i tre dagar :-/ innan dess så blödde jag endel ena dagen, medan nästa dag nästan ingenting alls.. nu får ja byta binda varje timme ungefär, känns sådär...klumpar kommer det också...
  • Quinny
    ewaulrica skrev 2009-11-14 17:25:00 följande:
    Min status är lika med quo... Hade ont på vänster sida igår, rätt ordentligt på kvällen faktiskt... Blödde ingenting igår, ingenting i natt och ingenting på hela dagen idag.. Det tickar till ordentligt (hugger, ilar) på vänster sida.. var nästan på väg in till gynakuten idag igen, mår verkligen psykiskt dåligt av att inte veta ett jota. Ska jag börja störtblöda, är det över (har min kropp lyckats ordna detta på egen hand), kommer jag få ont om det är ett X som spricker? Det känns just nu vääääldigt lång till måndag då jag ska ta ett nytt hcg...
    Precis så har jag också haft, hugg på vänster sida... Men nu tror och hoppas jag min kropp tar hand om detta själv, iom att jag blöder som jag gör nu... Men jag förstår hur du känner, skitjobbigt att inget veta. Själv ska jag göra ett femte vul på måndag, och få veta fredagens hcg...hoppas hoppas det sjunkit ännu mer....
  • Quinny

    ÄNTLIGEN börjar vi se ett slut på detta... Som jag trodde o hoppades, så fick jag idag reda på undersökningen att min kropp tar hand om detta själv... Nu ska jag bara sluta blöda, vänta en mens, så kan vi uppta bebisverkstan igen Ska dock tillbaka om två veckor för ett sista blodprov, för att vara på den säkra sidan å se så hcg ligger på 0. Men om en vecka trodde han det borde gått ner så mkt o inte ge utslag på gravtest. Känns iaf SÅ SKÖNT att slippa operation, eller cellgifter som det var prat om. En oerhörd lättnad att det snart är över...

  • Quinny
    ewaulrica: hoppas allt går bra nu! tråkigt att du måste opereras.. men det var ju bra att dom tillsist hittade var x:et satt, så du snabbt fick komma till operation, vem vet vad som hade kunnat hända om de inte hittat det och du gått med detta ett par dagar till, usch :( men nu är det snart över för din del också!

    själv har jag nu slutat blöda, efter nästan tre veckor...så skönt...
  • Quinny
    ewaulrica skrev 2009-11-20 12:16:53 följande:
    är hemma från sjh nu..och mycket riktigt så fick de ta hela ena äggledaren. Det var inte direkt någon enkel resa, som jag upplevde det..:( Det värsta var ju att bli sövd när man aldrig blivit det förut.. Sen fick jag problem med att kissa efteråt, så jag fick bli tömd och grejer, spydde som en galning och fick dropp och skit...Men nu är jag äntligen hemma, hade ont i magen litegrann igår, (har tre yttepytte ärr på magen, fantastiskt egentligen hur de kan gör det så litet) och ont i nacken pga gasen de sprutar in i magen.. Men oj vad skönt att vara hemma!:) Så nu blickar jag framåt och hoppas att det ska gå fort tills februari, för först då får vi börja försöka igen!:)Härligt att du äntligen slutat blöda.. Hoppas att din äl kommer igång igen snabbt också. För du vill väl fortfarande skaffa fler barn?
    Oj, vilken jobbig resa du fått genomlida :( men nu är det bara att blicka framåt, du ska se att du snart blir bra och att din kropp återhämtas. tråkigt att de fick ta ena äggledaren, men då var den skadad och stor risk att det kan bli ännu ett x om man lämnar kvar en skadad äggledare... jag är lite rädd om min äggledare är lite skadad efter detta, eller att det fortfarande kan finnas rester kvar som ligger å "pyr" som läkaren sa... men det får vi verkligen hoppas att det inte gör!

    ohja, vi vill fortfarande ha barn, det blir ju isf min sambos första. vi har fuskat lite och upptagit bebisbakandet igen, om ännu lite försiktigt.. hoppas på ett plus i december o att det denna gången sitter på rätt plats!
  • Quinny

    Jaha ja det är vi då Jag ska tillbaka måndag nästa vecka för att kolla hcg:n en sista gång, då borde det ligga på 0. Graviditetstesten blir iaf negativa nu, känns skönt... Jag ska absolut begära ett tidigt vul om jag blir gravid igen nu snart, vilket jag hoppas på! Men då jäklar ska det sitta på rätt ställe!

    Tack så mkt, jag håller tummarna för er också sen när ni upptar bakandet igen Och jag lovar att komma hit och tala om hur det går!

  • Quinny

    hur mår du nu en tid efter operationen ewaulrica? hoppas du mår bra.

    själv mår jag bra, tror jag haft en mens efter detta (om det inte var rester som kom ut) men ser det ändå som en mens. har kollat hcg:nivån en sista gång för att vara på den säkra sidan, och den var som vi trodde, nere på 0! känns skönt att veta det nu.

  • Quinny

    hej, som lovat gör jag en liten uppdatering om hur det ligger till :) jag plussade faktiskt två dagar innan jul, är fortfarande i chock. ingen blödning, men igår hade ja lite ont på samma sida där x:et satt :( ska ringa barnmorskemottagningen imorgon å höra om ja kan få komma å göra ett vul snart, för att stilla oron!

    ewaulrica: jag håller verkligen mina tummar på att det går vägen för er. o till er andra som också gått igenom ett utomkvedshavandeskap.


     


    god fortsättning o gott nytt år!

  • Quinny

    tack! :) ja, eller jag gick in i v.6 idag om man räknar från senaste mensen jag hade. annars om man räknar från äl gick jag in i v.4 idag

    jo jag har hört att man har rätt att göra ett vul tidigt för att utesluta ännu ett x, så hoppas jag får göra det!


     


    men va skönt att kroppen har återgått till det normala igen :) och absolut, mycket kan hända på ett halvår! lycka till nu!


    kram

Svar på tråden Misstänkt utomkveds - men inget syns på VUL??