Inlägg från: Hädvigg |Visa alla inlägg
  • Hädvigg

    Toppenmammor oktober/november 2005, nu blir det vinter...

    Hej på er!

    Tack för tråden Abovo! Kram på dig i höstrusket!

    Vi har redan laddat upp med massor med ljus Jag älskar att tända ett ljus på frukostbordet. Vi fick lite snö i helgen, men den smälte bort igen.

    Vi har haft fullt upp, renoverat, haft dop och firat farsdag Nu heter lillasyster Siri.
    Mycket tårta och bullar, nu ser vi fram emot en vecka med linssoppa och grönsaker innan vi firar N på fredag.

    Skönt att dopet är över, nu är det bara pärsen med att fixa tårta åt N (jag lyckas aldrig göra snygga tårtor) innan vi kan luta oss tillbaka och vänta på julen. N önskar sig typ allt han ser på leksakshyllorna

    Siri som hittills har varit ett "lätt" barn har haft lite magknip de senaste dagarna. Jag vet inte riktigt vad det beror på, jag har försökt fundera på vad jag ätit, men inte kommit på något som jag inte ätit hela tiden. Kan min stress påverka henne? Eller att jag druckit mindre vatten? Eller något annat? Vill så gärna att hon ska få sova gott igen.

    Vi har inte drabbats av svininfluensan än. Vi funderar på att vaccinera oss i alla fall (blir på onsdag i så fall), främst för min pappas och svågers skull, men för min del också för att Siri ska få lite skydd. Det gäller ju att vi inte blivit snuviga innan dess då.

    Ha det gott allihopa!

  • Hädvigg

    Ånej, Abovo, vad tråkigt att du försvinner från oss

    Hoppas att du orkar kika in och läsa någon gång och att du kanske orkar komma tillbaka senare. Ta hand om dig och Oliver!

  • Hädvigg

    Hej på er!

    Vi har äntligen fått lite snö här och världen blev genast lite ljusare. I går fick vi skatteåterbäring och var och storhandlade
    I dag har vi alla varit jättetrötta, Siri har haft ont i magen och gnällskrikit så gott som all vakentid . Jag och N tryckte figurer med potatisar och vattenfärg, det var riktigt skoj och N har så länge velat prova det (som Prick och Fläck).

    Ankissen
    N vill nog hemskt gärna göra saker med Pappa, men samtidigt måste han konkurrera lite med Siri, så det kan växla mellan mammighet och pappighet på samma dag. Jag tror att det dels beror på åldern (det ska väl växla mellan föräldrarna under åren?) och dels på att pappa är borta på dagarna och han på något sätt måste passa på när han är hemma.

    Man kan inte vara världens bästa mamma alla dagar och alla timmar Jag har provat på att ligga och sova t medan N byggt lego Det går också i nödfall.

    Nu sover N, vet inte riktigt om jag ska väcka honom eller om jag ska låta honom sova tills han vaknar. Ingen bra tid att sova på, men han var sååå trött.
    Han fick vaccinet för ett par veckor sedan, jag väntar på att "min" grupp ska stå i tur M kommer inte att vaccinera sig.

    Ninni T

    Det låter härligt med thanksgivingfirande Hemmafruandet är säkert lättare när det finns många andra föräldrar i närheten som är hemma med sina barn. Jag skulle både vilja och inte vilja vara hemma länge. För barnens skull ville jag vara hemma en tid till, men jag är en mycket trevligare människa om jag får jobba också.

  • Hädvigg

    Åh, nu börjar de knepiga frågorna komma. "Mamma, vad händer när man dör?" "Ligger man bara i jorden?" "Om bebisar far till himlen, växer de där?" " Växer bebisar i jorden?"



    Glad måndag!

  • Hädvigg

    Ankissen
    Man blir lite tårögd av sånt

  • Hädvigg

    De sista julklapparna är inköpta, i morgon ska det städas. Snö och minusgrader

    Kram på er alla och ha en riktigt God Jul och fridfull helg!

  • Hädvigg

    Gott Nytt År allihopa!


    Vi är bortbjudna i kväll som tur är Efter en julhelg fylld med släkt- och vänträffar och med övernattande gäster är det skönt att någon annan står för fixandet. Det har varti roligt men intensivt. 
    N fick julklappar både på julafton och dagen efter (jultomten hade "gått fel" ) och det var nog tur, annars hade han inte orkat öppna alla på julafton. Bäst var Lego och kassaapparaten, tyckte han. 
    Här har kommit massor med snö och det snöar fortfarande. Jätteroligt, eftersom det blir mycket roligare att gå ut, jag kan skotta snö och N gräva eller hoppa runt i den. I går försökte vi åka kälke, eftersom vi har en fin backe här, men det var bara pudersnö hela vägen så vi sjönk ner med ett stort "floff". Efter hårt arbete lyckades vi i alla fall åstadkomma ett spår som gick att åka i. I dag ska vi testa igen. 
    Skridskorna ska provas (tur att jag köpte en stor storlek i fjol) och skidor ska inköpas. 
    N har fullt med existentiella funderingar. Eftersom han går på kyrkans barntimmar har han lärt sig att Gud har skapat allting. I bilen i går berättade han därför om allt Gud har skapat: "Gud har skapat världen och träden och ån och fåglarna och...." "Och dig?", frågade M. "NEeeeej", blev svaret  
    Siri har plötsligt gått över till att sova åttatimmarsnätter. Jag är såå lycklig över det! N sov inte så bra på nätterna förrän han var ett år!  
    Ha det gott allihopa och hoppas att vi alla får ett riktigt fint 2010!
  • Hädvigg

    Ankissen


    Så hemskt när de får problem med andningen! Vilken jobbig julhelg ni fick Ni får försöka ta igen det när alla har blivit friska igen, fira trettondag i stället.
    Heather
    Njut av ledigheten!  
    Sitter med en skriklisa i famnen.
    God fortsättning!
  • Hädvigg
    Tiger
    Förkylning i höften? Kan man ha det?{#lang_emotions_surprised}
    snuttan2
    De kan snappa upp saker de hör bara en gång, allting verkar fastna just nu. Förstår han riktigt vad han säger då? Jag tror inte att de uppfattar döden riktigt på samma sätt som vi. Kanske han har hört någon säga så som varit riktigt upprörd, och förknippar det med att vara riktigt ledsen? Kanske du kan fråga vad han riktigt menar? Att han är jättejätteledsen eller att han inte vill finnas mer?
    Jag känner igen det här med att vara känslig. N är väldigt noga med att göra saker själv och att ingen annan får göra de uppgifter som hör till honom. Han växlar mellan att vara väldigt samarbetsvillig och resonabel och totalt omöjlig{#lang_emotions_undecided} Dessutom verkar han ha fått en svår släng av beslutsångest. Varje valsituation är ångestfylld. Åka till farmor eller stanna hemma? Läsa alfabetsjakten eller barbapapa, osv. För det mesta låter det: "jag vill bååååådaaa, uhuhuuuuu..."
    I dag var det -25 grader här, så vi håller oss mest inomhus. {#lang_emotions_coffee} Visst känns det lite tråkigt att inte kunna vara ute så mycket, men jag njuter ändå av att ha en "riktig" vinter. 
     M ska vara borta en hel vecka - känns väldigt konstigt att sitta ensam på kvällarna när barnen har somnat. Nu ska jag i alla fall gå och lägga mig. Det kan bli tidig väckning i morgon när S vaknar.  
  • Hädvigg

    Hej Tiger


    Jag har inga erfarenheter av så små matvägrare, men slänger in några tips på sånt vi har gjort med vår stora kille när han åt sämre en period.
    Låt henne vara med och laga mat, då brukar det slinka ner saker i farten. 
    Lägg bitar av sånt hon äter på tallriken blandat med andra saker på tallriken så hon får plocka själv. 
    Är det något hon tycker om, t.ex. pannkakor som ni kan blanda ner andra saker i? Bara för att hon ska få i sig lite mera. 
    Går smoothies ner, eller är det för geggigt? Där kan man ju variera med andra frukt och bär, så hon kanske börjar gilla smaken? 
    Hemskt frustrerande när de inte äter  Kanske någon annan har bättre förslag?
Svar på tråden Toppenmammor oktober/november 2005, nu blir det vinter...