Inlägg från: vittra |Visa alla inlägg
  • vittra

    Mitt barn blev MISSHANDLAD på dagis!

    Fy fan så hemskt... finner inga ord, känner verkligen med er! Och ja, anmäl förskolan omedelbart! Usch, det är fruktansvärt att detta kan ske!

    Och de bakomliggande orsakerna till pojkens beteende, ja de vill man nog inte ens veta... de har skyldighet att anmäla den sortens våldsamma beteende och om de dessutom varit medveten om det sen tidigare har de brustit på ytterligare en punkt! Det är pojkens rättighet att få hjälp om det behövs! Då hade kanske er dotter sluppit bli misshandlad

  • vittra

    Miss Maya skrev 2009-11-09 22:16:08 följande:


    Är inte föräldrarna med på att göra en utredning, skulle jag rekommendera förskolan att göra en soc-anmälan, faktiskt.
    Är inte förskola, precis som vanliga skolan, enligt lag tvungna att göra anmälan om det finns fog för det?
  • vittra
    Zaria skrev 2009-11-09 22:40:46 följande:
    Jo, å andra sidan vet vi inte vad som hände, min son hade möjligtvis kunnat gjort en sådan sak, han har ev diagnos...och har enormt svårt att avbryta Om han triggas igång. Tycker det är trist att man förutsätter att barnet haft en heeeeemsk bakgrund, och att föräldrarna skall socanmälas överlag, det är förskolepersonalsen som gjort fel. Ett barn med tex ADHD kan ofta också triggas upp och har svårt att rbyta, eller blir så extremt arga att de inte vet vad de gör. Låter helt idiotiskt att skuldbelägga föräldrarna med en socanmälan och visa foton på hur TS dotter såg ut utan att man vet vad som hänt och varför.
    Herregud, jag har väl aldrig skrivit nåt om att skuldbelägga föräldrar och plåga dem med foton, och jo vi vet ju visst vad som hände. Flickan blev misshandlad och personalen var inte ens på plats, det är en glasklar brist i deras arbetssätt. Har ett barn uppenbara och regelbundna beteendeproblem är det lika stor brist om personalen inte tar tag i det och gör vad som krävs. En anmälan kan HJÄLPA barnet och familjen och handlar inte på något sätt om att skuldbelägga föräldrarna!
  • vittra
    Zaria skrev 2009-11-09 23:15:18 följande:
    nej det sista jag skrev var till TS. Däremot skrev du "Och de bakomliggande orsakerna till pojkens beteende, ja de vill man nog inte ens veta... " Därav att det verkar som att du förutsätter att barnet haft/har det hemskt hemma eller varit med om något traumatiskt. Om barnet nu gjort så innan så har säkerligen förskolan reagerat
    Jag förutsätter inte, men det KAN vara så. Det kan precis lika gärna vara någon diagnos, men det vet ju inte DU, eller hur? Förstår inte varför du tar åt dig...
    Och det står ju redan i TS att personalen vet att pojken gjort liknande förut, och ÄNDÅ inte agerat! BRIST.
    jag förstår att TS mår jättedåligt men att anmäla till soc och sedan visa föräldrarna bilderna på deras dotter känns rent som en hämnd. vem vet föräldrarna kanske kämpar med näbbar och klor för att få resurs eller en utredning på sitt barn och mår jättedåligt varje gång de får höra vad deras barn gjort och sedan får de ingen hjälp alls (idag när man sparar är det enormt svårt att få resurs på sina ställen)
    Fast nu skrev ju inte jag om huruvida TS borde anmäla till soc eller inte, JAG tycker inte det är hennes sak utan förskolans. JAG skrev nämligen och undrade om inte förskolan har anmälningsplikt precis som vilken skola som helst i Sverige. Och så var det fick jag veta, även om det följs på långt ifrån alla ställen, precis som med alla andra skolor med andra ord. Du tjafsar om något helt annat, JAG pratar om förskolans ansvar i det hela!
  • vittra

    Är det någon som på fullt allvar anser att det är fel att anmäla förskolan för dessa fruktansvärda brister?!

    Jag finner inga ord!!!

  • vittra
    nyluring skrev 2009-11-10 14:25:52 följande:
    Gaby 01 skrev 2009-11-10 14:21:24 följande: Kan en 4 åring misshandla? Medvetet? Kan en 4 åring kallas förövare?
    Klart att de kan, precis som de kan döda eller allt annat som börjat ske i dagens samhälle! Givetvis ska barnen inte straffas, men de ska ha hjälp, och det får de knappast genom att man hymlar om det och bortser från det bara för att de råkar vara små barn! Handlingen är lika illa för det.

    Jag blir så förbannad på folk som förminskar något bara för att det är barn det rör sig om, det är FAN ingen ursäkt!
  • vittra
    Marystar skrev 2009-11-10 14:40:16 följande:
    Problemet är väl att om man ser på barnet som en "skadad förövare" så finns risken att man struntar i att lösa själva grundproblemet, eller ens ta reda på varför det sker. Så kändes det iaf på dagiset där jag arbetade, man sket i att hjälpa pojken för han va ju ändå så bråkig och omöjlig att göra nåt åt. Barn är inte SÅ våldsamma av naturen eller för att de bara är elaka, det är andra faktorer som spelar in. De kan omöjligt se konsekvenserna av sina handlingar på samma sätt som en vuxen person kan. Inget barn mår bättre av att bli betraktad som brottsling eller förövare. Och det är inte att förminska problemet, så länge man ser till att de får hjälp med sina problem.
    Fast jag vet inte varför du skriver till mig eller hur du tolkar dig själv eller mitt inlägg, det du i princip säger är ju att det dagis du jobbade på förminskade problemen, därför att pojken ändå var så bråkig. Det är ju just det jag är EMOT, att man förminskar problemen! Och jag skrev ju just att det är hjälp de behöver.
  • vittra
    Starkast skrev 2009-11-10 15:42:03 följande:
    Det handlar inte om att förminska - utan att se steget längre. En 4-åring som gör så här mår av någon anledning inte bra, se det som ett rop på hjälp. Det är med andra ord ingen "planerad" händelse, för så fungerar inte en 4-åring. Det har inte ett dugg att göra med att förminska. Det som har skett är FRUKTANSVÄRT! på alla sätt och vis. Det är en så grym handling att den här lilla pojken säkert har någon självupplevd händelse/händelser som nu utageras på andra barn. Hoppas verkligen att den här pojken nu får hjälp. Hade det handlat om en 15-åring hade vissa uttalanden varit att förminska, men inte när det handlar om en 4-åring.
    Varför skriver du det till mig? JAG har inte sagt att pojken inte behöver hjälp, jag har sagt exakt tvärtom. Jag har aldrig heller påstått att pojken PLANERAT detta (hur ska vi kunna bedöma det?) men jag har sagt att man inte kan förminska händelsen genom att påstå att man inte behöver gå vidare med det bara för att det är en 4-åring, vi säger alltså EXAKT samma sak.
  • vittra
    alvaereva skrev 2009-11-10 16:55:33 följande:
    Först vill jag börja med att säga TACK till alla som tänker på oss, och ni som skickat hälsningar i min gästbok/inbox. Sen kan jag fortsätta med att berätta att vi idag har varit tillbaka på sjukhuset och fotat skadorna. Imorgon ska jag ringa och få journalen hemskickad. Vi har varit i möte med förskoleenhetschefen (tror jag det var) och händelsen kommer att utredas av utomstående personer, och hela förskolan ska gås igenom för att se över rutiner osv. Jag vill att vår dotter ska gå kvar trots det som hänt, att slita upp henne tror jag inte gör det bättre för någon. Bättre att faktiskt se till att det inte händer igen och att det är en bra plats som dottern inte behöver vara rädd för. Dock ställde jag tre krav; -Pojken ska ha en resurs på sig HELA tiden. -Vår dotter ska till att börja med hela tiden ha tillgång till en personal som kan ta henne om hon blir ledsen och orolig. -De ska ALDRIG behöva mötas, inte inne, inte ute och om dom på lov, kvällar och mornar slår ihop avdelningarna så ska inte pojken och Elise träffas. Chefen lovade att dessa kraven skulle uppfyllas. Förskolan kommer att erbjuda pojken psykologkontakt. Vill inte föräldrarna ha det, så kommer de gå in med en socanmälan. Även vår dotter ska få hjälp via nått resursteam, vi ska få veta hur vi ska kunna hjälpa henne på allra bästa sätt. Hon mår bra idag, svullnaderna har gått ner lite, men hon är stundvis ledsen och orolig. Säger att pojken var dum, att han drog henne i håret och så säger hon "Liiiis lessen!"
    Låter ju som att ni blivit bemötta oerhört bra och respektfullt, jätteglad för er skull! Och att förskolan verkligen tar på sig ansvaret, och gör vad de kan för alla inblandade! Förstår absolut att ni inte vill byta förskola, och om kraven ni ställt uppnås så tror jag inte heller det kommer bli någon fara i fortsättningen
  • vittra
    mamman2008 skrev 2009-11-10 22:32:21 följande:
    Vid såna där extrema situationer så borde man fan få reda på det.. även om det är massa sekretess..... ett barn får inte göra sådär och TS måste väl veta vem det e så hon kan anmäla och få skadestånd?
    TS ska anmäla FÖRSKOLAN och inte familjen i sig, det är förskolans ansvar att, om det behövs, göra en vidare anmälan till soc. Inte TS och den drabbade familjen.
Svar på tråden Mitt barn blev MISSHANDLAD på dagis!