Inlägg från: vittra |Visa alla inlägg
  • vittra

    Mitt barn blev MISSHANDLAD på dagis!

    kuddmys skrev 2009-11-10 22:30:09 följande:
    Inte min skyldighet att ta reda på fakta åt andra. Men jag kan säga, att inom förskolan är misshandel inte är nåt man använder sig av gällande barn som slår. Det är emot värdegrunden.
    Nu handlade det ju inte riktigt bara om ett barn som slår........
  • vittra
    kuddmys skrev 2009-11-10 22:48:25 följande:
    Personalen kan mycket väl va enda orsak till pojken agerande. Det funkar inte så att man anmäler barn till soc.
    Va? Det är väl klart att det måste göras en anmälan om pojken har så uppenbara beteendeproblem! Tycker du själv att det är normalt att en 4-åring utför misshandel bara för att inga vuxna är i närheten?!
  • vittra
    kuddmys skrev 2009-11-10 23:05:59 följande:
    Men så funkar det inte.
    Så funkar det visst på många håll. Ser man att ett barn inte mår bra behöver givetvis hemförhållandena utredas. Förskolor har så vitt jag vet anmälningsplikt! Det verkar du bortse från.
  • vittra

    Och utåtagerande är ett BETEENDE.

    MISSHANDEL däremot är en handling!

  • vittra
    mamman2008 skrev 2009-11-10 23:11:24 följande:
    TACK du är en av dem som inte är hjärtlösa mot TS... vi får skicka styrkekramar till henne flera ggr om för det e sååå många i denna tråd som inte fattar att de e precis så som du säger.... och JA det är föräldrarna som har ansvar och man måste väl lära sina barn vett och etikett innan de ska blandas med andra barn. Jag tror inte föräldrarna till pojken sökt hjälp och jag hoppas innerligt att TS dotter slipper ha denna pojke länge till på samma förskola... han borde gå i en särskola istället! Det är inte personalens fel och jag är i stort sett 99 procent säker på att personalen var borta för något viktigt och inte för en struntsak..... de kanske bytte blöja eller svarade i tele... sånt som MÅSTE göras på en förskola!
    Du TROR ju som vanligt fasligt mycket du.... men du VET inte så mycket, eller hur?
  • vittra
    kuddmys skrev 2009-11-10 23:13:18 följande:
    Personalen har brustit rejält. Då börjar man där innan man funderar på annat. Nästa steg är samtal med föräldrar och specialpedagog. Först därefter soc. Sånt vet man som pedagog.
    Vi vet ju inte hur långt de redan gått i den stegen eftersom det uppenbarligen har uppmärksammats beteendestörningar hos barnet redan tidigare. Då borde dessa steg har vidtagits redan då. Men som sagt, då ligger vi i alla fall på samma linje att man BÖR kontakta soc om det nu finns fog för det (men inte det första man gör).
  • vittra
    MalinEddie skrev 2009-11-10 23:14:49 följande:
    Jag tror du har rätt. Har själv lite svårt att koppla bort agatråden..
    Ja tyvärr är det nog den som ligger och gnager i mitt bakhuvud så fort jag ser nicket... usch det är så man får rysningar.
  • vittra
    kuddmys skrev 2009-11-10 23:18:52 följande:
    Det ska gå långt innan man drar in soc. I övrigt håller jag med.
    Jag är visserligen av den åsikten att väldigt många skolor (och säkert förskolor också) drar sig alldeles för mycket för att koppla in soc. Kanske just pga stämpeln att det är så negativt laddat. Soc är en HJÄLP och en RESURS för familjer som har problem, det är inget snack om saken att pojken behöver hjälp. För mig är det självklart att soc ska kopplas in. Men jag är helt på det klara med att folk är för rädda att göra anmälan idag. Det är ett problem, och det är många som är medvetna om det också. På många ställen görs det till och med särskilda satsningar för att stärka samarbetet mellan skolan och soc. Vet dock inte hur det är just med förskolor.
  • vittra
    mamman2008 skrev 2009-11-10 23:19:05 följande:
    det är ändå ingen ursäkt att "bara för att pelle är handikappad så får han misshandla och nästa mörda en 2 år yngre tjej som inte ens kan göra motstånd... för han förstår inte och har ingen kontroll...." du hör väl själv hur sjukt det låter..... ett sånt barn som pelle sätter man inte på en normal förskola!
    Antar att du tyckte det var bättre förr när man gömde undan alla som inte genast passade in i samhället innanför lås och bom och gjorde fruktansvärda experiment på dem för att förstå vad som var fel på dem?
  • vittra
    mamman2008 skrev 2009-11-10 23:50:07 följande:
    folk är RÄDDA för att uppfostra för DET är ju nåt negativt!!!!! att barn inte slåss och att barn ska vara snälla det är ju TABU!!!!! barn ska vara bråkiga och slåss och härja! *IRONI*
    Nej, men däremot är det OLAGLIGT att slå, kränka och på annat sätt psykiskt misshandla barn. Därför använder folk sig inte av den typ av uppfostran DU förespråkar.
  • vittra

    Diskussionen om diagnos - inte diagnos är totalt oväsentlig i sammanhanget.

    Det är FÖRSKOLAN som brustit i sitt beteende, och oavsett vad som är orsaken till pojkens beteende så kan man inte ursäkta förskolans agerande. Pojken kan ha en diagnos, men han kan också komma från ett hem fullt av psykisk sjukdom, daglig misshandel, missbruk etc. Är det MINDRE hemskt för honom då? Behöver han MINDRE hjälp för att han har en diagnos alternativt dåliga hemförhållanden?

    Givetvis fattar väl vem som helst att en normal, frisk unge med normala hemförhållanden inte halvt slår ihjäl ett annat barn, ÄVEN om barnet inte blir fostrat med stenhård metodik á 1800-tal!!!

  • vittra

    det mamma2008 pratar om är att man bör banka in vett och sans i små barnen om de inte förstår att bete sig. Uppfostran ska göras med våld och kränkning enligt henne. Jag har dock lite svårt att förstå hur hon kan tro att man får snälla och kamratliga medmänniskor på det viset... men hon anser att man inte uppfostrar sina barn om man inte använder äldre modellen våld och kränkning för att få barnen att bete sig fint och lydigt.

  • vittra
    kuddmys skrev 2009-11-11 23:04:41 följande:
    Finns inga psykiskt sjuka barn. Tänk lite!
    Oj då, det är väl klart som fan det finns psykiskt sjuka barn! Massor! Men om de får rätt hjälp kan de få bukt med sin sjukdom. Schizofreni som jag såg att ni nämnt finns i allra högsta grad även hos små barn, det är nämligen nästan alltid när barnet är mycket litet schizofreni börjar utvecklas.
Svar på tråden Mitt barn blev MISSHANDLAD på dagis!