• Kid A

    35-åringar som är oförklarligt barnlösa?

    Hej! Jag stämmer nog också in på beskrivningen. 35 år och vi har fått diagnosen oförklarligt barnlösa efter utredning, även fast jag hela tiden har trott att det kan bero på min cykel som varit ganska knepig - oregelbunden med korta lutealfaser. Har ätit Pergotime 4 omgångar utan resultat (= ingen graviditet alltså). Hade vissa förhoppningar denna månad men det visade sig vara skengraviditet då jag testat minus idag. Nästa steg för oss blir IVF i januari!

    Ninni1974 - hemskt med 2 MA! Hoppas det vill fungera hela vägen ut för er snart.

  • Kid A

    Cah - samma för mig! Har tagit prog tre cykler tror jag och det gör lutealfasen längre och minskar antal dagar med spottings innan mens. Tyvärr ville inte min läkare skriva ut det så jag har "lånat" av en kompis, hmm... *skäms*. Men det verkar ju hjälpa, dock inte hela vägen till en graviditet.

    Hur gick er första IVF, blev det många befruktade ägg osv? Får jag fråga var ni gör IVF? Vi ska till Falun.

  • Kid A

    Shit (ursäkta uttrycket) vad många äggblåsor! Så då blir det tredje gången gillt nu för dig alltså? Statistiken talar till din fördel.

    Jag försöker att inte ha alltför stora förväntningar på vårt första försök, men kommer förstås bli grymt besviken ändå om det inte fungerar. Jag kommer börja spraya någon gång i mitten av december, lite spännande känns det allt.

  • Kid A

    Ninni - bra idé med en privat utredning. Det är ju som du säger, OM det finns ett fel att upptäcka så vill man ju veta det så fort som möjligt. Och hittar de inga fel så vet man i alla fall det. Åldersstressen börjar bli högst påtaglig tycker jag, sen jag fyllde det där läskiga 35...

    Cah - på vilket sätt tålde du inte sprayen? Jag är lite rädd för biverkningarna...
    Jag har ett jobb som kan vara ganska fysiskt krävande och dessutom mycket jourer och svårt att vara ledig med kort varsel - på det stora hela en halvdålig kombination ihop med IVF.

  • Kid A

    Hej HoppetKärleken! OJ vad ni har kämpat länge och mycket! Var står ni nu, är ni fortfarande i IVF-svängen?

  • Kid A

    HoppetKärleken - låter bra att ni har flera vägar att gå, då finns ju jättegoda chanser till att ni blir föräldrar, förr eller senare!

    Cah - fy så vidrigt med både huvudvärken och överstimuleringen!
    Mina äggstockar är nog rätt normala till utseendet vad jag har förstått av vår något virriga gynekolog. Har ingen aning om jag är lättstimulerad eller ej, har inte fått komma på något VUL för att kolla hur jag svarat på Pergo. Det kommer väl visa sig i samband med första IVFen snart, ska börja med en dos av 150 enheter Puregon.

  • Kid A

    Cah
    Har fått ½ tablett ordinerad bara, men har inte fått komma in på någon koll alls. Dock märkte jag att jag fick utslag på ÄL-test väldigt sent trots ½ tabl Pergo, typ dag 24 vilket är ungefär som det brukar vara de cykler jag INTE ätit Pergo. Och enligt läkaren borde Pergon speeda på ÄL lite, så det kändes inte som om en halv tabl "hjälpte" så mycket, men det kan jag ju egentligen inte veta utan vare sig VUL eller blodprover. Så sista gången nu så provade jag faktiskt att höja till en hel tablett på alldeles eget bevåg *skäms igen*, vilket resulterade i en nästan normal cykel med ÄL på dag 14, och ÄL-smärta för första gången någonsin, dock ingen graviditet.

    Själv har jag en känsla av att jag inte ägglossar normalt alla månader - väldigt vetenskapligt uttryckt men har en massa bra argument som nog ingen orkar läsa just nu - får LH-stegring på min fertilitetsmonitor varje månad men det behöver ju inte betyda att det verkligen sker en riktig ägglossning. Men eftersom det inte hänt något nu efter 4 Pergoförsök så känns det helt rätt att gå vidare med IVF - man har ju liksom inte all tid i världen på sig precis...

  • Kid A

    Cah
    Ja, läkaren är trevlig men ganska så förvirrad. Tur att jag har koll på vad som sagts och gjorts i vår utredning för det känns inte riktigt som om han har det. Visserligen har vi väldigt långt att åka till honom, men någon liten kontroll i samband med någon av Pergokurerna hade nog varit bra. Jag chansade lite när jag själv höjde dosen till 1 tablett, med tanke på hur infertil jag varit hittills så kändes risken för flerbarnsgraviditet ändå väldigt liten...

    Hoppas på att jag visar mig vara sådär lagom lättstimulerad! 150 enheter, vet du om det är en "normal" startdos eller ej?

  • Kid A

    Princess35 - hur går det med er IVF, ruvar du nu? Håller tummarna!

    Ninni1974 - har heller inga vänner som riktigt förstår barnlöshetsgrejen, tur att det finns internetkompisar! Har dock berättat att vi ska genomgå IVF för tre av mina vänner + min syster. Vi har inte berättat för några av våra föräldrar, och kommer nog inte göra det heller som det känns just nu, men vi får se.

    Adoption är helt klart något som man borde börja åtminstone fundera och diskutera kring...

    HoppetKärleken - läste i din presentation, fy vilken LÅNG och jobbig resa ni haft! Hoppas ni är framme vid målet snart!

    Den här cykeln ska jag börja spraya (dag 21, eller kanske lite senare om ÄL blir sent), läkaren har skickat behandlingsschema med posten, väntar på att få hem det.

  • Kid A

    Hej Ninni, har du bytt nick?

    Msnorrland - hej!
    Ännu en med lång kämpig resa... Det är så sorgligt med dessa historier men hoppas verkligen på att det fortfarande kan finnas ett lyckligt slut!! Är kön lång för äggdonation?
    (Var i Norrland förresten? /nyfiken annan norrlänning)

    Vi har ju också fått diagnosen oförklarligt barnlösa fast jag hela tiden har misstänkt att det kan hänga ihop med min knasiga cykel. Nu har jag för endast andra gången någonsin känt av min ägglossning (denna och förra månaden), och dessutom fått en ägglossningsblödning (? antar jag att det är i alla fall). Skumt fenomen! Någon som varit med om det? Jag har läst om att det kan bero på att hormonnivåerna dippar precis i samband med ÄL och att man då kan blöda lite.

    Hur som helst - funderar på om jag verkligen haft riktiga ÄL särskilt ofta tidigare - men om det är så så borde väl IVF vara en rätt bra metod för oss... Usch, har alldeles för stora förhoppningar på det.

Svar på tråden 35-åringar som är oförklarligt barnlösa?