• SailorGirl

    30+ som arbetar på första barnet, del 20

    30+ som arbetar på första barnet, del 20


     


    {#lang_emotions_sunny} {#lang_emotions_flower} Hej alla gamla & nytillkomna 30+:are som arbetar på första barnet!
    Här samlas vi och ventilerar tankar & funderingar & allt annat som faller oss in! {#lang_emotions_flower}  {#lang_emotions_sunny}
    Tråden startades den 9:e maj 2005 och inledes med följande text:
    "Känner ett behov av en tråd av likasinnade, det vill säga 30+ som jobbar på första barnet. Givetvis kan man få mycket stöd av yngre och de som redan har ett barn, men ändå så är de ju "fortfarande unga" och de har ju ett (eller flera) barn... "
    ...och det är också DET den bygger på, att vi "lite äldre" behöver en tråd där vi kan få ventilera utifrån vårt persepektiv! {#lang_emotions_cool}

    Så! Nu är det bara att ni ventilerar er, det finns inga dumma frågor!
    Ha en bra dag & STORT lycka till med bebbe-verksta'n!!!
    KRAAAM på er tjejer! {#lang_emotions_nalle}

    Här kommer några adresser till våra systertrådar:

    BIM-tråd för november:


    www.familjeliv.se/Forum-1-3/m48060172.html


    BIM-tråd för december:



    De av oss som fått erfara att det kan ta tid att göra underverk har en egen tråd:
    30+ som arbetat mer än ett år på första barnet (Del 15):
    www.familjeliv.se/Forum-7-34/m46921874.html

    Tempandets ädla konst :

    En svensk anvisning till tempandets konst(-igheter). Gjord av några duktiga tjejer här på FL:
    www.familjeliv.se/Forum-1-3/m11445097.html

    Temptråden FF för 30+ som arbetar på första barnet Del 14:
    www.familjeliv.se/Forum-11-238/m47802998.html

    Statistikens förlovade land:
    Statistiktråd för 30+ som arbetar på första barnet del 7 (Inaktuell, men jag hittade ingen ny…Uppdaterar så fort en ny finns):
    www.familjeliv.se/Forum-1-5/m42495964-2.html

    Inget är som väntans tider:
    30+ som väntar första barnet Del 18:
    www.familjeliv.se/Forum-11-241/m47561694.html

    Väntan över- miraklet har anlänt:
    30+ som fått första barnet del 14:
    www.familjeliv.se/Forum-11-236/m44514833-1.ht...

    Favorit i repris:
    30+ som väntar/har fått syskon, del 6:
    www.familjeliv.se/Forum-11-237/m47446362.html


    De gamla visa veteranerna:
    Samlingstråd för "gamlingar" från alla 30+ trådarna Del 13:
    www.familjeliv.se/Forum-11-241/m47671996.html


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-11-21 12:11
    BIM-tråd för december: www.familjeliv.se/Forum-1-3/m48799448.html
  • Svar på tråden 30+ som arbetar på första barnet, del 20
  • Milon

    Klart att det ska bli det. Jag kommer att hoppa över december BIM listan eftersom maken är till sjöss nu. Han kommer hem till jul så i januarilistan ska vi vara med igen å då vill vi ha plus igen.

  • Lingon31

    Hallå tjejer. Hoppas att det blir många pluss nu i december. Jag hoppar över december listan då jag opereras för ev endo misstanke sista november och räknar däför inte med att få något+ då jag har ÄL samtidigt. Återkommer i januari listan med råge om inget oväntat händer.

  • Lingon31

    Hej tjejer verkar bara vara jag som skriver så jag kan ju fortsätt på mitt livshistoria har skrivit samma sak i andra trådar men någon har säkert missat.

    Hoppas att det går bra för er andra och att det är därför ni inte är här och tjattrar.

    Gjorde min operation igår. Livrädd och trodde jag skulle dö men så känner nog de flesta säkert. Det var mycket folk som var med i op salen ca 10st så jag blev väl omhändertagen. Och just när de skulle tillsätta narkosen och de säger att nu kör vi så skriker jag USCH vill inte men tror ni jag hade något val . Lite trög på att vakna till liv efteråt hjärnan ville men inte ögonen och kroppen. Det tog ett bra tag innan jag kom ur narkosdimman. Hade hur ont som helst och fick endel morfin så det kändes super.

    Kirurgen pratade om vad de hade sett när jag kviknat till och de hade funnit endometrios och tagit bort det som satt runt urinblåsan. De kunde även se att det fanns inuti livmodern men de kunde inte ta bort det pga av ärr risk. Ena äggledaren och äggstock såg tipptop ut men inte den andra vet inte riktigt vad de sa men den verkade inte ha samma passage som den andra och såg svullen ut. De var tämligen hemliga om hur detta påverkar fertiliteten så det känns som domen kommer vid nästa läkarbesök.

    Idag känns det som någon manglat mig med en ångvält. Ont i ryggen, nervsmärtor överallt framför allt i bröst korg och axlar- inget vidare. Men men är det detta som krävs så ställer jag gärna upp igen om jag får mitt pluss. Så nu känns det lite ovisst vet inte om jag ska vara glad eller ledsen Men nu vet vi att felet låg hos mig och hoppas hoppas att livmodern är funktionsduglig.

  • Hästtjejen78

    Jag kan väl haka på då så att du inte blir helt ensam Lingon31.

    Jag har mitt uppe i äl och vi verkar lyckas pricka denna gång. Testar med äl-stickor och håller koll på tappen. Fick fullt utslag igår em på stickan och ännu starkare imorse (visserligen med morgonurin....). Tappen är fullt öppen och mjuk idag. Den har varit på gång att öppna sig sedan i söndags. Har hugg/värk i höger äggstock just nu så jag antar att det är på gång.

    Vi har myst järnet sen mensen, mycket på grund av att jag äntligen fått tillbaka lusten!!! Vi hoppade dock över igår, men ikväll blir det till att ta på sig stövlarna och knata rakt in i bebisverkstan.

    Inser nu med facit i hand att vi fetmissat äl tidigare. Vi har varit för tidiga! Men nu rackarns....!

  • knitwit

    Å Lingon, vad skönt att operationen gick vägen... Verkar som om du blev lite ignorerad tidigare, så här får du en (försiktig) kram av mig :))
    Så de sade inget om fertiliteten, det är säkert bara för att de inte vill att du hänger upp dig på det ena eller det andra innan de kan se hur du läker osv. Men du ska se att det blir superbra till slut!
    Typiskt dock att du har ägglossning samtidigt! Inte bara min kropp som har ironisk känsla för timing alltså (jag har själv varit bortrest hos antingen mina föräldrar eller svärisarna eller besökt kompisar de senaste ägglossningarna)

  • Aprilflickan

    Åh Lingon va jobbigt du måste haft det! Men det måste väl ändå vara lite skönt att något händer och förhoppningsvis når du ditt mål tillslut även fast det säkert känns långt borta nu. *Kram*

Svar på tråden 30+ som arbetar på första barnet, del 20