Inlägg från: LoppanL |Visa alla inlägg
  • LoppanL

    Januariföräldrar 2007 - del 15

    Apple Pie: tack för länken och bra initiativ med en ny tråd!

    Här är det fullt upp, Linn blev storasyster till Leia förra lördagen. Jag som trodde jag skulle föda före bf blev till sist igångsatt när jag gått 2 veckor över.. Linn älskar sin lillasyster och klappar och pussar och kramar henne mest hela tiden. Hon har inte riktigt förstått att hon är lite ömtålig dock, hon skulle gärna lägga sig ovanpå henne och kramas.. Hon är dock inte så förtjust i all den tid Leia tar i anspråk från framförallt mig, men även pappa, vilket hon visar genom att i princip göra allting tvärtemot vad vi ber henne om, så just nu har vi extremt mycket duster med henne, vilket är ordentligt påfrestande. Hur hanterar ni andra trotsandet och alla konflikter? Jag har provat att bära in henne på sitt rum, men hon springer ut på en sekund och tycker bara det är roligt om man då jagar henne för att bära in henne igen, så det blir liksom ingen konsekvens av det för henne och bara en jäkla massa frustration för mig.. Tips mottages tacksamt!

    Vaccin: jag vaccinerade mig när jag var gravid, dels eftersom jag då var riskgrupp, men också med hopp om att Leia skulle få lite antikroppar. Linn vaccinerade vi så fort de ändrade så att även barn under 3 år fick vaccinerade, dels utifrån att barn tydligen i stor utsträckning behöver sjukhusvård om de insjuknar, men även där för att minska risken att Leia blir smittad när hon är så liten. Jag velade jättemycket hur vi skulle göra, men efter att ha läst på mycket så kändes det självklart att vaccinera. Som jag förstått det är det i princip samma vaccin som mot vanliga säsongsinfluensan men med den nya virusstammen, så då tänker jag att det på det stora hela egentligen är rätt ordentligt testat vad gäller biverkningar och så..

    Ang julklappar hade vi en tanke om att Linn skulle få en lekstuga, men de är ju så sjukt dyra, så vi har fått lägga de planerna på is.. Kommer köpa en del kläder då hon har en hel del tröjor som egentligen är i minsta laget. Lite nya Astrid Lindgren-filmer står på önskelistan, och har också funderat på pärlplattor med de lite större pärlorna. En klocka (armbandsur) finns också med över tänkbara presenter, hon provar ofta min och frågar vad klockan är. Verktygslåda och en skruvdragare har hon också pratat om, så att hon kan snickra med pappa..

  • LoppanL

    jag bävar också för när all snö ska smälta bort. Hoppas på ett mirakel där det blir ett totalt väderomslag med 10 grader varmt i ett par veckor så allt försvinner, men det kommer väl bli som vanligt, slask, isgata, slask osv.

    Vi har också en springcykel här. Linn har testat den här inne nu under vintern och verkar ha börjat fatta tekniken. Ska bli kul att se när det blir varmare så vi kan testa ute också. Min brorson har en och han far runt på den hur mycket som helst. Han hade prövat en vanlig cykel i somras (4 år gammal) och hade kunnat cykla riktigt bra på den, då han hade fått in balansen på springcykeln..

Svar på tråden Januariföräldrar 2007 - del 15