Inlägg från: Linnis |Visa alla inlägg
  • Linnis

    Det blev Colombia!

    I dag fick vi besked av AC att vi äntligen kommit fram i landskön och kan - om vi vill - börja samla papper till Colombias privata barnhem. Och det vill vi ju. Så i kväll är vi så glada, så glada. För första gången under 10 års barnlöshet så känns det som att jag faktiskt nu har en chans att kunna bli mamma inom en inte alltför avlägsen framtid. Ett glas vin i kväll och är nu gråtmild av glädje.

    Någon som vet vad pappers-samlande för Colombia innebär? Vi väntar ivrigt på PM3 från AC, men all förhandsinformation är välkommen.

  • Svar på tråden Det blev Colombia!
  • Linnis

    Tack Kusin Knase, är det mycket jobb som ska göras i papperssamlandet? Vad är det vi har framför oss?

    Mest orolig för att behöva involvera hemutredaren igen eller att sammankalla släkten/referenter (alla bor inte där vi bor) för att det krävs?

  • Linnis

    Tack alla ni trevliga människor!

    @ Ålen: vi har köat hos AC sedan början av 2007.

    Med tanke på vad Pixel-Mia och Kusin Knase berättar ska vi nog redan nu förvarna vår hemutredare samt boka in läkartider. Julen närmar ju sig med stormsteg så lika bra att förbereda det man kan. Och ny digital systemkamera har vi redan enats om att köpa till oss själva i julklapp så det passar ju in rätt bra.

    Jag har dock inte riktigt förstått hur det fungerar i Colombia. Skickar de vår hemutredning för bedömning i Colombia nu eller samlar man alla papper först och först därefter blir man utvald till ett specifikt barnhem? Och gällande ålderskraven, hamnar de lite äldre barnen i åldersspannet (vi har 0-36 mån) sannolikt hos oss som är "äldre" eller kan vi komma ifråga för ett barn under 12 mån? Vi är 34 och 36 år gamla och det är vårt första barn.

  • Linnis

    Tack alla för bra input. Det som känns lite osäkert är åldern på framtida barn dvs om man bör boka in sig på "baby-kurs" via AC och investera i en spjälsäng eller om man ska fundera på lite äldre barn, skippa spjälsäng och i stället boka in sig på nybörjarkurs i spanska.

    Eller också avvaktar vi bara PM 3, att landassistenterna fingranskat vår utredning för att se om komplettering ens krävs och ser bara tiden an.

    Men det där sistnämnda är vi ju ganska dåliga på....

Svar på tråden Det blev Colombia!