• EnLitenSöt

    RMC Malmö-vad är era erfarenheter?

    Hej!

    Vi har just fått reda på att min sambos spermier är rätt så slöa och min gyn har sagt att han ska remittera oss till RMC för ytterligare provtagning inför assisterad befruktning.

    Vad är det för "ytterligare provtagning" man gör inför denna assisterade befruktning och hur lång tid kan vi vänta att det tar från och med nu tills att vi kan påbörja IVF om det är det vi ska göra? Kan det även inkludera insemination i ett första läge och är det någon väntetid för detta?

    Vad har ni för erfarenhet av RMC? Om det visar sig att vi ska göra IVF, kommer vi få göra det där eller kan det bli så att vi remitteras vidare till Öresundskliniken eller någon annanstans? Gör RMC ordentlig kompletterande utredning, eftersom min gyn inte gjort alla relevanta tester på mig (vill ju inte göra IVF pga manlig faktor som kanske misslyckas pga något hos mig som kanske kunde ha åtgärdats).

    Snälla, är det någon som har några erfarenheter så hjälp!!!

  • Svar på tråden RMC Malmö-vad är era erfarenheter?
  • EnLitenSöt

    Åh, tack för ditt svar! Vad roligt och skönt att höra! Hade ni remitterats dit efter att ha gjort utredning någon annanstans? Hur lång tid tar det med alla prover tils man kan få hjälp med ex.vis IVF eller ICSI? Hur mycket har ni hunnit med på 3 månader?

  • EnLitenSöt

    Petunia1: Jag är lite vidskeplig å vill därför inte kommentera, men jag uppskattar ditt "lycka till" . Hur lång tid tog det från att ni kom dit tills att ni påbörjat ert 1a IVF? Lycka till med 2:a! Kan man göra 2 mpnader i rad eller ska man helst vänta emellan för bäst resultat?

  • EnLitenSöt

    Jaha, det kan säkert vara bra, kan tänka mig att det både är psykiskt och fysiskt påfrestande!? Men, när ni kom dit, var det det redan utrett och klart att ni skulle få IVF då eller beslutades det efter prover och utredning på RMC? Jag är orolig för att de säger att vi ska få göra IVF/ICSI utan att både jag och mannen är ordentligt utredda, men tar väl kompletterande prover så att de inte missar något fel som kanske går att åtgärda så att chanserna till insemination eller provrör blir större?

  • EnLitenSöt

    Teecee: Tack så jättemycket för ditt utförliga svar! Min gyn ska ringa imorgon och då hoppas jag få svar på mina frågor och nu har jag definitivt lite mer kött på benen. Sen hoppas jag att allt går fort så att vi snabbt får komma till RMC och få hjälp. Då vi bor inom länet, kanske det går att få eventuell kompletterande utredning på RMC (jag har tagit en del prover, men jag har sett att på vissa andra ställen har dessa varit mer omfattande)? Vi får se, helt enkelt.

    Tråkigt att ni blivit så dåligt bemötta lokalt, men kul att höra att RMC är bra! Jag hoppar in i er tråd, och uppdaterar och ställer frågor allt eftersom.

    Vi hörs där!

Svar på tråden RMC Malmö-vad är era erfarenheter?