Inlägg från: Dizan81 |Visa alla inlägg
  • Dizan81

    Snacktråd för oss med BF December-09 (Del4)

    Hur va det för er med slemproppen? Min har ju släppt i omgångar & nu när jag va på toa på kom det som en slemmig lite blodstrimmig flytning - nu händer det grejjer & jag börjar känna mer & mer!!! Underbart!!

  • Dizan81

    Hej tjejer!!
    Nu är vi hemma - jag, sambon & våran lilla prins. Det gick fort - nästan så jag inte hängde med själv *s* Ska uppdatera med en förlossningsrapport lite senare. Gick undan iaf :)

    Livet känns underbart just nu!! Längtar lite t mjölken rinner till - är en liten tuttig kille vi fått :)

  • Dizan81

    Tack alla!

    Vi kom in vid 00-tiden med regelbundna värkar med 3-4 minuters mellanrum som tilltagit i styrka rejält de sista två timmarna. Efter att ha legat med ctg, blivit undersökt & fått ett rum tilldelat så var klockan närmare 01. Jag var då öppen 3cm. Värkarna blev tuffare snabbt & jag fick börja med lustgas. Kändes även som jag behövde göra nr.2 men det gick inte.... Efter ca 20 min ringde jag på klockan & bad min bm om någon annan smärtlindring - hon föreslog då PCB & jag sa då att jag tar vad som helst - fanns inte en chans att jag skulle överleva x antal timmars öppningsskede om det gjorde såhär ont! Hon gick iväg för att fixa med detta & jag kände att det kom en värk - hängde mig över sängen med lustgasen över truten, men den kastades åt sidan då den hjälpte nada!

    Kändes som jag höll på att göra på mig (vilket jag nog gjorde också) men det kändes som det va nå mer på g - kände där nere & där va en utbuktad hinnblåsa - ringer på klockan igen & skriker åt stackars sambon att den håller på att komma & undrar vart dom är. Han i sin tur ut i korridoren & stojjar - när bm kommer inspringandes i rummet är huvudet redan ute & hon hinner lagomt runt sängen för att ta emot honom vilket va en j*la tur annars skulle han farit rakt ner i golvet! Så där fick han sen ligga på golvet en stund medans dom försökte få av mig byxor, trosor m.m - hade inte hunnit byta om mer än satt på mig skjorta.

    Allt slutade dock väl & behövde inte sy någonting vilket känns helt otroligt med tanke på förloppet.

    Nu ska jag kura med lilla....hmm....oscar eller joakim (kanske) ;)

  • Dizan81

    Har hunnit med & kasta in 2 bilder på prinsen nu också :) (ligger i bebis-09)

  • Dizan81
    zophija skrev 2009-12-10 20:55:25 följande:
    Här kommer en liten hälsning från BB.. :) Imorse fick vi träffa våran lilla Axel för första gången.. Lilla sötnosen. Igångsättningen började vid halv 4 igår och slutade med kejsarsnitt imorse vid halv åtta ungefär.. Dom bestämde sig för att snitta för att Axels puls låg på 170 ungefär.. Å dom "hittade" mjölksyra i hans blod, så han var väl lite stressad . Å mina värkar var inte tillräckligt starka å kom nog lite för tätt.. Men, jag känner mig nöjd ändå. :) 51 cm lång å 4135 gram..
    Grattis till sonen!
  • Dizan81
    AnnaLie82 skrev 2009-12-11 12:59:22 följande:
    Ligger här med molvärk och oregelbundna värkar. Hoppas att det kommer komma igång på riktigt under helgen..=)
    Roligt! Önskar dig lycka till!

    Här är man ganska trött. Har inte blivit så mycket sammanhängande sömn. X (vi har inte bestämt namn än) är verkligen tuttig vilket är bra, men det är lite frustrerande när han tuttar & tuttar när mjölken inte runnit till än, men det är ju som sagt övergående så förhoppningsvis blir det skönare när han får bli mätt & belåten. Har tjuvat lite med napp eftersom han suger så bra, men den underlättar iaf något för mig.

    Nu är sambon ute & handlar lunch & x sovre faktiskt & har så gjort ca 1½ time (jag också) så han vaknar väl lagomt till maten kommer - va skönt att få sova några timmar iaf! :)

    Eftervärkar är det en del här - inte jätteskönt - värst när han ligger vid bröstet, men alvedon & ipren lindrar en del, men det är värt allt för han är helt underbar!! :)
  • Dizan81
    bebisjakt: hoppas verkligen dom sätter igång dig imorgon. tycker du har väntat länge nog med div. bekymmer nu!

    Här är det idol som gäller - passar på & skriva lite medan lilleman sussar för en stund :) Imorgon blir det återbesök på BB för pku-test & lite undersökning. Håller tummarna för att få sussa aningen mer inatt & att mjölken snart vill ta & komma ordentligt!
  • Dizan81
    bebisjakt: Herregud - jag tycker så j*la synd om dig! Okej om det skulle handlat om en gång & det va fullt & dom ringde upp dig när det fanns tid & plats, men när dom gång på gång lovar & sen styr av det helt - fy f*n! Kan inte göra annat än & hålla tummarna stenhårt för att det kommer igång av sig självt för dig nu under helgen! Många kramar!!

    Vi har precis varit till bb på återbesök - barnrond, pku-test, hörseltest, vägning & check av gulhet & allt va bra - skönt :) Hade gått ner 310g, men är ju inte alltför konstigt eftersom mjölken inte kommit igång helt än, men nu kommer det iaf lite mer & brösten jäser så det är på gång - kanon!

    Nu blir det ner & kolla lite tvättstuga så man får tvätta upp kläderna man hade på sig t bb bland annat :)
  • Dizan81
    Bellebusis skrev 2009-12-12 16:30:57 följande:
    nån annan som rasar i vikt efter förlossningen här? fattar inte hur jag går ner så mkt... har redan rasat alla kilon jag gick upp... ska väl inte klaga men...
    Hur mycket gick du upp under graviditeten? Alla ställer ju om sig olika snabbt - beror ju på en massa olika faktorer, men så länge du äter normalt, är "pigg" & känner att allt är i ordning så är det nog ingen större fara skedd :) Kan ju vara så att du rasat mycket nu & sen lugnar det ner sig. Är ju inte ovanligt att man går ner till under startvikten i slutändan.

    Jag har också en liten fråga. Har ni varit ut på första promenaden i vagn? Är sugen på att komma ut i luften & röra mig lite & än s länge är det ju inte så jättekallt här vilket är ett plus på den fronten...
  • Dizan81

    Vem va det som pratade om magbild en vecka efter bebisnedkomst? Skulle vi göra nån sån "drive"?

Svar på tråden Snacktråd för oss med BF December-09 (Del4)