Inlägg från: Thi 08 |Visa alla inlägg
  • Thi 08

    Första julen

    Den 12 december fick jag barnbesked förra året och nu i år fick jag åka hem från Astrod Lindgrens sjukhus med en nyopererad flicka precis samma datum. Kommer ihåg att jag tänkte när de ringde från AC om att skicka handlingar till vietnam den 11/12 2008 och att jag tänkte "njae jag vet inte om det inte finns garantier att jag får hem ett barn, utan förlorar ca 50 000 istället", jag hade blivit exakt så pessimistisk vid det laget. Sedan fick jag barnbesked dagen efter istället......

    Nu ligger min dotter hemma nyopererad sedan en vecka och allt jag tänkt på sjukhuset var "snälla gud ta inte henne ifrån mig (det tillstötte en del komplikationer, ex är hon lättblödande och operationen satte igång en stor blödning, dessutom fick hon andingsuppehåll av allt koagulerat blod som fastnade i halsen, plus av att hon fått en infektion som är segbehandlad), så just nu känner jag mig mest rädd och liten, men hoppas att själva julen kommer bli under stabilt läge. Får första jul!

    Konstigt nog var första snön inte alls ngt spännande för henne.

  • Thi 08

    Tack!

    Idag har hon i alla fall slutat lukta "infekterat", verkar som att penicillinet verkar och att inga MRSA-bakterier finns i såret. Har blivit en skorpa spm börjat torka mer och mer= bra tecken. Tydligen var spelten så bred att huden blir spänd, blodcirkulationen sämre än vad man förväntat sig (ironiskt nog med tanke på att hon är lättblödande) och därför har infektionen uppstått tror man. Hon blödde mkt direkt ur såret och det bildades en skorpa som man inte vågade ta bort (antalgien låg massor av bakterier och frodades). Enl läkaren är det en balansgång mellan rengöring och att inte ta upp stygnen. Svårt. Var en vecka på sjukhus och miljön tärde på henne också, när hon kom hem sken hon upp igen.

    Tack för omtanken! Ibland känner man sig så liten. God Jul till er alla, ville inte ta udden av er glädje, snarare tvärtom, denna jul ska jag vara extra tacksam för vad jag har och att allt trots allt gick bra. Krama om era små extra mycket!


    Usch, vilket elände ni varit med om du och din lilla tjej. Hoppas ni får en fantastisk jul tillsammans och att lilla sessan återfår sina krafter och blir frisk snart!
Svar på tråden Första julen