Inlägg från: Hej och Hopp |Visa alla inlägg
  • Hej och Hopp

    Napp?

    Jag kom hem med min lilla tös i september - hon är nu 13 månader. När vi var i Vietnam provade jag att ge henne napp men den tog hon inte då - hon snuttade på snuttetrasor när hon skulle sova.

    Nu har hon helt slutat att snutta på tyg men jag tycker att hon har ett stort sugbehov. Hon använder nappflaskan till det - vällingen verkar inte vara det viktigaste utan det är själva sugandet hon vill åt. Eller - hon älskar sin välling och dricker den när hon ska somna men hon vaknar 1-3 gånger varje natt och då verkar det viktigaste vara att hon får flaskan i munnen. Det är ju i och för sig inte något problem med det, men jag funderar ändå på om hon skulle sova bättre om hon hade napp. Jag tror säkert att hon skulle ta den nu om jag provade men samtidigt så känns det ju lite dumt att introducera napp när hon är så "stor" som hon ändå är.

    Eftersom hon äter och sover gott och blir nöjd med sin flaska så vet jag inte varför jag funderar på det men jag får en känsla av att hon "behöver" få snutta mer.
    Någon som har några åsikter om detta?

  • Svar på tråden Napp?
  • Hej och Hopp

    Ja... och jag känner ju att hon har trygghet ändå - hon är ju helt nöjd med flaskan men den är väl inte så bra för tänderna den heller...
    Och om inte annat så slappnar hon av i min famn - oavsett om hon har flaskan eller ej...

    Hmm, vi får se - tack för era svar båda två.

    (jag sög på tummen - länge - men tänderna klarade sig )

  • Hej och Hopp

    Ethi: Jag blir imponerad över hur ödmjuka ni är och er förmåga att tänka om. Jag tror att många istället skulle fortsätta att rättfärdiga både inför sig själva och andra att man minsann gjort rätt eller åtminstone vad man kunde!

    Jag fortsätter att fundera på hur jag ska göra med min tjej - ett skäl till att jag tänkte att det var bättre med napp än nappflaska var just den här trygghetsgrejen - när hon om en evighet eller 2 ska vara hos barnvakt eller börja förskolan så är det ju lättare att få sin napp som tröst än en nappflaska om man behöver det. Men så tänkte jag om igen - jag tycker inte att hon använder nappflaskan på det sättet - däremot så ligger hon och grejar med sin lilla tygtiger när hon ska sova - jag tror faktiskt att den är mer av ett övergångsobjekt - eller blivande övergångsobjekt i alla fall när hon kommer att behöva det.

    Så - sugbehov har hon och kanske skulle hon sova mer ostört med napp än med nappflaska men samtidigt så äter hon inte upp vällingen hon får. Hon äter upp första flaskan vid insomningen runt halv8. Om hon vaknar 11 eller 2 så brukar hon bara snutta en 2-3gånger - sen sover hon igen. Vid 5 händer det att hon dricker upp halva flaskan. Hon vaknar alltså inte alla de här tre tillfällena men oftast vaknar hon vid 11 och 5... Jag tycker än så länge att det går bra att vakna och ge henne flaskan och somna om - jag vaknar av att hon börjar röra sig och är redan vaken när hon vaknar men det är klart att det inte vore någon nackdel för någon av oss att sova lite längre sammanhängande.

    Orkade någon läsa hela den där harangen som ju egentligen bara är intressant för mig så får ni gärna kommentera

Svar på tråden Napp?