Inlägg från: Josefina |Visa alla inlägg
  • Josefina

    Napp?

    En så stor tjej behöver ju inte äta på natten så testar du ge henne nappen kanske hon sover hela nätter i stället. Jag hade hellre testat det. 2 av mina barn börja m napp sent och alla ojjade sig såå hur jag kunde göra det då det skulle bli stört omöjligt att få dem till att sluta men de sluta vid 3 års ålder båda två utan problem. .. pinsamt nog kan jag erkänna att min dotter som nu är 6 år åt välling på natten tills hon var 4 år :) Dock fick hon berömm för sina tänder hos tandl förra veckan för de var så fina så vällingen har inte gjort skada. Lycka till med din dotter och finn det sätt som känns tryggast för henne..och dej!

  • Josefina

    Ethi: muta är världens bästa för att sluta m napp. Vår dotter lämna napparna till tomten på våren och vips stod där en chockrosa cyckel utanför dörren och napparna borta. Hon sov med cyckeln men napparna sa hon inte ett knyst om. *S*

  • Josefina

    En glad: Om det var en pik till lilla mej ang tomten ;)
    Vi varken sluta abrupt eller lura henne om tomten. Hon skrev en lista till tomten på vårkanten där hon skrev att hon önskade sig en chockrosa cykel mot att han fick hennes nappar i en prinsesslåda. ... och ja hon skulle oavsett ha fått en cykel... på den bestämda dagen la vi napparna i den fina lådan vi pysslat ihop, la den utanför dörren och så gick vi å åt middag.. plöstsligt ringde det på dörren och Hon rusa dit och öppna.. det ögonblicket är obetalbart... napparna borta och en cykel stod på utsidan med tillhörande hjälm.
    Så muta eller inte.. för henne va det ett självklart val att sluta m napp och allt enligt hennes egen takt och hon bestämde även vilken dag tomten skulle få komma :) Jag ser bara possitivt med muta i detta fall *S*
    Däremot är jag klart emot att sluta abrupt och bara ta bort den. Oavsett man är abarn, biobarn så är ju nappen en trygghetskälla.

  • Josefina

    en glad skrev 2009-12-19 23:25:40 följande:


    nej, det var ingen personlig pik - min erfarenhet är att "skicka/ge napparna till tomtens barn" är en av de vanligaste sluta-napp-strategierna?!!
    Till tomtens barn? *S* Men det är säkert sant. Dock så är det för det mesta trollen otto och Amla som bor uppe i bergen här på ön som tar saker och busar :)
Svar på tråden Napp?