• Fantastic 4

    Bebisar födda oktober 2007 del 10

    Tråden hade gått ut så jag tog mig friheten att göra en ny !!!
    Välkomna gamla som nya, här diskuterar vi allt mellan himel och jord{#lang_emotions_heart}!!!!


    Mamma till 4 underverk!!!
  • Svar på tråden Bebisar födda oktober 2007 del 10
  • Nufsan

    Ja det är en lyx. Dom jobbar med cope (tror det stavas så) och det är jätteintressant och lärorikt.


    ♥ღ♥ 4-barns mamma till tre prinsessor och en prins ♥ღ♥
  • Shannara
    majsan801 skrev 2010-01-23 06:13:25 följande:
    Får ett smärre sammanbrott snart. Är det inte den ena så är det den andra. Oliver vägrar ju sova på dagen längre helt omöjligt att få han att sova. Men orkar han med sig själv då nej. Då vill han sova kl 18 no way säger jag. Då får han lägga sig tidigast kl19 men det spelar ingen roll för ju mindre han sover desto tidigare vaknar han. När han sov middag somnade han iaf mellan kl 19-20 och sov ALLTID till 8-9 ibland kl 10. Nu vaknar han tidigare och tidigare idag kl 04.30. Fattar att detta är någon fas men kom igen. Sömn föder ju verkligen sömn. Någon annan som har/haft det så här. Gör ju inte saken bättre att min lilla fröken inte kan sova heller utan vaknar stup i ett hela nätterna. Inte har jag någon som helst hjälp av mannen heller tyvärr. VI har en KRIS som beror på sömnbrist men jobbigt ändå att bara gnata på varann hela tiden. Så han får sova för hellre 100 gnälliga ungar än 1 gnällig karl.
    Milia var likadan då hon började med att sluta sova middag. Jag lät henne helt enkelt lägga sej sex och hör och häpna, hon sov lika länge som hon brukar på morgonen!

    Nu är det värre eftersom hon tydligen bestämt sej för att vara torr om natten med och vaknar för att kissa ett par gånger varje natt!
  • Shannara
    Nufsan skrev 2010-01-24 16:47:33 följande:
    Ja det är en lyx. Dom jobbar med cope (tror det stavas så) och det är jätteintressant och lärorikt.
    Cope är en intressant metod! Även längre upp i åldrarna. (Läs om det här ni som blir nyfikna). Jag har själv fått erbjudande om att gå en sådan kurs, men har ingen barnvakt i vanlig ordning.

    Tänker på dej Nufsan, har funderat fram och tillbaka på om jag har något råd...

    Jag vet inte riktigt vad man ska göra, jag har inte riktigt varit i den situationen själv, men min yngsta syster var överjäklig. Förmodligen på grund av att vi alla skämt bort henne så. Hon fortsatte ganska länge, när jag hade min första pojkvän hemma så kastade hon bland annat skor på honom och då gick hon i tvåan. Nu är hon dock inte sån längre, så bort växer det till slut.

    Milia har haft en period då hon slår när hon inte får som hon vill eller helt enkelt bara för att hon vill. Det hände senast igår. Jag pratar och resonerar med henne precis som med de större barnen och hon förstår mer än vad man tror är möjligt, sen har hon tack och lov ett bra språk redan.

    När barnen är bråkiga här hemma och de kommer till mej så frågar jag alltid vad de själva gjort. Alltså "Vad gjorde DU?" "Hur känner DU dej?" och så vidare. Sen vill jag att de bara pratar om sej själv, Inte han gjorde, den sa och ditten och datten utan bara JAG. Jag är så kass på att förklara. Undrar om någon av er fattar nåt... Haha

    Hoppas att det löser sej för dej snart och kanonbra att du söker hjälp för att klara ut situationen.

    Det är en styrka att kunna be om hjälp och erkänna att man inte klarar av att reda ut en situation själv, tänk om jag kunde inse det för egen del också!
  • Nufsan

    Nu har jag ringt samtalet, men kom bara till en telefonsvarare och ingen har ringt upp mig =/

    Jag har också blivit erbjuden en kurs till hösten och jag hoppas att jag kan gå den då. Den riktar sig för 3-11 år.

    Idag var jag hem till en kompis som har barn i typ Jonnas och Karls ålder. Flickan fyller 2 imorgon och pojken är 1 ½ månad äldre än Karl och det gick jättebra.... Antingen har det att göra med att vi inte var hemma eller så börjar det kanske gå in i lilla fröken att man ska vara snäll?!!?!

    Hur som var det iaf skönt för mig att för en gångs skull kunna sitta still och leka ist för att fara fram som en skottspole


    ♥ღ♥ 4-barns mamma till tre prinsessor och en prins ♥ღ♥
  • Dior
    Solrosen82 skrev 2010-01-23 20:07:12 följande:
    Oj va mycket som skrivits här på några dagar! Välkommen Dior!! Visst var det du som skrev om talet? Jag har två barn, en snart 4-åring och Zack som e född 4nov -07. Meja(4-åringen) var sen med talet, kunde vara enstaka ord när hon var 2 år. Zack däremot, kan minst 5 ords meningar och är väldigt snabb att lära sig. För Meja lossnade det nog när hon var ca 2,5år. Nu pratar hon ungefär som andra 4-åringar. Ja det var jag som skrev om talet.
    Tack så mycket :)

    Jo det var jag som skrev om talet, sonen blir 2½ i april och då ska vi på den där kontrollen och jag kan redan nu säga att dom vill skicka en remiss till en logoped?! heter det så? För det ville hon när han var 1½ men läkaren (skulle ha spruta samma dag) sa att sålänge han förstår vad vi säger så är det inget att oroa sig för, och det gjorde jag inte heller, men nu när han snart är 2½ så börjar jag oroa mig lite mer eftersom att han säger inte ens två ord tillsammans, som titta lapma eller titta mamma osv. Ja ni förstår säkert vad jag menar.
  • Shannara
    Nufsan skrev 2010-01-25 19:31:13 följande:
    Nu har jag ringt samtalet, men kom bara till en telefonsvarare och ingen har ringt upp mig =/ Jag har också blivit erbjuden en kurs till hösten och jag hoppas att jag kan gå den då. Den riktar sig för 3-11 år. Idag var jag hem till en kompis som har barn i typ Jonnas och Karls ålder. Flickan fyller 2 imorgon och pojken är 1 ½ månad äldre än Karl och det gick jättebra.... Antingen har det att göra med att vi inte var hemma eller så börjar det kanske gå in i lilla fröken att man ska vara snäll?!!?! Hur som var det iaf skönt för mig att för en gångs skull kunna sitta still och leka ist för att fara fram som en skottspole
    SKÖNT
  • majsan801

    Just ja var till sjukgymnasten med thea idag och HÖR här hon är inte sen alls i utveckligen. BVC kan ta sig i röven. Nu är det ögonläkare på måndag.

  • Line79

    Majsan- Du borde ringa & påpeka det till bvc. Glad för dig & önskar er all lycka hos ögonläkare!!!!

Svar på tråden Bebisar födda oktober 2007 del 10