Inlägg från: SailorGirl |Visa alla inlägg
  • SailorGirl

    Vi som bor i Malmö och är gravida eller planerar barn - del 4

    Asch! Förstföderskor går aaaalltid över tiden. Säg 4.

  • SailorGirl
    Tian 10 skrev 2010-02-02 08:47:50 följande:
    Claire; det finns en gräns när du enligt lag är skyldig att underrätta din arbetsgivare om att du ska vara hemma mammaledig. Kommer inte ihåg när den är men den är väldigt sent och det lär märkas på alla långt innan denna gräns (om jag inte helt missminner mig så hinner du antagligen börja jobba innan du når denna gräns). Tycker inte att du ska säga något på intervju, och de får heller inte fråga! Angående provanställning så finns det säkert klara regler hur man gör vid föräldrarledighet. Kontakta facket, de vet med säkerhet. Ser fram emot fikat ikväll!!!
    Det är 2 månader innan planerad ledighet.
    Vacker Utsikt skrev 2010-02-02 13:30:40 följande:
    Tack! Har just kommit hem från läkaren med tredubbel dos penicillin mot förra gången.. Lunginflammation och bihålsinflammation.. Var tvungen att gå inom bageriet och köpa en "tycka synd om mig själv"-semla som jag just tryckt i mig. O så kommer det ännu mer snö!! Blä för allt just nu! Håller tummarna att du plussar
    Å.FY.FAN. Jag har aldrig haft lunginflammation, men bihåleinflammation kan däcka en fullkommligt bara det. Stackare! Hoppas semlan hjälper hälsan på traven. Krya på dig!
  • SailorGirl
    claire skrev 2010-02-02 22:53:04 följande:
    (och jag svor mycket och var en pratkvarn idag kändes det som
    Man ska använda HELA sitt språk. Det brukade min tysk- och engelsklärare i gymnasiet säga
  • SailorGirl

    Det låter jättebra Gullan! Vart går du? Vi är också inne på 8:e försöket nu...Väntar tålmodigt på gravidtecken dock och har BIM d. 11/2.

  • SailorGirl

    Puchiko! Jag vet en tjej som blev med barn på första försöket och bara hade en halv äggstock! Jag har en släkting som opererades massor med gånger för sammanväxningar och cystor, men hon fick barn ändå. Dessutom borde det ha hänt en hel del inom sjukvården sedan din mamma fick dig, så chanserna är kanske lite bättre för dig, även om du ärvt åkomman.

    ÄL eller mens på gång nu äntligen iom det onda? Håller tummar för att allt är bra! Kanske är kroppen lite förvirrad nu när du jobbar med maten och motionen, kanske är det anemi. Det ena ska redas ut och det är jättebra! Det är bara 11 dagar kvar tills dess och på den tiden kan det hända mycket.

    Det är svårt att inte ta ut 100 sorger i förskott, men försök att inte göra det. Man spinner så lätt vidare och lägger den ena på den andra och sen ligger man plötsligt och stirrar upp i taket och vill dö. Man får göra lite tankeövningar och försöka komma på saker som är bra när de onda tankarna kommer. (Min chef, t.ex. gör livet surt för mig, men mina kolleger är fantastiska. Jag är inte i den formen jag skulle vilja vara, men jag jobbar på det. Solen är knapt uppe om dagarna och det är halt och jävligt, men snön gör iaf världen lite ljusare).

    Din tur kommer, snäckan!

  • SailorGirl

    Idag ska jag träffa en gravid kompis. Hon väntar sin bebis till lite innan jag skulle haft nedsläppsdatum om det tagit på första försöket. Det är lite klurigt att få rätt på känslorna. Glad för hennes skull, ledsen och lite orolig för min egen.

  • SailorGirl

    Tack för allt stöd! Tyvärr känner jag att jag får skicka vidare till Claire.

    Så, rara du: Jag har själv varit i din position och kan tänka mig att det känns urdjävligt just nu. Fast jag har till skillnad från dig möjligheten att titta i backspegeln och vet därmed att det var ett bra val, trots allt. Barn händer inte nu för dig, men det är inte alltid man får en chans att uppfylla sina drömmar i prioritetsordning. Man kan omvärdera dem i takt med de erfarenheter man får, men man får aldrig glömma dem.

    Sprunget ur den djupaste hålan till kris jag en gång snubblade i kommer mitt måtto: Allting ordnar sig. Det blir inte alltid som man tänkt sig, men det kommer att ordna sig, på ett eller annat sätt. Det har jag full förtröstan om att det gör.

    Varma kramar!{#lang_emotions_heart}

  • SailorGirl
    Tian 10 skrev 2010-02-09 19:01:37 följande:
    Ronyas matte; hur går det? Något plus??? Håller tummarna! Sailorgirl; Längesedan jag hörde från dig. Hur är det? Ligger tempen bra? Hoppas att den håller sig hög!!!
    Jag har haft supermycket att göra på jobbet. Leveranser, leveranser, leveranser Tempen har legat ganska stabilt på 0,6 grader över min pre-ÄL-temp, men jag ser inget annorlunda och lovande denna cykeln jämfört med de föregående. Kommer att testa på fredag, eller lördag om mensen inte kommer imorgon.
    Nilla21 skrev 2010-02-09 19:21:59 följande:
    William vaknar alltid 19 00 på kvällarna så nu är han i full gång... han vaknar till runt 13-14 också och håller på att sparka o trycka på sin mamma men den är mest efter 19 det är aktiviteter.. Nu håller vi eller harkel sambon på att måla rummet så imorrn kan vi ta in säng, skötbord matta o lite sånt :D vi är jättetidiga men aaa va gör det :P liten fråga när de nu är vakna som william vid en speciell tid det är inte så att de håller en vaken senare på kvällarna när han e ute? för han håller på vid två på natten ibland också :O 
    JAg har en kompis som gjorde sitt bästa för att hålla bebben i magen vaken när hon var det. Han sov rätt bra på nätterna (ibland mer än 1h i sträck )
    Puchiko skrev 2010-02-09 19:55:58 följande:
    var hos läkaren för att kolla mitt järn igår, ska börja utredning.. mensen är inte sen pga anemin iaf.. men man gör ingenting förrän mensen uteblivit ett halvår Så tre månader kvar.. fast har ju fortfarande tiden hos gyn 15/2 och ska göra ett vul då.. Håller verkligen med det som mojutten skrev att man känner sig lite "bortglömd" eller vad man ska säga för att man inte är bland majortiten och ligger i facket "gravida".
    Meeeen! Det måste vara både trist och jobbigt att behöva vänta lika länge till på svar. Hoppas måndagens gynbesök ger bättre utdelning.

    Och jo, här är en till som känner sig lite ensam som ogravid ibland. Hur goa alla tjejer härinne än är och hur glad jag än är för allas skull, så var det lättare när vi alla kämpade. Ibland känns det lite som på skoldiscona i mellanstadiet när man inte fick dansa
  • SailorGirl
    Puchiko skrev 2010-02-10 20:23:05 följande:
    Pratade med läkaren på vc idag, tydligen ter sig inte min anemi som den ska så han skulle prata med en annan läkare och diskutera hur vi går vidare Med tanke på vad jag jobbar med så misstänker jag det värsta, som alltid.. man blir skadad av att jobba på onkologen Är så lessen, fick värsta gråtattacken och bröt ihop på jobbet idag Orkar inte mer snart, allt bara skiter sig!!
    Nej Puchiko, rara gumman det gör det inte! De har koll på dig, de vill kolla närmare. Är det något, så hittar de det och lagar dig, så du blir som ny!

    Massa kramar till dig, vet hur det är att gå med ovissheten. Tänk på måndag! Då kommer du att träffa världens bästa gyn. Jag håller tummar och hoppas att han kan hjälpa.

    {#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}
Svar på tråden Vi som bor i Malmö och är gravida eller planerar barn - del 4