• Lady Namárië

    Nidblödning, ändå fick jag mens??

    Anonym (nope) skrev 2009-12-29 16:23:25 följande:
    Nidblödning har med ÄL och göra inte graviditet för då hade alla gravida fått nidblödning och sluppit ta test.
    Nu har du nog blandat ihop fakta litegrann. En nid(ations)blödning kan uppstå vid nidationen, dvs när ägget fäster. Uppgifterna om när ägget kan fästa varierar, men ungefär 3-10 dagar efter ägglossningen täcker väl in de flesta förslagen. Nidationsblödning är mycket ovanligt.

    TS: Om du hade en liten blödning samma dag du skulle ha haft mens skulle jag tippa på att det var en helt vanlig mensblödning. Är du orolig för att du skulle ha för tunna slemhinnor för att ett ägg skall fästa, kontakta en gynekolog och be att få göra en vaginal ultraljudsundersökning för att kontrollera tjockleken på slemhinnan under en cykel.
    So say we all
  • Lady Namárië
    Anonym (nope) skrev 2009-12-29 16:34:02 följande:
    Hur mycket blod kommer det då?Ja, i den mesta facklitteraturen står det att blödningen är sparsam. Dock kan man blöda rikligt också. Det är svårt att avgöra om det är en nidationsblödning eller en vanlig mellanblödning och det är oftast först när man väl testat positivt för graviditet som man kan få det bekräftat.De går inte och säga att de är nidblödning enligt 9 månader. De är DE jag menar. De går inte och säga "TS, beklagar du fick tidigt missfall" därför man kan få så även om man inte har legat.
    Hur menar du nu? Självklart kan man få en mellanblödning utan att ha haft sex. Man kan dock INTE få en nidationsblödning utan nidation.

    Däremot är det ju förstås i praktiken så gott som omöjligt att på egen hand skilja nidblödningar från en blödning pga av sköra slemhinnor eller annat som kan uppstå vid en graviditet.  
    So say we all
Svar på tråden Nidblödning, ändå fick jag mens??