Inlägg från: Gaytjej |Visa alla inlägg
  • Gaytjej

    Vi längtar också men har samtidigt inte boat färdigt på långa vägar, så vi hoppas att Jordnöten är som resten av familjen (ute i sista minuten i bästa fall, annars lite med akademisk kvart).

    Gardinerna är väl det vi har fått upp i bebisrummet så här långt. Svärmor håller på att sy ett 'babynest' och min frus bror och hans fru ska donera deras spjälsäng till oss, så snart de fått köpt en ny säng till sonen, vi har redan fått babysitter, en babybjörnsele, sängkläder och en massa kläder från dem. Av en kollega till mig ska få vi låna en vagn. Kalas!

    Om en vecka så bär det av till GeKås för att köpa diverse förbrukningsmaterial till oss och bebisen och kanske lite mer småkläder ..och lite annat smått och gott som det brukar bli när man väl är där =)

    Sen är det själva förlossningen som man kanske fundera lite på.. Hur långt har ni hunnit tänka där? Den 19:e respektive 26: har vi info på MVC om förlossning, har annars inte funderat särskilt mkt om profylax och har inte läst mer än en tunn bok om att vänta barn som vi fått från MVC.

  • Gaytjej
    Winny skrev 2010-01-25 09:12:58 följande:
     Men vad ont det gjorde efteråt med ett ca 15 cm långt snitt på magen och en bebis som trycker på och sparkar innifrån... Det är helt klart det värsta jag någonsin varit med om!
    Hoho! Det kan jag tänka mig =O
    Skönt att ni har detta bakom er nu, men en sån jäkla otur att åka på blindtarmen under graviditet..
    www.donationsradet.se - Ditt beslut kan rädda liv!
  • Gaytjej

    Tre veckor kvar här! (fast jag antar att vår sista februari-jordnöt kommer att bli en mars-jordnöt).

    Vi har ägnat oss åt bebispyssel i helgen med fortsättning idag - jag har varit och hämtat ett skötbord hos en kompis som vi just "inrett" och frun håller i detta nu på att bära upp spjälsängsdelarna som ska monteras ihop i vårt sovrum. I torsdags var vi på GeKås och köpte en massa bebis- och amningsprylar och på onsdag så ska vi hämta vagnen som vi får från två kompisar. Sedan så börjar det faktiskt bli klart för liten knodd att anlända!
    Ja, förutom det lilla faktum att jag är långt ifrån klar på jobbet ännu... Har 150 omdömen och handlingar för att nå diverse mål att skriva om mina elever till deras utvecklingsamtal + att vikarien (ännu inte tillsatt) ska förberedas. Utöver detta så är det förstås vanlig lektionsplanering, provihopsättning och provrättning, föräldrakontakt och rastvakt etc som gäller och det är nog så kämpigt ändå faktiskt... Är förkyld (inne på snart 7:e veckan med halsont, hosta, snuva och nästäppa) och det i kombination med graviditetströttheten gör ju att heltidsjobbet känns lite tuffare än normalt.
    Men jag får ju skylla mig själv som snålat ur och inte gått hem tidigare!!


    www.donationsradet.se - Ditt beslut kan rädda liv!
  • Gaytjej

    Jag har inte alls satt mig in i djungeln av bärsjalar, men har definitivt tänkt att ge det en chans! Tydligen så får man prova använda en på vårt BB, så det blir kanske att vi köper en efter det.

    Svärmor har sytt ett babynest www.babynest.se åt oss och det tror jag kan bli bra! Känns bra att vi kommer kunna ha Jordnöten i en egen säng i sängen. Vi har ingen vagga utan bara en spjälsäng sedan, och även då tror jag 'bebisboet' kan komma till nytta för att få det att bli lite mer tryggt och ombonat.

    Dag för dag så blir det i alla fall en mindre att jobba nu =) Känner mig trots allt ganska pigg - stressen som jag upplever hade jag känt även icke-gravid. Jag har verkligen försökt att få undan jobb så att allt inte skulle hopa sig mot slutet.. men det gick liksom inte ändå =P
    Jag får se hur mycket jag hinner med nu i helgen, har jag så mkt kvar sedan att jag egentligen behöver sjukskriva mig för att hinna få det gjort, så får jag ju ta ett snack med chefen! Det ligger ju även i hans intresse att jag hinner förbereda överlämnadet till vikarien i bästa mån + att jag hinner med att skriva de omdömen som egentligen inte behöver vara klara förrän efter att jag har gått på mammaledighet.


    www.donationsradet.se - Ditt beslut kan rädda liv!
  • Gaytjej

    Som botten har hon en skumgummimadrass, den är tunn men ger ändå struktur på 'nestet'. Kanterna runt om har jag för mig består av en del av ett istoppstäcke som hon har rullat och sytt ihop. Alltihop är sedan överdraget av ett eko-bomullstyg. Tyget har en öppning undertill så att man kan ta av det och tvätta.

    Upp till på själva kanten har hon sedan gjort en ränna eller en fåll eller vad det heter för ett snöre, för att man ska kunna dra ihop boet så att det blir tightare. (Fast just denna fåll tror jag eg inte behövs - det blev inte stor skillnad på boets storlek beroende på ifall den var ihopsnörd eller ej).

    Ja, det var en knapphändig beskrivning det. Hon har sytt det utifrån bilderna på www.babynest.se sidan!

    Man kanske ska börja med ett försiktigt kliv in i bärsjalsdjungeln? Vi har en babybjörnsele men jag tror att en sjal är ett bra komplement eftersom den fördelar vikten på ett annat sätt.  Hon som kom från amningsjouren talade sig varm för bärsjal också. Min ambition är att det ska bli många hund- och hästpromenader i vår-sommar och då vore det kanske skönt att kunna slippa att köra vagnen jämnt och ständigt.
    500 kr tog de för en sjal på GeKås och eftersom det var så dyrt där så antar jag att det kan vara riktigt dyrt här hemma?


    www.donationsradet.se - Ditt beslut kan rädda liv!
  • Gaytjej

    Den på familjerätten i vår kommun som vi pratade med sa att vi inte kunde göra något förrän barnet var fött och hade fått ett personnummer, så vi skulle återkomma med faderskapsärendet då...

    Ingen bebis ute här ännu i alla fall! Jag jobbar sista riktiga dagen imorgon, men jag måste träffa min vikarie på måndag (en kompis till mig så det ska bli kul!) + att jag måste skriva i utvecklingssamtalsomdömen (orkar inte med så många/kväll) och sambon jobbar fullt ös under sportlovsveckan - så Jordnöten är beställd till tidigast 27/2 (BF är 28/2) =)


    www.donationsradet.se - Ditt beslut kan rädda liv!
Svar på tråden baby feb 2010