• Äldre 3 Jan 15:24
  87560 visningar
  1316 svar
  1316
  87560

  Allergitråden

  Hittar hit jag med!


  Leo -03 Wiking -05 Alvin -06 Towa -07
 • Äldre 23 Feb 14:05

  Hej! Long time no see. Hoppas att allt är bra med er som känner igen mig. Här är det upp och ner. Alvins grund astma är sämre och ev byte av dagis är aktuellt. Wiking går det upp och ner med och just nu är det inte bra. Towa har inte varit frisk mer än ett par dagar åt gången sen i höstas så livet är underbart. Har precis skickat in en ny ansökan av Vb och hoppas på en höjning den här gången. Hur har det gått för er andra som sökt har ni fått nåt beslut och va blev det i såna fall?!

  Kram


  Leo -03 Wiking -05 Alvin -06 Towa -07
 • Äldre 25 Feb 14:30

  K Kavat har du testat barn plåster? annars finns tegaderm på apoteket som man sätter en kompress under. den går att klippa till och duscha med det är den som wikings hud klarar bäst.

  Är just nu villig att lägga mig ner och självdö för jag orkar verkligen inte med mer.... livet känns nu jäkligt piss..


  Leo -03 Wiking -05 Alvin -06 Towa -07
 • Äldre 4 Mar 17:56

  Hej!

  Idag har jag och Wiking varit till falun för en dos av sprutbehandlingen. Hans eksem har aldrig under hela hans uppväxt varit så fina som dom är nu sen vi började behandlingen hoppas hoppas att det håller i sig. Visst är det perioder där dom är dåliga men inte alls på samma sätt som dom har varit innan. Dock så kan vi inte minska på smörjandet för då kommer dom tillbaka. Det jobbigaste som är just nu är att han är så ÖVERAKTIV han är överallt och ingenstans så nu är vi remitterade till BUP för vidare utredning för att se va det beror på. Orkar inte med att få nån bokstavs diagnos också. Annars så är det extra medicinering på towa osv då astman är sämre. Alvin har börjat stjäla mat ur skafferiet speciellt sånt som han inte tål så magen är helt kaputt och han hostar konstant. Så nu är det lås på det.

  Har även sökt nytt vårdbidrag igen (går ut i oktober men de flesta vet ju att det tagit 8 månader de ggr jag sökt tidigare) sökte för Wiking, Alvin och Towa den här gången får se va utslaget blir... den här gången har jag 2 läkare på min sida som båda säger överklaga så högt du kan för ni har rätt till mer än ni får.... jaja man ska orka också.

  KRam


  Leo -03 Wiking -05 Alvin -06 Towa -07
 • Äldre 4 Mar 18:26
  Kavat skrev 2010-03-04 18:19:03 följande:
  Hej! Skönt att höra att han är lite bättre W. Överaktiv blir man väl lätt om man inte tål saker. I och med att han har så mycket eksem så bör han ju fortfarande få i sig/på sig något han inte tål (då menar jag alltså inte att ni ska ta bort något, för det finns väl inte så mycket kvar för honom att äta.)När lilleman blir eksemig så blir han alltid överaktiv, skrikig och extra jobbig. Dottern blir så också (fast hon får inte eksem) och sen efteråt inser vi när klådan kommer eller då hon blir helt röd i underlivet/rumpan att jaha, det var en allergisk reaktion... Min brors son var ungefär likadan som mina barn blir när de får i sig saker. Det var snack om utredning med konstigt nog så försvann det och han lugnade sig i samma veva som hans laktosintolerans helt plötsligt försvann... (Stor misstanke om mjölkallergi härifrån kan man säga eftersom en laktosintolerans inte helt plötsligt växer bort när man är runt 8 år...)Lite tankar härifrån. Hoppas det går bra med vb denna gång! Kram!
  Ja så mycket finns det inte att ta bort längre vi har att välja på potatis, älgkött, nötkött och vatten. Bara att välja och vraka. Wiking har alltid varit aktiv men när vi började med sprutorna så "dämpades" han men nu är han 100 resor värre och elak har han blivit både mot dagiskompisarna, dagispersonalen och mot oss i familjen. Ja vi får se vart det leder iaf.

  Fick i dag reda på att det ev. ska bli mottagningskök i skolan där wiking ev kommer att gå senare (ja blir i hela kommunen) höll på att flyga i taket. Hur i hela friden tänker dom. Nu får dom maten lagad i skolan och det finns en bra mattant där som jag redan känner sen den tid wiking gick på dagis här i kommunen och hon är inkörd på vad wiking tål och inte tål (får ju uppdatera naturligtvis). Vet inte hur jag ska göra det är ju trots allt 1½ år kvar tills han börjar, men känner redan nu panik om det blir så.. många frågor som hur säker är maten, kontakten mellan mig och de som lagar maten osv, osv..... bläää vill inte!
  Leo -03 Wiking -05 Alvin -06 Towa -07
 • Äldre 4 Mar 18:33
  Kavat skrev 2010-03-04 18:32:03 följande:
  Jag tänkte i och för sig mer på saker i medicinerna, typ sorbitol t.ex som finns i mycket.. Trist att han inte mår bra. Men elak kan man ju också bli som "reaktion". Försöker bara intala dig att det inte alls behöver vara något. Samtidigt så är det väl bra att utreda så att man kan få rätt hjälp. Bara det inte sätts "stämplar" som inte stämmer.
  Ja det är ju de där stämplarna som skrämmer mig. Vi har tyvärr barn med såna stämplar i släkten (de stämmer), det är ju det att personalen på dagis påtalar det mer och mer och det är det jobbigaste.
  Leo -03 Wiking -05 Alvin -06 Towa -07
 • Äldre 4 Mar 18:41
  Kavat skrev 2010-03-04 18:38:41 följande:
  Men vad säger hans läkare? Alltså biverkningar av mediciner osv borde väl också räknas in?Angående dagispersonal, får de en förklaring från läkare så måste de ju acceptera den. Alltså om en läkare säger att de är biverkningar på någon medicin som han måste ta så får de ju acceptera att det är så och göra det bästa? Oavsett orsak kanske dagis behöver mer personal för att klara av situationen och då måste de väl ha läkare/diagnos osv bakom sig. Fast då måste man väl inte ha just en diagnos, för att få extrahjälp alltså?
  Hans läkare säger att " eftersom han ätit medicinerna så länge så borde han inte får några biverkningar nu". Men flera av hans mediciner kan ge såna biverkningar.
  Leo -03 Wiking -05 Alvin -06 Towa -07
 • Äldre 4 Mar 18:51
  Kavat skrev 2010-03-04 18:45:29 följande:
  Tänkte skrivit, det är bara att stå på sig. Men jag vet att det inte är så bara... Men ge inte upp! Du känner ju honom bäst och tror du något så kräv att få byta mediciner - om det går - finns några att byta till. Då kanske man märker skillnad, inte säkert det blir till det bättre, men några symptom kanske tillkommer medans andra symptom kanske försvinner? KRAM! Jag tror på dig!
  Ska kämpa allt jag kan för att wiking ska bli bättre ingen och framförallt inte han mår ju bra som det är nu. Trots att eksemen är bättre så mår han inte bra i själen och det gör mig lessen.
  Leo -03 Wiking -05 Alvin -06 Towa -07
 • Äldre 4 Mar 18:52
  Kavat skrev 2010-03-04 18:45:29 följande:
  Tänkte skrivit, det är bara att stå på sig. Men jag vet att det inte är så bara... Men ge inte upp! Du känner ju honom bäst och tror du något så kräv att få byta mediciner - om det går - finns några att byta till. Då kanske man märker skillnad, inte säkert det blir till det bättre, men några symptom kanske tillkommer medans andra symptom kanske försvinner? KRAM! Jag tror på dig!
  Tack för kramen det betyder mycket och grattis till liten i magen. har ju helt missat det då jag inte varit här på länge!
  Leo -03 Wiking -05 Alvin -06 Towa -07
 • Äldre 4 Mar 19:15
  Kavat skrev 2010-03-04 18:58:08 följande:
  Jo, man gör ju allt i sin makt för att de ska få må bra. Tack! Ja, det ska också bli intressant att se hur det blir med allergier och liknande på 3:an. Skitsvårt. Funderar på att ta bort ägg inför födseln (bådas första och största allergi). Blå Myran åt ju inte mjölk när hon var gravid med sonen och hennes lille blev ju inte mjölkallergisk. Däremot blev han det mot fisk. Så hm, man kanske bara byter ut mot något annat. Bättre att alla är allergiska mot samma saker.
  Ja lättast är det med lika allergier blir inte så mycket krångel då. Men håller tummarna för att liten slipper allergier finns ju tillräckligt redan.
  Leo -03 Wiking -05 Alvin -06 Towa -07
 • Äldre 4 Mar 21:53
  Snutten skrev 2010-03-04 21:41:41 följande:
  Jag gav en dubbelpuff airomir till och det var precis som om det var det som saknades för hon somnade. Vi får väl se hur natten blir .
  när gav du betapreden för den tar flera timmar innan den verkar upp till 6 timmar kan det ta... hoppas hon frisknar till snart. Har du en kur så att du ger en dos i dag och så en mindre i morron? annars skulle jag nog ge några betapred i morron också.
  Leo -03 Wiking -05 Alvin -06 Towa -07
 • Äldre 4 Mar 22:05

  Airomir kan man ge upp till 4ggr i timmen om det behövs oavsett om det är dubbelpuff eller inte. Det är inget man kan överdosera dom blir bara lite speedade. Kanske inte så lite efter egen erfarenhet, men tar hellre det än jobbigt med astman.


  Snutten skrev 2010-03-04 21:57:39 följande:
  Jag gav betapred i eftermiddags. Så det har väl gått ca 6 timmar nu, jag visste faktiskt inte att det kunde ta så lång tid. Trodde det tog en timma ungefär.  Betapreden är slut men min syrra är läkare så hon ska skriva ut mer så jag kan ge lite imorgon också.Som sagt ni är fantastiska, snabb och kunnig hjälp!
  Leo -03 Wiking -05 Alvin -06 Towa -07
 • Äldre 4 Mar 22:16
  Snutten skrev 2010-03-04 22:15:09 följande:
  Jag har gett ungefär 3-4 ggr/timme flera omgångar idag. Nu hostar hon väl bara 1 ggn/ 15 minuter istället för att hosta varje minut dessutom andas hon mycket lugnare nu. Så det är mycket bättre. Hoppas att det håller sig inatt.
  Håller alla tummar för det!!!
  Leo -03 Wiking -05 Alvin -06 Towa -07
 • Äldre 5 Mar 10:07
  Snutten skrev 2010-03-05 09:38:30 följande:
  natten har varit ok, puffat var annan timme ungefär. Nu sitter vi i soffan och myser och hostar. hopas att hon somnar lite sedan så jag också får sova eftersom jag ska jobba inatt
  Skönt att det lugnade sig lite iaf. Hoppas hon sover igen lite så du hinner vila lite inne jobbet. Vet hur det är det där med sjuka barn och nattjobb inte alltid det funkar!
  Leo -03 Wiking -05 Alvin -06 Towa -07
 • Äldre 8 Mar 13:31

  Hur är det med alla här inne det va så lungt.


  Leo -03 Wiking -05 Alvin -06 Towa -07
 • Äldre 8 Mar 22:22
  Frisören skrev 2010-03-08 22:12:19 följande:
  Prince or Princess: Min dotter reagerade på sojalecitin de två ggr hon fått det och den senaste rekationen var ganska duktig. Jag träffade en mamma idag vars dotter nu är 21 och hon är fortfarande allergisk mot mjölk, ägg och soja dessutom hör och häpna- sojalecitin!! Jag blev lite paff eftersom vår allergolog gett mig samma info som din, att det är så extremt ovanligt osv. osv. Ang. anafylaxi så kan man väl inte få det första gången man utsätts för ett allergen. Det är väl andra gången (kan också vara 10:de) som man riskerar att i vissa få fall få det. Alltså så borde det inte gå eftersom inga antikroppar hunnit bildas mot allergenet- är du med? Lite läs värd info:www.astmainfo.nu/allergi klicka på de olika länkarna till vänster.
  Min son tål inte heller sojalecitin det är nog inte så ovanligt som dom säger!
  Leo -03 Wiking -05 Alvin -06 Towa -07
 • Äldre 8 Mar 22:37
  Prince or Princess skrev 2010-03-08 20:06:44 följande:
  AARGH!!!!Maken var hos läkaren med dottern idag i ett annat ärende, så började de diskutera allergier:Enligt henne (allergiläkare var hon tydligen) kan man inte vara allergisk mot sojalecitinMan ska ge livsmedel som de reagerar på , men inte dagligen, för "alla" barn reagerar på saker.sen tyckte hon epipen var helt onödigt när vi ska åka till usa (jag tänker på tex planet, instängd flera timmar, dottern kanske hittar en jordnöt o stoppar i sig, och vi vet inte om hon tål, men kanske inte gör det och svullnar igen, tex) Men hon menade på det att eftersom pricktest/blodprov inte ger utslag (har bara testat de vanligaste livsmedlen, och inte nötter vad jag kan komma ihåg) så kan man inte få en typ 1-reaktion. Stämmer detta?Oavsett vilket så har vi inte testat varenda livsmedel i hela världen, så vi kan ju inte veta om det är nåt mer hon inte tål som hon kanske reagerar så på.Tycker ni jag överdriver när jag vill ha med en EpiPen? Hon har flera sidor med grejer hon inte tål!blir så himla förbannad p åmaken också, står på läkarens sida och tycker hon är "gud" typ. och att vi ska lyssna på dessa idiotråd. han har med egna ögon sett att hon reagerar på sojalecitin, vilket han själv sa nu, men försöker ändå övertyga mig om att det var nåt annat i som hon reagerade på. Och det vet jag att det inte var, men eftersom det var ett tag sen kommer han inte ihåg turerna kring det hela, vilket jag definitivt gör!!!sen är jag väldigt nyfiken på detta med att om man inte visar på proverna att man då inte kan få en anafylaktisk reaktion? allstå på de livsmedel man testat.
  Min wiking tål inte jordnötter och jag har som tur är aldrig introducerat det för honom heller. Och tur är då det. För när vi tog test på jordnötter sist så tog dom även ett test för att se hur allvarlig reaktion det skulle bli. Och det visade att han skulle få en kraftig allergisk reagktion alltså en anafylaktisk chock. Han hade anapen sen tidigare just som säkerhet för att han är så känslig mot allt och för att vi inte vet hur kraftigt han skulle reagera mot saker. Mjölk behöver han inte få mycket i sig innan han hostar och får ont i tungan osv. Men nu har vi svart på vitt att han behöver sin spruta för sin jordnöts allergi. Och visst kan du få en allergisk chock första gången du utsätts för en jordnöt. Vet inte vem ni träffat men denna människa verkar inte ha så stor koll direkt!
  Leo -03 Wiking -05 Alvin -06 Towa -07
 • Äldre 11 Mar 18:56

  Så va jag till wikings dietist igår. Nu har vi även lagt ner kyckling för att man oftare och oftare matar kyckling med soja nu för tiden och wiking reagerar som oftast när han får kyckling. Jaja det är ju ingen större förlust för det är nog bara jag här hemma som kommer sakna det! Men trist är det iaf!

  Annars så har wiking fått en 2 veckors penicillin kur nu för att han har fått infektion i sina eksem i ansiktet igen.. blir så trött. Annars är det som vanligt!


  Leo -03 Wiking -05 Alvin -06 Towa -07
Svar på tråden Allergitråden