• Helle76

    Allergitråden

    EL I skrev 2010-01-07 18:00:33 följande:
    Någon här som kan detta med eksem som vill gå in i mitt galleri och titta på bilderna jag lagt upp på min komjölks-och sojaprotein allergiska son har haft sedan i oktober? Tänkte om ni känner igen dessa. Det är BARA på kinderna han har detta. Hade INGA eksem eller sånt innan dess. De är olika röda/bleka olika dagar men ALDRIG borta. Haft den konstant sedan början av oktober. Vad tror ni?
    Jag tycker att det ser ut som att det är eksem han har och rätt kraftig sådan.
  • Helle76

    Någon som vet ett bra sätt att göra enagovällingen mer mättsam? Dottern som är 1 år vaknar 2 gånger per natt och är hungrig och jag funderar om det är för att vällingen inte är så mättande. På dagen om hon får välling så är hon bara mätt i 2 timmar sen ska hon ha mer mat.

  • Helle76
    Blå Flygare skrev 2010-01-09 16:21:13 följande:
    Gör den på dryck ist för vatten, utöver att ha olja i.
    Jag gör den redan på havredryck då hon vägrar att ta den med vatten. Men oljan ska jag testa igen, sist hade vi ju calogen i och hon blev jättedålig i magen.
  • Helle76
    Trikarn skrev 2010-01-09 21:35:45 följande:
    jag använde grötpulvret istället för vällinen i blandade i flaska, mättade bra o länge NU tål han inte havre, så han fick sluta
    Hur mycket grötpulver hade du i och till hur mycket vätska?
  • Helle76
    Trikarn skrev 2010-01-10 07:33:28 följande:
    Jag använde havredyck att blanda i , ca 210ml sen så fyllde jag i med gröt på måfå,  men kanske 40-50ml gröt?? kanske stämmer... jag blandade dock alltid KALL, då sonen vill ha all sin dryck kall så blandar du varmkan det blir annorlunda
    Får testa och göra på grötpulvret och se om hon håller sig mätt längre.
  • Helle76

    Angel: Jag skulle vägra att låta dem använda latexhandskar på henne för de kan ge allergi. Jag tål själv inte dem och jobbar inom vården. Där kör jag med vinylhandskar.

  • Helle76
    EL I skrev 2010-01-14 13:20:08 följande:
    ok jag har ett intyg som det står att han ska ha mjölkprotein o soja proteinfri kost. de har haft flera barn som varit mjölkallergiska men ingen som haft soja allergi förut... så det är väl det som strular för dem tror jag. Oftast är det ju hon i köket som beställer o lagar o hon kan det där men det är ju när t ex som i dag, föräldrarna har med nåt till barnen. kanske ska skriva en tilläggslista med ord för soja/sojasläktingar vågar ju tex inte ge bönor...han fick det när han var runt 6-7 mån o då kräktes han direkt! Får nog skriva en sån lista o sen får de väl ta det som en förolämpning om de nu gör det
    Jag skrev en lista där jag skrev de olika sakerna barnen inte kunde äta. De tyckte inte det var något konstigt i det. Thildes avdelning kopierade tom och satte upp hos sig.
  • Helle76

    Fick hem intygen om allergier igår så nu är alla papper inne så FK kan bedöma om vi har rätt till vårdbidrag eller inte.


    Men det stod på intyget att dagis ska smörja deras eksem. Någon som har eller har haft ett dagis som gör det?
  • Helle76
    EL I skrev 2010-02-09 20:04:20 följande:
    Mmm det kan man minst sagt säga känner mig helt körd i botten. verkar som om väldigt många läkare nonchalerar allergier pga att de är så diffusa eller är det för att de inte VILL???
    Ja det verkar vara många som inte bryr sig. Min äldsta dotter var förstoppad och kräktes som en tok när hon var liten, så fort vi började ge mjölkfritt så slutade hon kräkas och var inte förstoppad längre. Yngsta dottern kräktes oxå som en tok men hon gick ner i vikt så vi låg inne för kontroll. Då åt hon mjölkfritt redan. Visade sig att hon inte klarade av nutramigen. Men pricktesterna på dem har inte gett något. Jag vill att de ska kolla äldsta dottern igen då det är fler allergier som har kommit med åren, de vi vet är soja och ägg.
  • Helle76

    EL I: Det är inte okey att det har gått till så. Som förälder känner man sitt barn bäst och vet när något inte är okey. Jobbar oxå inom vården själv och blir rädd när jag läser om detta ni varit med om och andra som oxå är med om sådana saker.

  • Helle76
    EL I skrev 2010-02-09 21:01:57 följande:
    håller med, försöker själv att agera så som man själv vill bli bemött o man hoppas ju att andra inom vården gör likadant, men tydligen inte! Jag funderar själv på att läsa vidare till barn sjuksköterska och nu känns det ännu mer angeläget så att föräldrar blir tagna på allvar. Jag funderar på att ringa till ett annat sjukhus. vi bor mellan två sjukhus och vi tillhör eg ett annat men jag sökte mig till det jag jobbar på. funderar på om jag ska ringa barn mott på det sjukhuset vi egentligen tillhör och se vad de säger?!
    Ring till det sjukhuset ni tillhör och hör vad de har att säga. Kan ju inte finnas flera knäppgökar till läkare.
    När vi var till barnakuten 2 gången för att yngsta dottern var så röd i huden och snorig (hon blev det på dag 2 i sitt liv) så träffade vi en läkare som ville att vi skulle göra en massa prover på henne. Vi åkte iväg för att se på luciafirande och sen tillbaka för att ta dessa. Då fick vi träffa en annan läkare och han sa direkt genom att titta på henne att hon inte tålde mjölkprotein och att vi inte alls behövde ta massa prover. Så visst är det stor skillnad på läkare och läkare.
  • Helle76
    Kavat skrev 2010-02-09 21:24:29 följande:
    Tyvärr kan det finnas fler knäppgökar. Vi hade två under loppet av 6 månader. Bytte alltså läkare 2 gånger på 6 månader, men hittade tillslut en kunnig och bra.
    Vilken otur att ni fick träffa fler knäppgökar. Är ju nog med 1 sådan läkare i varje stad. {#lang_emotions_wink}
  • Helle76

    Var någon som skrev om nonstop i den här tråden förut. Jag har en sådan påse hemma och läste innehållsförteckningen det är både skummjölkspulver och vasslepulver i den. Så de måste ha ändrat receptet.

  • Helle76

    3Busfrön: Det är ju det man är rädd för om någon råkar äta sådana och tror att det fortfarande är samma recept. Jag vågar inte ge några till våra barn.

  • Helle76

    Ni som har vårdbidrag för era barns allergier hur räknade ni tiden ni lägger ner på att läsa på förpackningar, se till att de inte får i sig något hos någon annan, baka själv och laga specialmat till dem och sen smörja in deras eksem?


    Försäkringskassan överväger att avslå min begäran om vårdbidrag. Har 2 barn som inte tål mjölkprotein, soja, ägg och 1 tål inte fisk heller.
    Någon som vet hur merkostnaderna ser ut för soja, ägg och fiskallergi?
  • Helle76

    Igår kom beslutet om vårdbidrag och de godkänner inte det. De menar på att det inte är en merkostnad på mer än 7896 kronor per år för båda, det har de fått fram enligt konsumentverkets riktlinjer. Men de har inte förstått att det står på deras sida att man ska räkna den faktiska kostnaden. Sen för att få i sig den mängden kalcium de måste ha per dag så blir det en högra åtgång på mjölken än 2 dl per dag och barn. 


    Vet någon om det finns en sida där det står att soyaallergi och mjölkallerig ihop blir en extra kostnad? De menar på att det inte ska bli fördyrande med soyaallergi oxå. Men det hävdar jag då det är sojalectin i det mesta som de har tagit bort mjölken ur och våra barn reagerar på det.
  • Helle76

    Så nu har jag skrivit klart omprövningen om vårdbidraget så det är bara att skicka in den och hoppas på att de fattar att man måste räkna det faktiska kostnaden och inte bara ta en schablonbelopp.

  • Helle76

    Hoppsan07: Lät ju jättegott men tyvärr kan jag inte bjuda på den när det vankas kalas då min pappa inte tål kokos.

Svar på tråden Allergitråden