• Mela78
  Äldre 15 Jan 15:25
  84935 visningar
  1316 svar
  1316
  84935

  Allergitråden

  EL I skrev 2010-01-15 15:04:44 följande:
  Måste fråga ni som har äggallergiska barn som får eksem av ägg, hur länge håller det i sig om de råkar få i sig nåt med ägg i? Om ni nu förstår vad jag menar. Har ju som sagt tagit bort ägg från min sons kost för att testa. Jag gav tidigare pannkakor 1-2 ggr/v och det är väl i stort sätt det enda med ägg han fick i sig. Tänkte om det är långsökt att ett eksem blir så "svårt" när han fått ägg så pass ofta?!
  Vi har lyckats hålla dottern från ägg ganska bra, men kommer ihåg en gång när var vi varit på besök hos en bekant. De åt ett kokt ägg, kan vara att det kom en smula på golvet, vet inte säkert, men dottern hade nässelutslag som värst dagen efter. Allt/det mesta var borta på fem-sex dagar tror jag. Smorde med hydrokortison och mjukgörande. Sen var hon dålig i magen förutom nässelutslagen. Minns inte hur länge dock.
 • Mela78
  Äldre 15 Jan 17:57

  Köpte en burk Nutra för ett par veckor sedan. Har blandat i mellan ett till två mått Nutra per grötportion till dottern i några omgångar. Har nu sett ett mönster av att hon blir lösare i magen i samband med Nutran. Brukar man inte bli hårdare i magen av Nutra? Vad säger ni, ska jag fortsätta med Nutra eller prova någon annan ersättning. Tanken med att införa ersättning trots att hon nu är tio månader är att jag inte vill ge tre fulla gröt/vällingmål per dag pga att det ger så mycket gluten.

 • Mela78
  Äldre 15 Jan 19:32

  Gröten tål hon. Det är Enagos gröt jag ger. Har bara berikat lite med Nutra ibland för att se så att hon tål det. Det är ju inte direkt diarrée hon får, inte heller har hon fått sina vanliga mjölkutslag. Kanske en aningens torrare i huden.
  Jag kör nog ett tag till, har ju en hel del kvar i förpackningen. Kanske lättare att avgöra när jag ökar till 3-4 skopor per grötmåltid?

 • Mela78
  Äldre 15 Jan 21:53
  trållmor skrev 2010-01-15 21:33:28 följande:
  Nu kommer jag också med en fråga till er kunniga. Jag är ju mjölkfri nu när jag ammar. Nu har jag upptäckt att dottern reagerar på ägg, eller rättare sagt en stark misstanke om att det är ägg som ställer till det "nya". Min fråga är att hur snabbt går ämnena ut i modersmjölken som bebisarna kan reagera på? Om min misstanke om ägg stämmer, så reagerar hon efter ca 4 timmar. Är inte det väldigt kort tid?
  Har för mig att jag läst att det kan gå riktigt fort, under en timma kanske?
 • Mela78
  Äldre 15 Jan 22:04
  trållmor skrev 2010-01-15 21:33:28 följande:
  Nu kommer jag också med en fråga till er kunniga. Jag är ju mjölkfri nu när jag ammar. Nu har jag upptäckt att dottern reagerar på ägg, eller rättare sagt en stark misstanke om att det är ägg som ställer till det "nya". Min fråga är att hur snabbt går ämnena ut i modersmjölken som bebisarna kan reagera på? Om min misstanke om ägg stämmer, så reagerar hon efter ca 4 timmar. Är inte det väldigt kort tid?
  Hittade det jag läst om ämnet.
  www.amningshjalpen.se/
 • Mela78
  Äldre 18 Jan 11:47

  Läset om Lailas mjölmixar på deras hemsida. Där står det "Produkterna är registrerade hos Livsmedelsverket som särnär för glutenfritt och mjölkfritt." www.specialkost.se/Produkter.htm

  Någon som vet vad de menar med "särnär"?

 • Mela78
  Äldre 18 Jan 13:56

  Aha, tack för förklaringen.

 • Mela78
  Äldre 29 Jan 20:19

  Ni som har koll, kan det finnas något samband mellan allergiska reaktioner (både äkta, falska och kors) på avocado och/eller kiwi mot mjölk/ägg/soja?

  Dottern har fått en reaktion igen, riktigt dålig i magen sedan över två dygn, ont, fiser och rapar, magkramper samt dåligt humör. Reaktionen skiljer sig lite från de gånger hon fått i sig mjölk, ägg eller soja som hon förutom ovanstående reaktioner alltid fått utslag/eksem eller nässelutslag och ibland kräkningar av förut. Nu har dottern fått de senaste dagarna äta mycket avocado och lite kiwi som inte ingår i den dagliga kosten. Försöker klura ut om hon kan ha blivit känslig mot avocado och/eller kiwi, eller (i bästa fall) att hon på något sätt fått i sig en lite av mjölk/ägg/soja utan våran vetskap.

 • Mela78
  Äldre 29 Jan 21:16

  Tack Snutten och Miralicia.

  Det är kiwi jag känner mest verkar stämma tidsmässigt som hon kan ha reagerat på, men hon fick ju så lite! Kanske en tredjedels ärta i storlek. Undrar om jag ska provocera med yttepytte lite kiwi när hon är bättre igen eller hur jag ska ta mig vidare? Hon visar ju inget på några tester alls hittills...

  Har försökt att läsa på internet och kommit fram till att både kiwi, avocado och banan kan korsreagera med latex. Banan verkar hon tåla nu, men har varit lite känslig mot under en kortare tid förut. Kiwi verkar även hänga ihop med andra allergier som tex pollen och stenfrukter mfl. Avocado har hon ätit ett flertal gånger innan utan att reagera alls, men det kan ju ha ändrat sig. Men då vet jag att det inte ska finnas något samband med hennes allergier mot mjölk, ägg eller soja iallafall.

 • Mela78
  Äldre 31 Jan 08:40

  Funderar på det här med kalcium.
  Dottern får allt sitt kacium från Enagos produkter. Jag tycker det blir så mycket gluten. Har köpt en burk Nutra på apoteket, men dottern verkar inte tåla den. Blir dålig i magen och får eksem.
  Läste om Sempers Risgröt som man kan köpa på apoteket, den är ju glutenfri.  andra sidan innehåller den inte något kalcium heller, så det verkar inte vara en bra lösning heller.

  Vad tror ni om att jag provar att ge kalciumtillskott i form av Kalcipos som jag krossar och ge med något? Är det svårt att få i barn kalciumtillskott? Finns det andra alternativ än Kalcipos? Kalciposen innehållet 500mg per tablett, ska jag ge en tablett varannan dag om jag ger två portioner Enago dagligen (ca 400mg kalcium)?

Svar på tråden Allergitråden
Logga in
Bli medlem