• Mela78

    Allergitråden

    Amulett skrev 2010-02-08 12:48:59 följande:
    Enligt inlägg av sanHbg i mjölkallergitråden för bebisar innehåller 6-månaders vällingen detta: "rismjöl, maltodextrin, veg.olja, risprotein, mineraler (kalcium, fosfor, järn, zink, jod), aminosyror(lång lista, behöver du den lägger jag till den), vitaminer(a,d,e,c, riboflavin, niacin, b6, folsyra, b12, pantotensyra), emulgeringsmedel (sojalecitin), kolin" På vårt Ica hade de 8 månaders gröten och 1 års fullkornsvälling. Alla är baserade på ris, vete och äpple. Tog kort på innehållsförteckningen, men det går inte läsa i mobilen ... Alla är blå förpackningar märkta Special Nutrition. Ansvarig för barnmat på vårt Ica trodde att hon fått alla nyheter hon skulle få, men skulle kolla om 6 månaders vällingen finns i Icas sortiment, eller om det av något skäl var bortplockad där. EnaGos tre sorter fanns alla kvar i hyllorna, men jag läste inte på lappen om det var på utgående. Hon sa dock inget om det när vi båda stod och jublade över att det kommit mer mjölkfritt.
    Va glad jag blir att det mjölkfria sortimentet uttökas! Ska bli så spännande att prova dessa nya produkter och se om dottern gillar och tål de! Hoppas bara att Enago välling är tillfälligt slut på "min" affär och återkommer igen, för dottern gillar verkligen den vällingen.
  • Mela78
    Maddisen80 skrev 2010-02-08 13:41:41 följande:
    Jag tål inte gluten ,laktos, mjölkprotein ,vet ni något billigt man kan köpa eller göra så man har frukost i en vecka, nu får jag gå och köpa varje dag :(
    Om du tål havre kan du köpa rent havre och göra gröt på.
  • Mela78

    Kom på risgrynsgröt, polentagröt, musli eller flingor med rismjölk. Borde även de räknas till billig frukost. Eller kanske kräm med eller utan rismjölk, men det är ganska mycket snabba kolhydrater dock.

  • Mela78
    Helle76 skrev 2010-02-09 05:49:06 följande:
    Fick hem intygen om allergier igår så nu är alla papper inne så FK kan bedöma om vi har rätt till vårdbidrag eller inte. Men det stod på intyget att dagis ska smörja deras eksem. Någon som har eller har haft ett dagis som gör det?
    Vår sons dagis smörjer om man lämnar kräm/salva och ger instruktion. Vissa barn smörjer de flera flera gånger. Utan läkarintyg dessutom.
  • Mela78

    Jag vill gärna baka en tårta till dotterns ettårsdag. Hittar trots en hel del letande inte något recept eller grundidée att utveckla till en tårta. Förutsättningarna för att dottern själv ska kunna äta sin tårta är, mjölk-, ägg-, soja- och kakaofritt. Vill inte använda kiwi, banan endast som fyllning (ej tillagad mao). (((Om det går att klämma in "glutenfri" också blir min glutenintoleranta syster glad, med det är inget måste alls.)))

    Så, har ni något tips, recept eller tankar som kan hjälpa mig så är jag tacksam.

  • Mela78
    saffe skrev 2010-02-09 15:26:28 följande:
    Här är en tårtbotten som blev god! Jag bakade iofs med banan i som du inte ville ha, men det går säkert bra med annat... Baka 2 omgångar för dom blir tunna! aaftest.awts.se/allergikokbok/recept.asp?id=2...
    Tack! En sida som jag inte hittat till än. Ska se vad för annat roligt jag kan hitta där.
  • Mela78

    EL I, usch vilket bemötande du fick!
    Be om "second oppinion" hos en annan läkare, det har du rätt till.

    Jag bad om att få byta läkare till dottern för att jag inte riktigt kände mig tagen på allvar av den första läkaren. Var lätt gjort eftersom jag visste vilken läkare jag ville ha istället, ville ha samma som sonen har. Har mycket bättre dialog med henne men inte helt hundra nöjd.

  • Mela78

    Lite "läskigt" att läsa om Mamsies son. Igår kväll blossade vår son upp med en massa utslag, vet inte fortfarande varför. Kom på mindre än tio minuter så var hela bålen nästan full, lite på armar och ben, nacken är helt täckt och hårbotten och så lite i ansiktet också. Ser ut som nässelutslag, men de har inte försvunnit eller ens minskat trots Tavegyl. Men han mådde bättre efter Tavegylen, gjorde inte ont och kliade inte efter ett tag. Har varit uppe många gånger i natt för att titta till honom, och så har han varit vaken en del också. Hade feber inatt med.

    Undrar om det verkligen är en allergisk reaktion, och mot vad i så fall? Han är vad vi vet enbart allergisk mot cashew och pistage, vilka vi inte har hemma. Vi äter väldigt skonsam mat pga dotterns allergier. Han hade knappt ätit under dagen heller.

    Kanske är någon av barnsjukdomarna istället, typ scharlakansfeber? Men borde inte han vara påverkad på något sätt då mer än utslagen?

  • Mela78
    Miralicia skrev 2010-02-12 09:38:29 följande:
    Nässelutslag kan utlösas av massor av olika faktorer och inte bara av allergiska reaktioner. Inte helt ovanligt att det kan blossa upp nässelutslag under någn dag även i samband med vanliga förkylningsvirus och liknande heller, även om det kanske inte är det vanligaste som man som allergiförälder tänker på. Även kyla och värme kan orsaka nässelutslag. Ibland kan man behöva ge antihistaminer upprepade gånger innan de lägger sig, så fortsätt att ge antihistaminer om han besväras av dem och kombinera med lite Panodil/Alvedon som febernedsättande om han har hög feber.
    Så sant så sant, men kan få nässelutslag av vissa virus också. Kanske mest troligt i detta fallet? Vi fortsätter med symtomlindring med div. läkemedel, han mår ju bra idag.
  • Mela78

    Efterlyste tårtrecept och tips för ett tag sen, kom på att jag glömt att kolla i bloggarna här i tråden. Hittade några intressanta recept, undrar om någon som provat kan berätta hur dessa blir.

    I Blå myrans blogg har jag hittat två recept på något som heter Marshmallowfondant, förstår av beskrivningen att man kan täcka tårtor med detta men hur smakar det, hur är det att arbeta med och går de att använda karamellfärg?
    I Blå Myrans blogg hittade jag även recept på sugarpaste, någon som provat denna?
    Amulett har recept på sockerkaka/tårtbotten som ser enkelt ut, blir de bra? Är det någon som provat att göra princesstårtan enl receptet i Amuletts blogg? Fanns även recept på Mjölk och äggfri tårta från hoppsan, undrar om denna tårtbotten kan användas till vanlig tårta? Av dessa tre tårtbottenrecept, vilken blir godast och/eller enklast att lyckas med?

    Har inte bakat mjölk- och äggfritt än, ska bli spännande att se hur det här blir!

Svar på tråden Allergitråden