• Mela78

    Allergitråden

    Smulan1979 skrev 2010-02-20 11:52:27 följande:
    Men jag tycker att MMF är mycket godare 
    Tack för alla dina tips. Har bestämt mig för att göra mmf eller köpa färdig marsipan (?) som man har på princesstårtor, det finns ju utan ägg, mjölk och soja. Men det lutar åt hemmagjort då vi vill undvika alla slags nötter.

    Nu ska jag provbaka tårtbotten.
  • Mela78
    Amulett skrev 2010-02-20 15:16:58 följande:
    Innehåller inte de färdiga mandel? Har för mig att jag köpte det för att göra tårta när sonen var kring 1 år, men lät bli att använda den när jag såg att det var mandel (och nu hittade jag den inte när jag snabbkollade i skåpet). Kändes onödigt att ta något som är hyfsat allergent när det redan finns allergier. För visst är det både mandel och nötter som man bör undvika lite extra länge när man har allergiska barn?
    Just ja, skrev fel, mandel är det inte nötter. Vi har bestämt att vi ska undvika alla nötter och liknande pga dotterns alla allergier. Dessutom är sonen allergisk mot cashew och pistage så... :-/ Blir nog inte färdiga när jag tänkt efter lite till!
  • Mela78

    Enl. Wikipedia
    Plasticine was formulated by art teacher William Harbutt of Bathampton, in Bath, England, in 1897. He wanted a non-drying clay for use by his sculpture students. Although the exact composition is a secret, Plasticine is composed of calcium salts (principally calcium carbonate), petroleum jelly, and long-chain aliphatic acids (principally stearic acid). It is non-toxic, sterile, soft, malleable, and does not dry on exposure to air (unlike superficially similar products such as Play-Doh, which is based on flour, salt and water). It cannot be hardened by firing; it melts when exposed to heat, and is flammable at much higher temperatures.

    Inte kanske den mest tillförlitliga källa alla gånger, men det låter ju onekligen som att den är fri från sädesslag.

  • Mela78
    Kavat skrev 2010-02-22 21:22:38 följande:
    Tack! Låter ju som det kan funka. Ah, det lät ju smart också. Ska se om detta funkar, men det blir nog ett besök ändå till apoteket. Vad skulle man göra utan er?!
    Jag har för mig att det finns olika slags kirurgtejp. Någon som är hudfärgad ska vara ännu bättre för känslig hy än de som är vita. (om jag minns rätt, kan vara tvärtom också). Kanske någon här med erfarenhet som har koll, eller om du frågar på apoteket.
  • Mela78

    Jag är lite kluven. Dottern E ska börja på förskola till hösten, har sökt plats på samma förskola där sonen redan går. I kommunen finns ingen allergiavdelning. Jag är lite nervös för hur det ska gå för E, hon är så känslig. Kan inte ens leka med samma leksaker som mjölk och äggätande barn utan att få allergiska reaktioner. Det har dock blivit bättre på sistone, hon är inte riktigt lika känslig längre.

    Funderar nu på om jag ska kontakta kommunen för att höra mig för om vad det finns för beredsap och kunskap när det gäller allergibarn, eller kanske prata med rektorn för det förskola som är aktuellt. Samtidigt känns det som att då kanske E inte får sin plats, att de ger hennes plats till någon annan för att de inte vill/orkar med ett barn med allergier? Och det är ju inte alls säkert att E är lika känslig om ett halvår som hon varit hittills, det har ju blivit märkbart bättre, speciellt när det gäller mjölkreationerna, och att jag isåfall blir betraktad som en hönsmamma och inte bli tagen på allvar när det gäller annat?

  • Mela78

    Tack för era synpunkter ang förskolan. Ska prata med rektorn.

  • Mela78
    JPL skrev 2010-02-26 13:53:55 följande:
    Jisses vilken fart det är här. Hinner inte alls med. Vet ni hur snabbt allergen går ut i bröstmjölk? Jag upplevde att bebisen reagerade tydligt på vete tre timmar efter provokation men läkaren säger att det är alldeles för snabbt. Visserligen har bebisr, enligt honom, snabb reaktion men det borde inte ha hunnit ut i mjölken tycker han. Jag tycker att det låter konstigt.
    amningshjalpen.se/Nya_hemsidan/om_amning/e_svar_pa_tidigare_fragor/e_ont_i_magen.htm

    Står bla att 1-3 timmar är vanlig tid, beroende på vilket livsmedel det gäller.
  • Mela78

    Ringde till rektorn, men jag tror hon gått för dagen. Lämnade meddelande på telefonsvararen så får hon ringa när det passar henne.

  • Mela78

    Ni med barn i förskola och skola. Har någon av er erfarenhet av cokk and chill? Har det fungerat med era allergier? Jag skulle nog känna mig säkrare om maten lagades på plats av samma person/personer alltid istället för av någon/några som inte behöver ta ansvar för vad de gör på samma sätt.

  • Mela78
    Kavat skrev 2010-03-03 21:30:28 följande:
    Näpp, det var bra sist, men i och med att jag är gravid och har diabetes i släkten samt att jag har några kg för mycket så vill de göra en glukosbelastning. Men nu när jag fick papprena hem så insåg jag att det står sockerlösning (glukos)! Glukossirap mm från vete reagerar jag ju på, så är det från vete, så kan jag ju inte göra den.
    Du får gå till apoteket och läsa på förpackningen, eller kontakta tillverkaren av glukosen. Det som används av de flesta är
    Glukos APL  Varunummer: 323188

    Denna går att söka fram på apotekets sida, men tyvärr finns det dåligt med information inlagt.

    Anser dock som flera andra att en glukosbelastning inte verkar alltför livsviktig, det går ju att hålla koll på fastesockervärdet, eller frekventa slumpsockervärden. Hittade även information om att man kan göra glukosbelastning intravenöst istället för oralt, men oklart om den glukosen är totalt vete...
Svar på tråden Allergitråden