• Snutten

    Allergitråden

    Siri gick inte heller ner i vikt utan växte hyfsat så länge jag ammade henne. Det var sedan som helvetet började. Nu är ju allergilistan längre än jag vet inte vad... Suck! Men nu tycker jag att hon är ganska liten. Hon är tre och ett halv är 95 cm lång och väger ca 15 kg. Hennes storebror var lika stor när han var två och ett halvt. Så hon ligger ett år efter honom. Hon ökar i längd och vikt men det går ganska långsamt. Vi ska till läkaren i slutet av januari och då får vi väl se hur det går.

    Jag har förresten hört om en ny astma medicin som hter innovair som ska vara jättebra. Har någon av er hört om den?

  • Snutten

    Blå myran: innovair är en ny kombinerad inhalationsmedicin, ungefär som seretid eller combivent eller så tror jag. Men partiklarna är mycket mindre och kommer därför längre ner i lungorna. Tyvärr är den inte godkänd på barn än men jag hoppas att det kommer. Enligt studier så får även de som tycker att de har en bra medicinering bättre upplevelse av hälsa med innovair.

  • Snutten

    Hur gör ni med kosttillskott som olika vitaminer osv. Ger ni det? Siri får i sig tillräkligt med kalcium men jag är osäker på andra näringsämnen, särskilt järn. Hon ser så blek ut så jag funderar på om hon har blodbrist. Är det vanligt bland allergiker? Vi ska till läkaren om ett par veckor så då ska jag diskutera det med henne men jag undrade vad ni har för erfarenhet.

    ELI: det kanske är ägg då. Det verkar ju nästan så.

  • Snutten

    JPL: jag har samma problem med dietist. Eller rättare sagt dietisten kunde i princip inget om allergier öht så henne har jag bara träffat en gång. Hon sa oxå att Siri inte har någon brist på något eftersom hon äter en varierad kost. Öhhhhh, jag hade just sagt att det var svårt att få henne varierat. Vi har inte gjort någon kostregistrering eller så. Men jag ska be läkaren ta ett blodvärde, det är bara ett stick i fingret så vet jag det iallafall.

  • Snutten

    3 busfrön: men riktigt symtomfri är hon inte? Ibland är det ju så att det fungerar med en liten mängd men att fortsätter man så rinner bägaren över. Varför testar ni getmjölk? Jag har läst att getmjölksprodukter ofta är kontaminerade av komjölk och att komjölkallergiker därför kan regera även på getmjölk.

  • Snutten
    2små2stora skrev 2010-01-11 23:44:55 följande:
    Det är det som vi har kvar att testa, hon tål en liten mängd komjölk. Kan äta lagrad ost utan problem och sånt som det är spår av mjölk i. Så nu testar vi detta. Äkta fetaost får inte innehålla komjölk så jag hoppas att det inte är allt för kontaminerad.
    Ok! Funderade bara på vad man vinner med att kunna äta getmjölk, mer än att kunna äta fetaost? Men det kanske bara är jag som är okunnig på området
  • Snutten
    JPL skrev 2010-01-12 09:22:17 följande:
    för egen del saknar jag verkligen goda pålägg till frukosten och det finns hårdost ("vanlig ost") av getmjölk att köpa. oftast rätt dyrt men det hade det varit värt om mina småttingar hade tålt getmjölk. man kanske tänker sig att det har en rätt speciell smak men det finns med trevlig neutral smak. 
    Ok! I vår familj är det ju bara Siri som inte får äta mjölk och hon ÄLSKAR kalvkorv. Så hos oss är det i nuläget inga problem.
  • Snutten

    Blå myran: singulairen hjälper främst mot hostan har jag förstått det som. Siri hade en envis natthosta tidigare men efter hon började med Singulair så försvann den. Om vi har försökt göra uppehåll med Singulairen så början hon hosta igen. Siri blir ofta inte så tät och pipig utan hon får en hosta som inte är av denna värld, hon hostar ungefär vartannat andetag hela nätterna. Det är gräsligt. Då brukar jag få ge henne ca 5-6 puffar airomir innan det har tagit ordentligt. De första får hon inte i sig så mycket av utan vi fortsätter. Tröskeln för att åka in till akuten mitt i natten ensam(min man är bortrest mycket) med två barn är HÖG. Jag har diskuterat ailos med A-C men hon tycker inte att Siri behöver det.

    Jag väntar fortfarande på beslut från fk då jag begärde omprövning av vårt vb som vi fick avslag på.

  • Snutten
    saffe skrev 2010-01-19 20:59:52 följande:
    Hur fungerar det om man får avslag på vårdbidragsansökan? Att man kan överklaga vet jag, men om man får avslag igen är det kört för all framtid då? Eller kan man söka om igen efter t.ex 6 månader?
    om man får avslag på sin omprövning kan man överklaga det till länsrätten. Det kostar inget såvida du itne anlitar en dvokat. Du kan alltid göra en nyansökan, men för att ha en chans får det nog vara så att det har tillkommit något i så fall.
Svar på tråden Allergitråden