• EL I

    Allergitråden

    måste ringa vårt ica också o höra om de tänkt ta in det. vore kul att variera lite för nu gör vi välling av nutra och gröt...
    har kollat på vårt ica, coop o maxi men ingen har det än i alla fall

  • EL I

    Sonen skrek i 1½ timme, gallskrek. Han liksom bara stod upp eller låg ner som en boll o bara skrek! Kunde inte göra nåt annat och det spelade ingen roll vad jag gjorde heller   Magen var uppspänd.
    Sen började han prutta och rapa massor och då lättade det lite så då gnällde och skrek han om vartannat i ca 2½ timme till men sen var det lugnt!

    det röda har varit bättre några dagar nu, så jag vet inte...han har inte varit på dagis i 3 dagar nu...

  • EL I
    Snutten skrev 2010-02-11 20:49:00 följande:
    gelemamman: bra att du itne tar illa upp. Det är bara det att jag vid flera tillfällen varit med om att bekanta har sagt att de ska fixa mat till min dotter. Sedan när man väl står där så har de tex stekt mamma scans som hon tål i vanligt smör. Sååå segt. JAg rekommenderar verkligen att provbaka, det blir ju inte riktigt som när man använder mjölk och framförallt ägg. Om du använder havremjölk kan man dölja den smaken med vanlijsocker
    precis det jag tänkte säga också.
    Det handlar nog inte om att DU gelemamman inte bakar helt ägg och mjölkfritt men som förälder så känns det sällan som om man kan lita helt på det.
    Har också kompisar som sagt att de har mjölkfri mat (mamma scans eller korv mm) och sedan som sagt steker i vanligt smör!

    Jag känner hela tiden att jag vill ta med eget till min son för att vara säker på att det verkligen blir rätt! Litar inte helt på dagis ens än gång som faktiskt haft mjölk- och soja allergiska barn många många gånger, men man vill inte att de ska må dåligt.

    Nu är inte mitt barn jätteallergiskt så jag förstå de som har superallergiska barn att de är rädda och inte vågar låta sitt barn äta "andras" mat.
  • EL I

    Hoppas alla små mår bättre idag!! otäckt det där!!!!

    någon som har carlshamns margarins innehållsförteckning nära till hands? jag hittar inte nån iinnehållsförteckning på nätet

  • EL I
    Amulett skrev 2010-02-12 10:21:11 följande:
    Vilken av dem? 70% eller 40% bordsmargarin. Har båda hemma. Däremot inte bakmargarinet.
    40% bordsmargarin
  • EL I

    frisören: usch!!! vad rädd man skulle bli o som sagt, man tänker ju alltid det värsta i dessa tider!!

  • EL I

    ok tack så jättemkt!
    funderar nämligen på om det har nåt med det att göra att han ofta blir så på dagis för de har Carlshamns margarin o vi har milda hemma.
    Förut hade jag nämligen Carlshamn hemma och stekte i...men det har jag inte längre, men då stämmer ju inte det riktigt för det var det flytande margarinet jag hade hemma... hmm

    Där sprack det då

    Får se hur han ser ut i dag när han kommer hem från dagis, så får vi se.
    I dag var han ju nästan helt bra...syntes bara det  torra istort sätt, det röda var borta har inte varit den en enda gång sedan i oktober annars... fattar inte även om det givetvis är jättebra att han inte är röd
    Han verkar också må bättre denna vecka (förutom den hemska onsdagskvällen då...)


    Miralicia skrev 2010-02-12 12:20:04 följande:
    40% innehåller E202 kaliumsorbat vilket det med 70% eller flytande eller mat-/bakmargarinet inte gör, det är väl största skillnaden mellan de olika Carlshamnsmargarinerna. 40% fettalt bordsmargarin i ask: Vatten, rapsolja, vegetabiliskt fett (palm- och kokosolja), camelinaolja, salt (0,9%), emulgeringsmedel (E471 och E476 av vegetabiliskt fett), konserveringsmedel (E202), surhetsreglerande medel (E500, citronsyra), aromämne, vitamin A och D. 70% fetthalt bordsmargarin i ask: Rapsolja, vatten, vegetabiliska fetter, camelinaolja, emulgeringsmedel (E471 och E472c av vegetabiliskt fett), salt (0,7%), surhetsreglerande medel (natriumbikarbonat, citronsyra), aromämne, vitamin A och D. 80% fetthalt flytande: Rapsolja, vatten, camelinaolja, emulgeringsmedel (härdad rapsolja, E471 och E472c av vegetabiliskt fett), salt (0,9%), aromämne, vitamin A och D. 80% fetthalt i papper: Vegetabiliskt fett (palm- och kokosolja), rapsolja, vatten, camelinaolja, salt (1,0%), emulgeringsmedel (E471 och E472c av vegetabiliskt fett), aromämne, vitamin A och D.
  • EL I
    Miralicia skrev 2010-02-12 12:32:15 följande:
    Mildas innehåller sojalecitin om jag inte minns helt fel vilket Carlshamns inte gör, och även E202
    mm fast han mår ju BÄTTRE med milda än med carlshamn...hmm
  • EL I
    EL I skrev 2010-02-12 12:33:56 följande:
    mm fast han mår ju BÄTTRE med milda än med carlshamn...hmm
    ja alltså jag VET ju inte om det är det, men om det är som jag funderar så mår han bättre med milda...
Svar på tråden Allergitråden