• EL I

    Allergitråden

    tack alla, nu känner jag mig inte lika dum längre!

    amulett: har säkert det "enklare" än många andramed barn med allergi men jag "stör" mig också på det där med att "barn skriker" "barn kräks"mmm men min skrek i 10-15 timmar o jag var ensam hela dagarna, var färdig att slänga ut honom från fönstret önskade t o m att jag aldrig hade fått honom usch ryser av tanken!
    O kräkningarna ja... hmm ska inte prata om dem haha

    Ja jag kanske ska testa det i alla fall. Har upptäckt de där torra fläckarna på händerna o i nacken nu..lite rött men inte så mkt än men det är väl början antar jag...
    Jag har inte tagit kontakt med barn om hans eksem, bör jag göra det först eller tycker ni jag ska göra ett lapptest själv o sen ha det som underlag??

  • EL I

    Gjorde aldrig något patchtest på sonen men "gnuggade" ju äggvita mot armen utan resultat.
    Började ge ägg igen då jag inte märkte någon större skillnad utan, så nu har han fått ägg 2 ggr (pannkakor båda gångerna). Efter första gången så märkte jag ingen skillnad på utslagen i hans ansikte men senaste 2 dagarna har han varit JÄTTERÖD...fick pannkakor i lördags...kan det vara det ändå??? fast det inte visade något när jag gnuggade ägg mot hans arm och fast jag inte märkte nåt första gången han fick ägg i tisdags??

    Ringde barn mott o frågade vad de trodde om det här med att jag smörjt med mildison + locobase repair i över 2 v nu men de är inte alls borta, ser likadant ut (möjligtvis lite bättre ett tag...)
    Hon snäste mest av mig och påstod att det var kylan, vilket jag är HELT säker på att det INTE är (däremot blir det ju inte BÄTTRE av kylan men det beror inte på det). Hon fnös lite åt mig och sa att han inte alls skulle vara ute på vintern, inte ens nu när det var - 2grader?!?!??!?! och HUR hade hon tänkt det skulle gå till???

    Jag frågade om et inte kunde vara nån allergi, men det sa hon att det var väldigt otroligt att det var fast han har haft det sedan oktober utan någon förbättring.

    Är det någon här som har barn eller som själv reagerat på nåt i hemmiljön???
    Vi flyttade precis i samband med att detta kom. Han hade feber bara ca 1-2 v efter att vi hade flyttat och då började dessa utslag?? tänkte om han är allergisk mot nåt sånt o inte födoämne??

  • EL I

    Måste fråga en sak till om ni orkar med mitt pladder

    Barnsköterskan jag pratade med påstod att det INTE kunde vara allergi pga att det bara var i ansiktet och ingen annanstans. ÄR det så?? Han har ju på kinder och haka och börjar få lite på händerna... om det inte är över hela kroppen är det aldrig allergi då??

  • EL I

    har pratat med dem på bvc nu och de ringde barn mott så jag slapp...så nu ska vi få utreda sonens utslag o "dåliga" humör o sömn...vet inte när vi får tid bara...

  • EL I
    Kavat skrev 2010-01-28 14:49:37 följande:
    Skönt att få en utredning. Hoppas ni får snabb tid. Men om det inte visar på testerma så kommer ni ju ändå att få göra jobbet själva med uteslutning och provocering. Så om jag hade varit du hade jag skrivit fullständig matdagbok och försökt variera kosten över 3-4 dagar med de vanligaste allergenerna för att se vilka tillfällen han får mer blossande kinder.  Alltså helt ta bort havre ur kosten i 3-4 dagar och se om det gör någon skillnad, helt ta bort soja och sojasläktingarna/baljväxter osv. Fota gärna och skriv upp tider när kinderna blossar, hur han sover osv. Vanligaste allergenerna är förutom mjölk, ägg, soja, vete (havre), fisk (torsk) och nötter.
    jo och jag misstänker väl att det inte kommer visa för det har ju varken mjölk eller soja gjort trots att han är tydligt allergisk.
    Det jag hittills sett en koppling  till är trots allt ägg...han fick ägg söndag hemma och sen hade de ägg på måndagen på dagis också...på tisdag morgon var han som en tomat i ansiktet

    fisk äter han nästan aldrig så det tror jag inte på, nötter har han aldrig ätit så det skulle vara vete i såfall vilket han får i sig mkt eftersom vi äter mkt pasta...
  • EL I
    Kavat skrev 2010-01-28 18:56:43 följande:
    Men hur är det egentligen. Han tål inte soja. Äter han sojasläktingar? Ärtor mm?
    alltså vi vet egentligen inte om han tål sojasläktningar eller inte.
    Vi testade ren soja i lugn takt efter dietistens inrådan först när han blev 1 år. Det tog 3 dagar med soja så reagerade han på samma sätt som med mjölk, ont i magen o skrik i timmar och diarré.

    Vi slutade med soja direkt då. Jag är inte så bra på det där med sojasläktingar så det får han säkert i sig. Ärtor äter han helt klart, fick det i kväll t o m så då kanske vi kan se i morgon hur det blir...
    jag vet att jag funderade på soja redan när han var 7-8 månader och åt burk med "exotisk gryta" där det var bönor i. Han kräktes alltid mkt men efter de där burkarna så var det kaskader (kaskadkräkningarna hade tidigare försvunnit i och med att vi slutade med mjölken vid 2 månder...kaskadkräkningarna försvann vid 4 mån ungefär). Så bönor har jag funderat på om han inte tål.

    Frågan är varför "utslagen" först kom vid 9-10 månader när han antagligen fått sojasläktningar tidigare än så isåfall?
  • EL I
    Snutten skrev 2010-01-28 21:05:04 följande:
    ELI: jag tror (vet) att allergier kan förändras över tid och även hur de visar sig. Det verkar ju inte orimligt att din son skulle reagera på bönor/sojasläktingar.
    ja för hans mjölkallergi har blivit sämre. förut så klarade han sig några dagar med mjölk utan reaktion o då har hans onda försvunnit nästan samma dag vi slutat med mjölk men när vi provocerade i nov så hade han jätteont i 2 v o diarré lika länge...
  • EL I
    Snutten skrev 2010-01-28 21:13:07 följande:
    ELI: min dotter reagerar också kraftigare nu än vad hon gjorde förut. Senaste tillskottet är ju att hon reagerar med astma anfall av fisklukt

    då kanske han blivit mer känslig mot soja då?!
  • EL I
    Kavat skrev 2010-01-29 11:11:59 följande:
    Ja, han hade så kallade äggfläckar på vissa ställen på kroppen (några cm-stora "runda" fläckar som blev torra och vita och fjällade när de inte var aktiva och blev röda när han fått i sig ägg)  men de försvann ju när vi fick bort ägg. Och vi fattade inte att det var pga ägg innan vi fått bort ägg. Bvc sa att det där är väl inget. Inte heller kombinationen med skrik mestadels, spyor i mängder och sömnlöshet gjorde att det tyckte det var konstigt.  Men när han får i sig eller kommer i kontakt med havre, vete och ägg så blir han illröd om kinderna, som blir skrovliga, ja "eksemiga". Nu mera har han en del utslag till och från runt knäveck, armveck, mest i ansiktet, på händerna och på benen. I och med att han reagerar på kontakt och är superkänslig så är det svårt att hålla honom fin jämt, men det är sååå stor skillnad om han får i sig eller på sig. Får han i sig blir hela kroppen eksemig mer eller mindre och klåda. Får han på sig så blir det mindre utslag som lägger sig men blossar upp lätt inom några veckor om han utsätts för det igen. Jag smörjer honom minst 2-3 gånger varje dag i förebyggande syfte, utan det så blir han ännu sämre. Har han kortärmat får han eksem på armarna också om vi är ute bland "folk och smulor", så just kontakten är det som han får mest eksem av idag. Men det är ju för att vi tagit bort allt han inte tål ur kosten.
    det där med din sons kinder låter ju precis som sonen...ibland bättre o ibland sämre.
Svar på tråden Allergitråden