• EL I

    Allergitråden

    Kavat skrev 2010-01-31 21:47:34 följande:
    Håller med övriga. Så där såg vår son ut också. Och ser ut så när han fått på sig eller i sig numera med.
    ok bara att  ställa in sig på att det är nån mer allergi då... kanske också med tanke på hans "gnällighet" o till och från (mest till) dåliga sömn
  • EL I

    kan det ta 2 dygn från att de fått i sig nåt tills de får utslagen??

  • EL I

    Blir så irriterad. Vår bvc sköterska ringde barn mott i torsdags och de lovade att de bara skulle kolla igenom sonens journal och sen ringa upp mig för utredning...de har fortfarande inte ringt!!! Ska man behöva ringa och tjata???
    Nu har han varit riktigt röd i 2-3 dagar i rad och han har sovit dåligt på nätterna...ser ut att göra så ont på kinderna, men han kliar inte men det ser inte roligt ut!

  • EL I

    vi har som sagt fått tid till barn nu. de har börjat reagerar väldigt mkt på dagis ang hans kinder nu och de berättar alltid vad han ätit hela dagen så jag kan skriva upp mm.

    Jag har inte sett nåt mönster ang maten däremot har jag sett ett mönster att när han är väldigt röd om kinderna så sover han mycket = väldigt trött!
    När han är sådär röd sså sover han oftast hela natten (18-07) och sen minst 2 timmar på middag. När han är "normalt" röd om kinderna (de bra dagarna) så är han ofta vaken på natten och sover kanske 1-1½ timme på dagen. hmmm hur går det ihop???

  • EL I

    Kan man kolla veteallergi på annat sätt än patchtest? Finns det pricktest eller RAST?

  • EL I

    vad tycker ni att jag bör "propsa" på att de tar för tester på min son, ang hans utslag i ansiktet? Några förslag? Jag är mest inne på ägg och vete, nåt mer?
    Ska ju dit på tisdag, tänkte vara lite påläst

  • EL I
    Kavat skrev 2010-02-05 16:02:32 följande:
    Absolut soja! Och ägg och vete. Lika bra att de tar mjölk när de ändå tar (intressant om det visar för att kunna kolla i framtiden). Och så tycker jag jordnöt bör kollas (sojaallergi - finns koppling och jordnöt kan man få andnöd av) Sen när ni lika gärna håller på kan de väl ta fisk (torsk) också. Där har du den vanliga födoämnespanelen och de absolut vanligaste allergierna på barn. Men som du vet så eksem är ofta sen reaktion så då behöver ni troligtvis patchtest/lapptest... Har ni tagit bort alla sojasläktingar nu? Ger det något resultat?
    Nä vi har inte tagit bort sojasläktingar än. Tänkte avvakta läkartiden.

    I dag är han illröd igen och på mycket större område än förut. Han var lite röd när jag hämtade honom på dagis kl 15 men sen när han kom hem, efter ca 15 min, blev han JÄTTERÖD. Hmm
    Han hade inte ätit eller druckit något hemma då...JAg hade inte lagat någon mat innan och inte bakat.

    Fattar ingenting. Han har varit röd MER och oftare senaste tiden  men han har inte ätit något konstigare än annars...men som sagt om det är SEN reaktion så kan det ju vara flera veckor bak i tiden eller handlar det bara om dagar?
    Känner mig helt förvirrad
  • EL I
    Kavat skrev 2010-02-05 17:26:00 följande:
    Om jag får gissa, så blir han så illröd direkt till 3 timmar efter han fått det i sig eller på sig. Men det är en ren gissning med tanke på hur min son reagerar. Man kan reagera senare också naturligtvis, och har han redan eksem, så visst blir han rödare om han kommer ut i kyla, blåst, men just eksem av mat/kontakt tror jag kommer rättså omedelbart till några timmar efter intag/kontakt. Vad åt han på dagis idag innan du hämtade honom?
    klockan 14:30 (en halvtimme innan jag hämtade honom) hade han ätit mellis och jag tror att han hade ätit hårdbröd (vasas frukostknäcke), carlshams mjölkfria margarin, oatlys havremjölk och sen äpple
  • EL I
    Kavat skrev 2010-02-05 18:31:33 följande:
    Av ovanstående som kan ge eksem: havre, vete, äpple och e202 (förutsatt att det är den ljusblåa asken carlshamn) Måste ju inte vara något av det, men kanske värt att skriva upp.
    äpple är jag rätt säker på att det  INTE är för det äter han varje dag och han är ju inte röd varje dag. men det jag nog funderar mest på är vete...fast han äter ju mackor på morgonen med vete i hmm fattar ingenting.
    vad är E202?
Svar på tråden Allergitråden