• 2små2stora

    Allergitråden

    Johanna fick pröva med äkta fetaost igår på getmjölk och det verkar faktiskt som om det har fungerat. Hon sov oroligt och vaknade som hon brukar på kvällen när hon fått i sig mjölk men har inte vaknat och skrikigt av ont i magen i natt.


    ~~Michael -97, Joachim -98 och Johanna -07 ~~
  • 2små2stora

    Första dygnet har gått bra med får/getmjölk. Inte särskilt lös i magen, blev dock röd direkt efter bajset. Har fått lite idag med så får vi se hur det går.


    ~~Michael -97, Joachim -98 och Johanna -07 ~~
  • 2små2stora
    Kavat skrev 2010-01-11 18:52:04 följande:
    Låter dock i mina öron som det kanske inte funkar helt..
    Inte i mina heller men vi kan inte ge upp direkt utan riktigt bevis.
    ~~Michael -97, Joachim -98 och Johanna -07 ~~
  • 2små2stora
    Snutten skrev 2010-01-11 19:36:17 följande:
    3 busfrön: men riktigt symtomfri är hon inte? Ibland är det ju så att det fungerar med en liten mängd men att fortsätter man så rinner bägaren över. Varför testar ni getmjölk? Jag har läst att getmjölksprodukter ofta är kontaminerade av komjölk och att komjölkallergiker därför kan regera även på getmjölk.
    Det är det som vi har kvar att testa, hon tål en liten mängd komjölk. Kan äta lagrad ost utan problem och sånt som det är spår av mjölk i.
    Så nu testar vi detta. Äkta fetaost får inte innehålla komjölk så jag hoppas att det inte är allt för kontaminerad.
    ~~Michael -97, Joachim -98 och Johanna -07 ~~
  • 2små2stora
    Snutten skrev 2010-01-12 02:10:22 följande:
    Ok! Funderade bara på vad man vinner med att kunna äta getmjölk, mer än att kunna äta fetaost? Men det kanske bara är jag som är okunnig på området
    Ingenting förutom just fetaosten man kan göra lite roligare mat med fetaost Finns mycket kalcium i den.
    ~~Michael -97, Joachim -98 och Johanna -07 ~~
  • 2små2stora

    Det verkar inte funka med fetaost Hon sover inte och är mer lös imagen, men det är inte samma katastrof som med vanlig mjölk. Så lite fetaost i maten kan nog fungera. Hon har inte haft ont i magen eller så utan bara det att hon inte sover och är lösare i magen men inte rikigt diarré. Om ni förstår vad jag menar.


    ~~Michael -97, Joachim -98 och Johanna -07 ~~
  • 2små2stora
    ELI: jag lämnade in papper där det stod exakt vad hon inte fick äta. Så det som avdelningen köper in fungerar det bra med nu har det fungerat bra med skolköket sista tiden med. Nu har jag kanske tur att J inte är det första allergiska barnet på avdelningen, de hade för några år sedan ett barn som höll på att dö av mjölk. De har köpt in Oatly glasspinnar till henne och har ett litet lager av mat i frysen ifall det inte kommer mat från köket till henne.
    ~~Michael -97, Joachim -98 och Johanna -07 ~~
  • 2små2stora
    Little Ms Chatterbox skrev 2010-01-14 13:09:53 följande:
    Gör en lista i positiv anda: Han får äta Alla frukter Isglass som är "ren" tex Pigelin Han tycker om kallops Lax brukar gå ner. Fingermarie är en hit. Tänk på att mjölkprodukter ofta ersätts med sojaprodukter och ägg används ofta för att stabilisera matträtterna. Lägg till alla alternativ ord för mjölk, tex. vasslepulver, kaiser osv. Läs ALLTID på ALLA förpackningar VARJE gång. Till exempel. Sen ger du den till dagis så de kan tejpa upp i köket, gärna flera exemplar så alla fröknar får ett eget.
    Piggelin innehåller sojasläktingar.
    ~~Michael -97, Joachim -98 och Johanna -07 ~~
  • 2små2stora
    EL I skrev 2010-01-14 13:20:08 följande:
    ok jag har ett intyg som det står att han ska ha mjölkprotein o soja proteinfri kost. de har haft flera barn som varit mjölkallergiska men ingen som haft soja allergi förut... så det är väl det som strular för dem tror jag. Oftast är det ju hon i köket som beställer o lagar o hon kan det där men det är ju när t ex som i dag, föräldrarna har med nåt till barnen. kanske ska skriva en tilläggslista med ord för soja/sojasläktingar vågar ju tex inte ge bönor...han fick det när han var runt 6-7 mån o då kräktes han direkt! Får nog skriva en sån lista o sen får de väl ta det som en förolämpning om de nu gör det
    Efter sista missen från köket när de gav J curry så bad de mig skriva ned alla släktingar och så för att det skulle förenkla för dem, så jag tror inte att de blir förolämpade.
    ~~Michael -97, Joachim -98 och Johanna -07 ~~
  • 2små2stora
    Kavat skrev 2010-01-14 13:31:55 följande:
    Jag  tror även det är bra att skriva en lista på vilka glassar som tåls och vilka som inte tåls. Alltså de flesta tror ju att Piggelin är ok, men det är den inte  om man reagerar på sojasläktingar. GB har INGEN glass utan sojasläktingar och mjölk. Däremot finns ju Oatleys, om man tål havre mm och det är nog bra att ha med Tofuline på listan över INTE. Det är nog sällan de kollar innehållsförteckningar utan om någon mamma har med sig glass så står det mjölkfri glass, ok tänker de... En annan sak är att skriva några rader om just sojasläktingar. Rena produkterna som bönor, ärtor mm är ju inte så krångliga med sojasläktingarna finns ju som stabiliseringsmedel i det mesta tyvärr. Har de koll, behöver de ju inte läsa. Men om de inte har koll så är de nog bara tacksamma över hjälp och tips!
    J har en 2 sidor lång lista/förklaring på vad hon får/ inte får äta.
    ~~Michael -97, Joachim -98 och Johanna -07 ~~
Svar på tråden Allergitråden