• Kavat

    Allergitråden

    Allergitråden


    VÄLKOMNA TILL ALLERGITRÅDEN! Här är kan vi med allergiska barn eller egna allergier/överkänslighet ska kunna diskutera och utbyta tips, idéer, recept m.m. med varandra

    Allergiinformation, recept m.m. hittar du bl.a. på:
    www.allergimat.com och
    www.celiaki.se

    Astma-tråden:
    www.familjeliv.se/Forum-11-309/m49032597.html
    Mjölkallergi hos bebisar:
    www.familjeliv.se/Forum-3-318/m46383093.html
    Mjölkallergi hos äldre barn o vuxna:
    www.familjeliv.se/Forum-11-258/m46383244.html
    Äggallergitråden:
    www.familjeliv.se/Forum-11-258/m48587193.html
    Sädesslagsallergitråden:
    www.familjeliv.se/Forum-3-318/m49207819.html
    Kostråd vid överkänslighet mot salicylsyra, bensoesyra och färgämen:
    www.familjeliv.se/Bloggar-4-51/b93380.html

    Den gamla allergitråden:
    www.familjeliv.se/Forum-3-318/m47724257.html

    Läkemedel i samband med graviditet & amning, kolla på www.janusinfo.se (eg för läkare och vårdpersonal)
  • Svar på tråden Allergitråden
  • Ior gumman

    hej
    jag kan verkligen rekomendera en luftrenare, vi köpte en electrolux oxy3 silence!!! min sambo är allergisk mot hund, jag har haft min hund sedan 10år tillbaka. Tillslut såg vi på astma och allergiförbundets hemsida att de rekomenderade denna...SUPERBRA, den hjälper min sambo mår mycket bättre!!!
    På sommaren finns det även ett extra filter för pollen etc etc, den kostar ca 2900kr men det är verkligen värt priset. Under pollen sesongen sätter vi in den i sovrummet, drar på max under en timma och han kan sova där utan problem! Vid läge 1 (det finns tre lägen) hör man den inte ens att den är igång!

    varma rekomendationer!!!!


    rekomenderar varmt en luftrenare
  • Jasusu

    Ni som är pålästa och kunniga.

    Vilka schampoon,balsam,tvålar,tandkräm och diskmedel använder ni?

    Finns det några som man absolut inte ska använda sig av?

  • Skrållan71

    Hej alla kunniga! Min son fyller snart 2år(redan?!) och ahn är mjölkproteinallergiker och jag undrar Vad för tårta ska jag göra? Jag vill ju göra en fin som liknar "vanliga" tårtor. Tycker det är kul att spritsa grädde och göra den fin men det kanske blir svårt....

    Tacksam för all hjälp : )

  • Ior gumman
    Skrållan71 skrev 2010-01-19 10:08:49 följande:
    Hej alla kunniga! Min son fyller snart 2år(redan?!) och ahn är mjölkproteinallergiker och jag undrar Vad för tårta ska jag göra? Jag vill ju göra en fin som liknar "vanliga" tårtor. Tycker det är kul att spritsa grädde och göra den fin men det kanske blir svårt.... Tacksam för all hjälp : )
    du har ju laktosfria aternativ, superbra! På mitt jobb äter alla laktosfritt eller mjölkprotein...inga problem o smakar ingen skillnad! gör en vanlig tårta men byt ut grädden!!! sedan gör du botten själv...men bytter ut smöret. En mjölkprotein allergiker kan äta ex Bregott eller valios produkter för de är inte laktosfria men de mjölkproteinfria
    kolla även på www.allergimat.se

    lycka till!
  • Miralicia
    Ior gumman skrev 2010-01-19 11:56:31 följande:
    du har ju laktosfria aternativ, superbra! På mitt jobb äter alla laktosfritt eller mjölkprotein...inga problem o smakar ingen skillnad! gör en vanlig tårta men byt ut grädden!!! sedan gör du botten själv...men bytter ut smöret. En mjölkprotein allergiker kan äta ex Bregott eller valios produkter för de är inte laktosfria men de mjölkproteinfria kolla även på www.allergimat.se lycka till!
    FEL,FEL,FEL!

    Kom inte med råd om du inte vet vad du pratar om eller ens har de mest basala grundfakta klart för dig!

    Laktos och mjölkprotein är inte samma sak. Tål man inte mjölkprotein så kan man inte äta någonting som på något sätt innehåller mjölk. Man kan absolut inte äta bregott och inga laktosfria produkter.
  • Ior gumman
    Miralicia skrev 2010-01-19 12:03:05 följande:
    FEL,FEL,FEL! Kom inte med råd om du inte vet vad du pratar om eller ens har de mest basala grundfakta klart för dig! Laktos och mjölkprotein är inte samma sak. Tål man inte mjölkprotein så kan man inte äta någonting som på något sätt innehåller mjölk. Man kan absolut inte äta bregott och inga laktosfria produkter.
     det var ju det jag förklara!!!! att laktos o protein inte är samma sak!!!!!
    Synd för det kan våra barn på jobbet...vi ger dem bregott, lätta, curliness flytande margarin och det går jättebra! detta har vi även kollat upp med föräldrar så klart! vi utsätter inte våra barn för risker så klart!!! Våra barn på jobbet är mjölkproteinallergiker och INTE LAKTOS
  • Miralicia
    Skrållan71 skrev 2010-01-19 10:08:49 följande:
    Hej alla kunniga! Min son fyller snart 2år(redan?!) och ahn är mjölkproteinallergiker och jag undrar Vad för tårta ska jag göra? Jag vill ju göra en fin som liknar "vanliga" tårtor. Tycker det är kul att spritsa grädde och göra den fin men det kanske blir svårt.... Tacksam för all hjälp : )
    Att göra mjöllkfri gräddtårta kan vara lite sisådär eftersom det kan vara svårt att få till en bra konsistens på gräddersättningarna. Det finns visserligen en risbaserad spraygrädde från SoyToo (innehåller gummi arabicum som är en sojasläkting) så den borde väl funka rent konsistensmässigt. Sen har de vegetabiliska gräddprodukterna rätt mycket egensmak som lätt kan dominera en hel del.

    Mitt tips är att göra en vanlig sockerkaksbotten fast mjölkfri, som man fyller med önskad fyllning. Vaniljkräm kan man göra av den marsansåsen som kokas och havremjölk (de kallrörda innehåll pulvret mjölk, men kokvarianten är utan) eller om man gör egen från grunden.

    När fyllningen är fixad så täcker man den med ett lager smörkräm gjort av mjölkfritt margarin. Och överst lägger man ett lock av sugarpaste eller marshmallowfondant. Och sen kan man göra dekorationer i sugarpaste eller spritsa med kristyr etc som dekoration.
  • Ior gumman
    Miralicia skrev 2010-01-19 12:03:05 följande:
    FEL,FEL,FEL! Kom inte med råd om du inte vet vad du pratar om eller ens har de mest basala grundfakta klart för dig! Laktos och mjölkprotein är inte samma sak. Tål man inte mjölkprotein så kan man inte äta någonting som på något sätt innehåller mjölk. Man kan absolut inte äta bregott och inga laktosfria produkter.
    www.dietguiden.com/mjolkproteinallergi.php

    Det KAN innehålla i ex smör, ströbröd, maräng etc de kan äta produkter med mjölksyra i!!!
    MEN mjölkprotein INNEHÅLLER I : kesella, grädde, mjukost etc etc
  • Miralicia
    Ior gumman skrev 2010-01-19 12:05:23 följande:
     det var ju det jag förklara!!!! att laktos o protein inte är samma sak!!!!! Synd för det kan våra barn på jobbet...vi ger dem bregott, lätta, curliness flytande margarin och det går jättebra! detta har vi även kollat upp med föräldrar så klart! vi utsätter inte våra barn för risker så klart!!! Våra barn på jobbet är mjölkproteinallergiker och INTE LAKTOS
    Sorry, men jag skulle vara livrädd över att ha mitt bla mjölkallergiska barn på ditt jobb.

    Milda culiness är utan mjölk, men såväl bregott och lätta innehåller mjölkprotein.

    Bara för att det tydligen fungerar för de barn som du har på ditt jobb, utgå absolut inte från att det fungerar för alla mjölkproteinallergiker. Det är livsfarligt att ge sådana råd.

    Det finns de mjölkallergiker som får en anafylaktisk reaktion av pyttemängder. Vet att livsmedelsverket har analyserat kontaminerade/odeklarerade varor och kommit fram till att vid ett tillfälle så vad det en dos på 0,8 milligram som orsakade en anafylaktisk reaktion.
  • Miralicia
    Miralicia skrev 2010-01-19 12:18:42 följande:
    Sorry, men jag skulle vara livrädd över att ha mitt bla mjölkallergiska barn på ditt jobb. Milda culiness är utan mjölk, men såväl bregott och lätta innehåller mjölkprotein. Bara för att det tydligen fungerar för de barn som du har på ditt jobb, utgå absolut inte från att det fungerar för alla mjölkproteinallergiker. Det är livsfarligt att ge sådana råd. Det finns de mjölkallergiker som får en anafylaktisk reaktion av pyttemängder. Vet att livsmedelsverket har analyserat kontaminerade/odeklarerade varor och kommit fram till att vid ett tillfälle så vad det en dos på 0,8 milligram som orsakade en anafylaktisk reaktion.
    0,9 milligram beräknades dosen som den 6-åriga flickan fått i sig vara som ledde till en anafylaktisk reaktion och krävde omedelbar akutvård
Svar på tråden Allergitråden