• Kavat

    Allergitråden

    Allergitråden


    VÄLKOMNA TILL ALLERGITRÅDEN! Här är kan vi med allergiska barn eller egna allergier/överkänslighet ska kunna diskutera och utbyta tips, idéer, recept m.m. med varandra

    Allergiinformation, recept m.m. hittar du bl.a. på:
    www.allergimat.com och
    www.celiaki.se

    Astma-tråden:
    www.familjeliv.se/Forum-11-309/m49032597.html
    Mjölkallergi hos bebisar:
    www.familjeliv.se/Forum-3-318/m46383093.html
    Mjölkallergi hos äldre barn o vuxna:
    www.familjeliv.se/Forum-11-258/m46383244.html
    Äggallergitråden:
    www.familjeliv.se/Forum-11-258/m48587193.html
    Sädesslagsallergitråden:
    www.familjeliv.se/Forum-3-318/m49207819.html
    Kostråd vid överkänslighet mot salicylsyra, bensoesyra och färgämen:
    www.familjeliv.se/Bloggar-4-51/b93380.html

    Den gamla allergitråden:
    www.familjeliv.se/Forum-3-318/m47724257.html

    Läkemedel i samband med graviditet & amning, kolla på www.janusinfo.se (eg för läkare och vårdpersonal)
  • Svar på tråden Allergitråden
  • Snutten

    Blå myran: singulairen hjälper främst mot hostan har jag förstått det som. Siri hade en envis natthosta tidigare men efter hon började med Singulair så försvann den. Om vi har försökt göra uppehåll med Singulairen så början hon hosta igen. Siri blir ofta inte så tät och pipig utan hon får en hosta som inte är av denna värld, hon hostar ungefär vartannat andetag hela nätterna. Det är gräsligt. Då brukar jag få ge henne ca 5-6 puffar airomir innan det har tagit ordentligt. De första får hon inte i sig så mycket av utan vi fortsätter. Tröskeln för att åka in till akuten mitt i natten ensam(min man är bortrest mycket) med två barn är HÖG. Jag har diskuterat ailos med A-C men hon tycker inte att Siri behöver det.

    Jag väntar fortfarande på beslut från fk då jag begärde omprövning av vårt vb som vi fick avslag på.

  • saffe

    Hur fungerar det om man får avslag på vårdbidragsansökan? Att man kan överklaga vet jag, men om man får avslag igen är det kört för all framtid då? Eller kan man söka om igen efter t.ex 6 månader?

  • Blå Flygare
    Snutten skrev 2010-01-19 20:02:01 följande:
    Blå myran: singulairen hjälper främst mot hostan har jag förstått det som. Siri hade en envis natthosta tidigare men efter hon började med Singulair så försvann den. Om vi har försökt göra uppehåll med Singulairen så början hon hosta igen. Siri blir ofta inte så tät och pipig utan hon får en hosta som inte är av denna värld, hon hostar ungefär vartannat andetag hela nätterna. Det är gräsligt. Då brukar jag få ge henne ca 5-6 puffar airomir innan det har tagit ordentligt. De första får hon inte i sig så mycket av utan vi fortsätter. Tröskeln för att åka in till akuten mitt i natten ensam(min man är bortrest mycket) med två barn är HÖG. Jag har diskuterat ailos med A-C men hon tycker inte att Siri behöver det. Jag väntar fortfarande på beslut från fk då jag begärde omprövning av vårt vb som vi fick avslag på.
     Förstår att du har en hög tröskel, det har vi med! Ska till A-C i övermorgon, så
    jag får ta det med henne hur mycket jag kan ge på en gång. Jag har hållt på det med max 8 ggr/dygn, men det håller inte. De första tar ju inte så då får han antagligen inte i sig så mycket utav. A har inte så mycket hosta, mest snabb andning och indragningar sen väs o pip. Han väser nu, men jag orkar inte åka in, han är ju pigg (som han alltid är oavsett vad så jag borde inte gå på det) så nu pumpar jag i honom lite till.
  • Snutten
    saffe skrev 2010-01-19 20:59:52 följande:
    Hur fungerar det om man får avslag på vårdbidragsansökan? Att man kan överklaga vet jag, men om man får avslag igen är det kört för all framtid då? Eller kan man söka om igen efter t.ex 6 månader?
    om man får avslag på sin omprövning kan man överklaga det till länsrätten. Det kostar inget såvida du itne anlitar en dvokat. Du kan alltid göra en nyansökan, men för att ha en chans får det nog vara så att det har tillkommit något i så fall.
  • Snutten
    Blå Flygare skrev 2010-01-19 21:05:13 följande:
     Förstår att du har en hög tröskel, det har vi med! Ska till A-C i övermorgon, så jag får ta det med henne hur mycket jag kan ge på en gång. Jag har hållt på det med max 8 ggr/dygn, men det håller inte. De första tar ju inte så då får han antagligen inte i sig så mycket utav. A har inte så mycket hosta, mest snabb andning och indragningar sen väs o pip. Han väser nu, men jag orkar inte åka in, han är ju pigg (som han alltid är oavsett vad så jag borde inte gå på det) så nu pumpar jag i honom lite till.
    Jag har tolkat 8 ggr/dygn mer som en väckarklocka. Måste man ofta ge mer så räcker inte grundbehandlingen. När det är illa med Siri då puffar jag på och slutar räkna.

    Hur mycket pulmicort får han då? Siri får 400 mikrogram/dag alltid och så fort näsan rinner eller det är något annat får hon 800 mikrogram/dag. Plus singulair och aerius dagligen.
  • Lillasnigel07
    Blå Flygare skrev 2010-01-19 13:23:04 följande:
    *ska kolla upp luftrenare till våren* Nu saknar vi mest luftfuktare, jag har inte orkat börja leta det ens. Någon som har tips på hur jag ska hålla sonen (10 mån) när jag ger vortex (nebunette)? Greppet jag hade på dottern räcker inte längre, han är för stark. (Höll honom på ena armen som om jag skulle flaskmata och så armen runt huvudet för att ha fast det, andra handen på vortexen på masken fast mot ansiktet.) Så nu lägger jag honom på soffan och sätter mig över och håller fast hans armar mot kroppen med mina låren. Är bara rädd att jag någon gång i trötthet och allmän förvirring råkar lägga min kroppstyngd på honom Så tips om järgrepp om en ål tas tacksamt emot. Någon här som har lite mer medicin än vanligt på sitt astmabarn? Har varit inne till akuten 2 ggr på 1 v, och hade varit in fler ggr (nästan dagligen) om det inte vore för magsjuka, avsaknad av bil och annat praktiskt som stör Nu får han pulmicort, airomir och singulair. Är nästa steg byte av airomir till ventoline eller vad? Byte av spacer? Vsserligen är detta en tillfällig förkylning, men han har heller inte varit förkylningsfri på 4 mån - bara mer eller mindre fökyld.
    Vår tjej får Seretide, kombinationspreparat med långtidslufötrörsvidgande och kortison, samt Singulair. Vid infektion lägger vi till Pulmicort och ev airomir v.b. Blev inte helt bra i astman förrän vi kombinerade Seretide o Singulair. 
  • saffe
    Snutten skrev 2010-01-19 22:03:12 följande:
    om man får avslag på sin omprövning kan man överklaga det till länsrätten. Det kostar inget såvida du itne anlitar en dvokat. Du kan alltid göra en nyansökan, men för att ha en chans får det nog vara så att det har tillkommit något i så fall.
    Ok, tack för svar! Då väntar jag med att söka för mina 2 tills lilltjejen har fyllt 1 år. Är nog svårt att få beviljat tidigare...
  • Blå Flygare
    Snutten skrev 2010-01-19 22:13:16 följande:
    Jag har tolkat 8 ggr/dygn mer som en väckarklocka. Måste man ofta ge mer så räcker inte grundbehandlingen. När det är illa med Siri då puffar jag på och slutar räkna. Hur mycket pulmicort får han då? Siri får 400 mikrogram/dag alltid och så fort näsan rinner eller det är något annat får hon 800 mikrogram/dag. Plus singulair och aerius dagligen.
    Han har 400 microg som grunddos, ska ha tills han blir helt förkylningsfri iaf, prat om att minska till 200 sen men det var innan han blev så här dålig. Nu tar han 800 microg och har gjort sen första svängen inne på akuten första förkylningsdagen med denna förkylning (vad vi tror, lite svårt att veta när det kommer nya förkylningar när den gamla aldrig går över)

    Gnäll, gnäll, nu äter han inte längre. Tokskakar på huvudet när jag ska mata och spottar ut om jag ändå får in en sked (han brukar inte vilja öppna munnen för första skeden, men gapar sen om han upptäckar att det är gott, därför jag ändå trugat). Plockmat går lite bättre, men inte potatis. Så amning, leverpastej o ris. Det låter väl lagom till en 10-mån? Och lite nyponsoppa... Välling dricker han inte, men det är väl lika bra det så som mjölk slemmar igen. *puff puff*
  • Blå Flygare

    Jah har ju glömt berätta något posivt! S har börjat äta nu På dagis åt hon all fisken i sin portion, en halv macka till mellis med 2 dl nyponsoppa, till kvällsmål en halv skinkschnitzel (!) med ris o sås och när pappan kom hem närmare vällingsdags så ville hon ha mer "fisk" Sen all välling på det. Superlycklig att hon äter ikapp! Jag som gjorde kött "för hon äter ju ändå inte" så åt hon till och med det. Så nu vet jag att hon kan tugga ordentligt.

Svar på tråden Allergitråden