Inlägg från: Snutten |Visa alla inlägg
  • Snutten

    Allergitråden

    ELI: jag tror (vet) att allergier kan förändras över tid och även hur de visar sig. Det verkar ju inte orimligt att din son skulle reagera på bönor/sojasläktingar.

  • Snutten

    ELI: min dotter reagerar också kraftigare nu än vad hon gjorde förut. Senaste tillskottet är ju att hon reagerar med astma anfall av fisklukt

  • Snutten
    JPL skrev 2010-01-29 18:21:18 följande:
    hur reagerar era barn på fiskallergi? är det skillnad på fisksorterna?någon som reagerar på vitlök?
    Siri reagerar på lax=fet fisk , som är minst allergen, med våldsamma kräkningar och slöhet i flera timmar. Nu i förra veckan fick hon en svårt astma anfall av fisklukt så nu har vi varit och tagit nya RAST prover för att se om hon kanske har utvecklat en IgE medierad allergi mot torsk som är den fisk som är mest allergiframkallande. Så nu får de inte fisk på dagis när Siri är där under tiden vi utreder detta. Om testerna inte visar något ska vi provocera med fisk på sjukhuset/barnmedicin.

    I princip säger man att de feta fiskarna är mindre allergiframkallande och de magra torsk ffa är mer allergiframkallande.
  • Snutten

    Kiwi är en av de mer allergena frukter och det finns människor som reagerar luftburet på den. Avocado korsreagerar med latex och bananer och är mer ovanligt. Testa att ta bort kiwi i första hand. Annars kan man ju hoppas på att hon har råkat få i sig mjölk eller nåt av misstag.

  • Snutten
    Mela78 skrev 2010-02-04 16:00:45 följande:
    Kan man få Sempers mjölkfira risgröt på livsmedelsanvisning (eller vad det nu heter)?
    vet faktiskt inte. du kanske kan fråga på apoteket
  • Snutten

    ELI: det är inte farligt att smörja med mildison, den är så svag kortisonsalva. Har du någon mjukgörande? Miniderm eller locobase är bra. Om det är väldigt torrt kan man använda locobase repair som är superfet och väldigt effektiv.

    Jag fick reda på att de RAST prover som vi tog för en vecka sedan på Siri inte visar någon fisk allergi trots att hon fick andnöd då de serverade fisk på dagis sist. Nu väntar jag på telefontid med läkaren i nästa vecka så får vi diskutera hur vi ska gå vidare. Förmodligen blir det provokation på Östra/ barnmedicin. Är det någon av er som vet något om någon som får andnöd av livsmedel luftburet men som inte visar på allergitester? Och vet ni om det finns något test som kan påvisa en sådan allergi, känns lite läskigt att provocera då hon fick andnöd sist.

  • Snutten

    Frisören: men Siri ger inte utslag alls på några allergitester. Ändå gar vi fått en kraftig astma reaktion på fisklukt häromveckan. Hon är allergisk mot fisk sedan tidigare och har reagerat med kraftiga kräkningar men detta var nytt att hon fick andnöd av att de serverade fisk på dagis.

    Hur gick provokationen till när ni gjorde det på sjukhuset?

Svar på tråden Allergitråden