• Turbomamma

    2 års bra relation + 2 års försök att bli gravida = nu bryter vi snart?!

    Myyra: Lägg ner det där med att tänka hit och tänka dit. Att du tänker på att bli gravid och tajmar dina ägglossningar påverkar inte chansen att lyckas!!! Förstår inte att det ska vara så svårt för folk att förstå. 2 år är lång tid att försöka utan att lyckas och det är såklart väldigt tärande för er båda och på er relation. Jag och min sambo hade otroligt stora problem i vår relation under våra år som ofrivilligt barnlösa och jag funderade ofta på om jag skulle stanna eller gå. Samtidigt ville jag verkligen ha barn, visste att min sambo skulle bli en underbar pappa och dessutom var jag någonstans ändå säker på att vi skulle hitta tillbaka till varandra. För mig fanns inte alternativet att stanna upp och fundera eller försöka hitta tillbaka utan det var bara att kämpa vidare. Säger inte att det var rätt men det funkade för mig iaf!

    Bra att ni har blivit utredda, tycker inte att du ska nöja dig med att man inte hittar några fel. Vet inte hur gamla ni är men jag tycker absolut att du efter 2 års försök ska försöka få remiss till IVF. Massa kramar från en som vet vilken rävsax du sitter i. Lycka till!

    Gummsan85: Det var väl fint att ni lyckades den månaden du hoppade ägglossningstesten men det är väl ändå en väldig skillnad att ha försökt i 3 månader och försökt i 2 år!
  • Turbomamma
    Gummsan85 skrev 2010-01-08 22:29:41 följande:
    ja självklart är de stor skillnad.. har inte sagt något annat. vi hade väldans tur vilket jag åxå skrev och att de kanske inte blir samma för henne men jag tänkte mer att skiter man i att tänka på att nu har jag ägglossning så nu kör vi så kanske de går å vem vet.. de kanske går på bara nån/några månader om man låter bli att pressa sig..
    Huruvida man blir gravid eller inte påverkas inte av hur mycket man tänker på det eller hur mycket man "pressar sig"! Det är enbart myt att det skulle vara lättare att bli gravid om man slappnar av och slutar tänka på det. Förstår inte hur mina ägg skulle bli lättare att befrukta om jag tänker på det eller inte! Skulle lösningen vara så enkel kunde ju IVF-klinikerna satsa på lite ångestdämpande och annan psykofarmaka istället för smärtsamma, dyra och påfrestande behadlingar! Efter att ha försökt i 2 år tror jag dessutom att det är i princip omöjligt att inte tänka och oroa sig.
Svar på tråden 2 års bra relation + 2 års försök att bli gravida = nu bryter vi snart?!