Inlägg från: LAV0LINA |Visa alla inlägg
  • LAV0LINA

    I dag fick jag avslag, nu tar jag livet av mig!!!

    A C skrev 2010-01-06 20:33:24 följande:
    Fusket uppgår till 0,5-1,5% enligt två oberoende utredningar som alliansen lät göra efter de kom till makten, inte 20-30% som man påstod före valet.
    Jag har inga problem att se att mina skattepengar även går till 0,5-1,5% fuskare.
    Hellre det än att de som verkligen är sjuka ska bli utan ersättning!!
  • LAV0LINA
    Semper Idem skrev 2010-01-06 23:35:26 följande:
    Men man får väl inte jobba hela dagar om man är tex 50% sjukskriven?
    Även om det bara är 2 dagar/vecka.
    Om TS har en 100% tjänst och ska jobba 50% får hon inte jobba dessa 50% i två dagar utan dessa 50% ska spridas ut så hon jobbar varje arbetsdag halvtid.
    Så fick då jag reglerna förklarat för mig då jag blev 50% sjukskriven för nått år sedan.
  • LAV0LINA
    krabbanoss skrev 2010-01-06 23:41:38 följande:
    Är väl också en fråga om vad TS menar när hon skriver "normal"! Jag tror inte det är normal enl vi friska människors mått mätta...
    Precis... EN vuxen kvinna som väger 40 kg skulle jag inte hasta ut i arbete dagarna efter cellgiftsbehandling direkt...
  • LAV0LINA
    Semper Idem skrev 2010-01-07 09:51:24 följande:
    Men TS har ju inte postat läkarens intyg än så ingen har ju någon info om hur det ligger till. TS skriver ju själv att TS känner sig bra på fredagen. Vad är då problemet?
    Men herregud, hur tror du att en människa som väger 40 kg känner sig när hon känner sig "bra" ?!
    Jag tror inte på långa vägar att hon är "bra" som är lika med frisk och pigg och orkar jobba 8 timmar.
    Jag skulle tro att hon menar att hon orkar stå och gå litegrann!
  • LAV0LINA
    Semper Idem skrev 2010-01-07 12:16:51 följande:
    <(d)iv style="margin:5px; color:#aaaaaa;"><(s)trong>Ulle73 skrev 2010-01-07 12:12:28 följande:<(/)strong> <(d)iv style="padding:5px; font-size:10px; color:#666666; background-color:#f4f4f4; border:1px dotted #666666;">Nej.. jag har inte fått avslag.. och min handläggare verkar inte tycka jag skall jobba heller, men <(a) title="Trådstartaren" href="www.familjeliv.se/Forum/forkortningar.php"><(s)trong>TS<(/)strong><(/)a> har fått avslag och jag lider med henne. Jag har något som kallas för empati.<(/)div> <(/)div> Jag lider med alla som är sjuka givetvis. Men jag förstår inte varför det skulle vara så hemskt att ha ett jobb att gå till. Kan man jobba 50% så är det ju kanon. Jag lider med alla arbetslösa också som gärna vill ha ett jobb men inte får något.
    Men det som vi försöker förklara för dig är att TS inte kan jobba 50%. TS har som sagt inte ens 50% chans att överleva sjukdomen, TS väger 40 kilo vilket är sjukligt lite på en vuxen kvinna, TS behandlas med cellgifter vilket gör henne oförmögen att arbeta öht! Då ska hon inte behöva arbeta 50% bara för att nån FK-handläggare/läkare som inte ens träffat TS tycker hon i teorin bör klara det!
    Det finns sjuka som klarar att arbeta 50% och många gör också det. Men TS ska absolut inte behöva arbeta ens en endaste ynka %!
    Hon ska få ha den rätten (den "lyxen" om man nu skulle vilja kalla det så) att till 100% koncentrera sig på att kämpa mot sin sjukdom och bli frisk!
    Jag är övertygad om att TS tidigare år faktiskt också arbetat och betalat skatt till det skyddsnät vi faktiskt har i detta landet!
    Jag hade bara önskat att det skulle fungera bättre och jag säger det igen - Jag har mer överseende med att det finns rötägg som fuskar och utnyttjar systemet än att svårt sjuka som TS ska sparkas på och "falla mellan stolarna" och bli utan ersättning!!
  • LAV0LINA
    Semper Idem skrev 2010-01-07 13:07:18 följande:
    <(d)iv style="margin:5px; color:#aaaaaa;"><(s)trong>LAV0LINA skrev 2010-01-07 12:31:07 följande:<(/)strong> <(d)iv style="padding:5px; font-size:10px; color:#666666; background-color:#f4f4f4; border:1px dotted #666666;">Men <(a) title="Trådstartaren" href="www.familjeliv.se/Forum/forkortningar.php"><(s)trong>TS<(/)strong><(/)a> ska absolut inte behöva arbeta ens en endaste ynka %! Hon ska få ha den rätten (den "lyxen" om man nu skulle vilja kalla det så) att till 100% koncentrera sig på att kämpa mot sin sjukdom och bli frisk! <(/)div> <(/)div> Det finns ju en hel del som tyder på att man faktiskt kan bli friskare av att vara aktiv i den mån man kan så att inte jobba behöver inte med nödvändighet betyda att man blir friskare. Många finner glädje i att jobba och välbefinnandet kan förbättra tillfrisknandet.
    Ja, när man har aggresiv cancer så mår man säkert så mkt bättre av att jobba häcken av sig de två dagar i veckan man i alla fall orkar gå på toaletten!
    Inser du inte hur ohumnat det är?!
    Är det rimligt att kasta ut en cancersjuk som med nöd och näppe orkar stå på benen två dagar i veckan till sitt stressiga jobb ?!
    För arbete gör folk friska.
    Allt är inte svart eller vitt förstår du väl?
  • LAV0LINA
    Semper Idem skrev 2010-01-07 13:16:01 följande:
    Ja allt är inte svart eller vitt som sagt. Så visst finns det fall där man kan sköta jobb trots att man har cancer. Jag känner faktiskt flera som jobbar 100% trots att de har cancer. De går givetvis inte på behandling men cancer i sig behöver inte betyda att man inte kan jobba. Många upptäcker inte ens sin cancer utan lever med den i åratal.
    Jag tror också att du bara provocerar faktiskt.

    Att de som inte står under behandling och klarar av att jobba trots cancer är ju inte det vi pratar om. I alla fall inte jag. Jag pratar om TS fall och jag ser ingenstans det rimliga i att TS ska ut och jobba. Gör du?? Förklara gärna din människosyn i så fall om du finner det rimligt att en svårt sjuk människa som mår "bra" två dagar i veckan (dvs hon orkar gå på toaletten i alla fall) och dessutom bara väger 40 kg för tillfället, har brjat tappa synen osv ska orka med ett stressigt arbete på 50%?!
  • LAV0LINA
    Semper Idem skrev 2010-01-07 13:43:17 följande:
    Jo det vet jag men vad har det med saken att göra. Det viktiga är ju att läkaren som behandlar patienten vet det. I detta fallet verkar 50% bedömas rimligt. Finns väl ingen anledning att ifrågasätta det. Om det skett något fel i samband vad läkaren skrivit så kommer det säkert att rätta till sig. Kunde vara bra om TS kunde posta vad läkaren skrivit, annars är det ju omöjligt att göra någon objektiv bedömning om innehållet.
    Du ska nog klicka i den där lilla rutan bredvid TS namn (visa endast) och läsa TS inlägg eftersom du uppenbarligen inte gjort det.
    Den behandlande läkaren rekommenderar 100% sjukskrivning. Inget annat.

    Låter snarare som att du har svårt att ta till dig information
    Semper Idem skrev 2010-01-07 13:49:37 följande:
    Ja, det låter som vi inte fått all info eller hur.
  • LAV0LINA
    Semper Idem skrev 2010-01-07 13:55:47 följande:
    Ja, fast vi vet ju inte vad onkologen skrivit, det är ju inte säkert att TS förstått innehållet. Så vi kan inte säga om det är ett fel begånget. Och om det skulle vara ett fel så vet vi ju inte heller vem som gjort fel.
    menar du att ts skulle ha missförstått intyget? Att hennes läkare bara sjukskrivit henne på 50% och ts trodde 100%??
    låter långsökt då ts läkare reagerade ordentligt på avslaget!!
  • LAV0LINA
    Semper Idem skrev 2010-01-07 14:01:06 följande:
    Ja, något missförstånd måste det ju vara. Eftersom både läkaren och handläggaren är proffs på de de gör tror jag att det troligaste är att TS missförstått något.
    Så TS läkare sjukskriver och rekommenderar (kräver) 100% och handläggaren beviljar bara 50% - då är det TS som missuppfattat vaddå, menar du??
  • LAV0LINA
    mamamamamaräng skrev 2010-01-07 18:25:30 följande:
    Varför är det så självklart att man kan förlägga arbetet på 2 eller 3 dagar per vecka?
    Det undrar jag också.
    Låter helt vansinnigt i mina öron.
  • LAV0LINA
    Emmel skrev 2010-01-08 18:02:49 följande:
    När jag var sjukskriven fick jag själv diktiera mitt intyg. Läkaren frågade: vad tycker du att det ska stå?
    Så olika det kan vara. När jag ville förlänga min sjukskrivning tre veckor efter det att jag blivit inlagd pga självmordsförsök tittade läkaren på mig och ville inte alls skriva nått sjukintyg efter som jag ju "inte ser ledsen ut".
    Att jag skattade ca 50 poäng på MDRS verkade då inte spela nån roll.
    Långt ifrån alla läkare sjukskriver hur som haver och ännu färre låter nog patienten själv bestämma vad som ska stå i intyget.
  • LAV0LINA
    Yret skrev 2010-01-09 00:12:42 följande:
    TS- Jag hoppas INNERLIGT att vi alla nu inte har skrämt iväg dig från din egen tråd med alla diskussioner hit och dit. Det är bra diskussioner som bör tas, absolut, men tror jag kan tala för många att anledningen att vi blev så engagerade vär ju pga DIN situation. Jag förstår om du verkligen inte har varken kraft eller lust att hänga här när läget är som det är. Hoppas den lilla energi du har går till det allra, allra viktigaste just nu. Men.. OM du ser detta, OM du orkar, OM du vill, OM det inte tar för mkt av din värdefulla energi- skriv gärna, gärna en kort rad om hur du mår. Vi är många här som bryr oss om dig! Om du inte orkar- men läser- ta till dig detta djupt in och känn allt stöd, all den energi som vi alla ger dig för att orka vidare! Varmt Yret
    Mycket bra skrivet, jag håller med om varje ord!

    TS, jag hoppas allt är ok med dig!
    Skickar en stor kram till dig!
  • LAV0LINA

    Hoppas allt är ok med TS..!
    Längesen hon skrev i tråden nu.

Svar på tråden I dag fick jag avslag, nu tar jag livet av mig!!!