• summertime123

    biverkningar av hostmedicinen cocillana-etyfin??

    äh visste inte vart jag skulle lägga tråden... Har problem med hosta, känns som om det är både slem- & rethosta i ett. Håller på att bli GALEN, har även problem med ngt ben som sitter vid halsen som hoppar ur led och fastnar när jag hostar så sitter och försöker få det på plats var 5:e minut ungefär *snyft*
    Hittade en hostmedicin som jag fått utskrivet tidigare men ej provat: cocillana-etyfin som är mot rethosta men en vanlig biverkning är illamående & kräkningar. Jag har alltid otur med nya mediciner och vet inte om jag vågar testa - vill inte ligga o kräkas hela natten. Finns det ngt jag kan göra för att undvika illamåendet??

  • Svar på tråden biverkningar av hostmedicinen cocillana-etyfin??
  • Mary Jo

    har aldrig fått biverkningar av cocillana men av mollipect där emot. tål jag inte alls. hela mitt ansikte svullnade upp och min överläpp såg ut som att jag hade sprutat in ett ton restylane( Sexigt haha).. Så då fick jag ligga på akuten. men som sagt,ingenting av cocillana!:)

  • StarkMamma

    Mollipect är mot både rethosta och slemlösande.
    Cocillana är endast mot rethosta. Fick den vid min svininfluensa. Det enda jag märkte av var att jag blev lite hård i magen Annars inga biverkningar.
    Barnen har haft Mollipect med mycket bra effekt på alla.


    2010 års bästa mamma! Fråga gärna varför.
  • Jezamine
    StarkMamma skrev 2010-01-10 11:06:26 följande:
    Mollipect är mot både rethosta och slemlösande.Cocillana är endast mot rethosta. Fick den vid min svininfluensa. Det enda jag märkte av var att jag blev lite hård i magen Annars inga biverkningar.Barnen har haft Mollipect med mycket bra effekt på alla.
    Cocillana-Etyfin innehåller etylmorfin som verkar hostdämpande, samt cocillanaextrakt och senegaextrakt som traditionellt anses ha en viss slemlösande effekt.
    http://www.fass.se/LIF/produktfakta/artikel_produkt.jsp?NplID=19641222000010&DocTypeID=5
  • StarkMamma
    Jezamine skrev 2010-01-10 11:08:29 följande:
    Cocillana-Etyfin innehåller etylmorfin som verkar hostdämpande, samt cocillanaextrakt och senegaextrakt som traditionellt anses ha en viss slemlösande effekt. www.fass.se/LIF/produktfakta/artikel_produkt....
    Den har aldrig löst på mig så jag hade Acetylcystein Sandoz också.
    2010 års bästa mamma! Fråga gärna varför.
  • Jezamine
    StarkMamma skrev 2010-01-10 11:10:17 följande:
    Den har aldrig löst på mig så jag hade Acetylcystein Sandoz också.
    Men på mig var den slemlösande.
  • StarkMamma
    Jezamine skrev 2010-01-10 11:11:20 följande:
    Men på mig var den slemlösande.
    Olika från person till person.
    2010 års bästa mamma! Fråga gärna varför.
  • M Hellin

    Det finns otroligt många huskurer mot hosta, som faktiskt fungerar som man inte blir illamående av. När min hosta var som värst för nån vecka sen så hjälpte det mig att andas vattenånga, det var effektivt både mot slem och rethostan. Så kommer här lite tips värt att testa efter tycke och smak, det mesta brukar man ju ha hemma redan. Honung är slemlösande och därför bra mot hosta. ? Blandad med citron eller cidervinäger blir den en lindrande hostmedicin. ? Varmt honungste med citron är bra mot förkylning och feber. -Honung med en tesked hackad timjan i hjälper mot hosta. Färsk ingefära har en slemlösande effekt och rensar bort infektioner från de nedre luftvägarna. Varmt ingefärste är bra mot förkylningar. I Indien får barnen ingefärste när de har kikhosta. Morot är slemlösande vid hosta och har även den en antiseptisk verkan. Laga morotssoppa genom att koka ett halvt kilo färska morötter i en liter vatten tills de är mjuka. Kör sedan i mixer. Vitlökssaft är effektivt mot hosta och förkylning. Skär flera klyftor vitlök i tunna skivor, täck dem med honung och låt stå i 2-3 timmar. Honungen drar till sig saft ur vitlöken ? ta en tesked av den då och då under dagens lopp. Mot alla typer av luftvägsinfektioner ? hacka en rå lök, droppa honung över och låt stå över natten. Ta en liten sked varannan timme. Kålrotssaft med honung bra mot hosta! Dela en kålrot mitt itu, gröp ur den till en liten skål och smörj kanterna med en tesked honung. Honungen drar till sig kålsaften och det blir som en hostmedicin i den lilla skålen. Blanda citronsaft, tre kryddnejlikor och honung i varmt vatten.Bra att dricka innan man går och lägger sig

  • M Hellin

    Ok, fl censurerade bort mina stycken & radbrytningar, men det går väl läsa hjälpligt ändå.

  • Bohman

    Från fass:

    Vilka biverkningar kan läkemedlet ge?


    Vanliga (förekommer hos fler än 1 av 100 patienter): Förstoppning, illamående och kräkningar, kramper i gallvägarna.


    Mindre vanliga (förekommer hos fler än 1 av 1000 patienter): Omtöckning och humörsvängningar, speciellt vid höga doser.


    Följande biverkningar har rapporterats vid behandling med Cocillana-Etyfin: Hudutslag, nässelutslag, angioödem* (svullnad av ansikte och slemhinnor i mun och svalg), överkänslighetsreaktion, svårighet att kissa, hallucinationer, förhöjda levervärden, trötthet och dåsighet.


    *Sluta att ta Cocillana-Etyfin och kontakta omedelbart läkare om du får något av följande symptom:


    svullnad av ansikte, tunga eller svalg


    svårigheter att svälja


    nässelutslag och andningssvårigheter.

    http://www.fass.se/LIF/produktfakta/artikel_produkt.jsp?NplID=19641222000010&DocTypeID=7&UserTypeID=2


    ♥(¯`°?.¸ ♥ www.mammabohman.blogg.se ♥¸.?°´¯)♥
Svar på tråden biverkningar av hostmedicinen cocillana-etyfin??