• vivla

    Jag har ångest,oro över att mitt barn ska drabbas av Plötslig spädbarnsdöd

    Min dotter är också för tidigt född, 7 v och är idag 17 v gammal. Vi har ett andningslarm men det fungerar inte (?) plattan är inkopplad som den ska men tror inte det är bra underlag i sängen, vi har en bed side crib. Så fott hob ligger ner larmar den trots att vi ser att hon andas, så vi har struntat idet. Är nojjig stundtals men tänker förnuftigt För mig sjäv att chanserna är små att nåt händer och jag måste helt enkelt slappna av och släppa det! Dagtid har vi alltid uppsikt över henne och nånstans på kvällen övervinner jg min rädsla och somnar lugnt ändå. Hon har dessutom varit förkyld sen födseln så många nätter har man varit uppe och kolsaltat näsan, jag är kanske väldigt lättväckt. Dock är ju psd nåt de inte kan hitta orsak till vilket gör att jag också lugnar mig lite, det kanske inte ens går att göra nåt och om hon nu skulle drabbad så infaller det ju i sömnen och då tror ju jag att de inte lider vilket ger MIG sinnesro. Hellre i sömnen då än typ bli påkörd eller ja ni fattar vad jag menar. Förstår er som har larm men vet v egen erfarenhet att det vi har inte funkar som det ska så skulle vi skaffa nytt skulle jag nog bara vänta på ett tjut. Tror jag är lite gammaldags (?) när det kommer till det här ämnet.

  • vivla

    Nej det är Lånat av en kompis, babysense 2. Det fungerade för henne så jag tror som sagt att det är vårt underlag det är fel på i sängen. Vi har dessutom dra på lakan till en för liten madrass så det kan vara en av anledningarna att lakanet bullar sig. Hade ett apne när hon var inskriven på neo men de tog ju med sig det några dar före utdkrivning, sköterskan tyckte inte vi behövde oroa oss och som sagt, det gör jag inte så mycket längre de tankarna blir instängda rätt fort nu för tiden!


    Ann Lee skrev 2012-04-12 22:24:48 följande:
    Har ni fått låna larmet från t.ex. neo eller via en hjälpmedelscentral så tycker jag att ni ska meddela att det inte fungerar bra. Det kan ni göra även om ni köpt det själva. Det ska ju inte falsklarma, något är knas med inställningarna eller själva larmet i så fall.
    Säg till i en tråd om du vill komma in på min sida så lägger jag till dig i adressboken!

Svar på tråden Jag har ångest,oro över att mitt barn ska drabbas av Plötslig spädbarnsdöd