Inlägg från: TreSmåHjärtan |Visa alla inlägg
  • TreSmåHjärtan

    Vi som fick barn i Sep 2007, vi håller fortfarande ihop!

    Å, tack för länken, och att du fixade nu tråd, FlikkanZombie!{#lang_emotions_smile} Här hade man ingen koll på att den gamla hade gått ut...

    Här är vi tillbaks i vardagen igen. Emma va glad att få börja dagis igen, och jag tycker det är skönt att bara ha ett barn hemme för några timmar.

    Men den här kylan kan ta å försvinna nu tycker jag. I dag är det vivserigen bara -11, men det är ändå för kallt. Vi har haft -20 hur länge som helst. Då är det knappt så man kan va ute, så vi har mest varit inomhus unger julledigheten. Ut och åkt pulka och gått promenader med hundarna lite korta svängar bara.

    Alicia växer så det knakar. Hon är redan 7,5 månader och hon och Emma får bara roligare å roligare tillsammans. Nu är Emma inte lika elak som hon va i början heller, så det är jätteskönt!


    Emma 28 september 2007, Alicia 1 juni 2009
  • TreSmåHjärtan

    Här har vi oxå hostiga barn. Båda våra hostade så dom spyde igår kväll/natt... Så det blev en låååång natt här med lite sömn.


    Emma 28 september 2007, Alicia 1 juni 2009
  • TreSmåHjärtan

    Emmas nattliga hosta fortsätter. Igår efter att hon somnat, fick hon såna hostattacker att hon spydde igen. Två gånger. Men dagtid märker man ingenting på henne, mer än lite snorig näsa och att hon är lite tröttare än vanligt. Hon får va hemma från dagis iaf idag och imorrn, så får vi se hur det blir på torsdag. 

    Lycka till idag, Turbo! 


    Emma 28 september 2007, Alicia 1 juni 2009
  • TreSmåHjärtan
    Turbo:

    Härligt att allt är bra med lillskrutten i magen!

    Jag vill inte skrämma dig nu, men det va MYCKET jobbigare än jag nånsin kunnat föreställt mig att gå från ett till två barn. Känns som jag har hållit på att bli smått galen flera gånger och bara kännt att jag vill ge upp. Det KAN ju bero på att Alicia har varit ganska "jobbig" och krävande, sovit dåligt om nätterna, och Emma har reagerat med blandade känslor. För det mesta är hon jättegullig och snäll. Men ibland har hon dagar då hon bara ska slå Alicia. Då är det jättejobbigt för då måste jag bära med mig Alicia överallt, om jag så bara ska gå in i köket.
    Men det har gått bättre å bättre ju äldre Alicia har blivit (och kanske för att även Emma har mognat?). Nu har dom börjat busa tillsammans och det är ju bara såååå gulligt att se! Sen har Emma börjat hjälpa till lite med att t ex ge Alicia nappen om hon tappar den, ge henne leksaker å sånt. Och hon kan hjälpa till när jag lagar mat, så hon får känna sig delaktig och "duktig".

    Sen vet man ju att man har igen allt det här sen om ett par år. Dom kommer ju har GRYMT roligt tillsammans och verkligen ha nytta av varandra.

    Jag tror att 3 år är en ganska bra ålder att få ett syskon på. Nu med facit i handen skulle nog det varit optimalt här om vi hade väntat till Emma va 2,5-3 år innan Alicia kom (Men jag ångrar absolut inget ändå, nej nej). Då kan dom ju verkligen hjälpa till med mer saker och förstår mer och så. Så jag tror det kommer gå fint för er!

    Jag är säker på att det finns några här som inte upplevt det lika jobbigt att gå från ett till två barn som jag har gjort. Så känn dig inte "avskräckt" p g a min erfarenhet.{#lang_emotions_wink}  
    Emma 28 september 2007, Alicia 1 juni 2009
  • TreSmåHjärtan
    Turboplingen skrev 2010-01-19 14:00:41 följande:
    Tack för att du delar med dig =)Hur gammal va hon när lillsyrran kom?Ja Nova kommer ju vara nästan 3 år när plutt kommer..Får hoppas det är en bättre ålder att få syskon =p
    Hon va 20 månader. Så hon va ju nästan "bebis" själv. När vi började planera för ett syskon så kände jag att 3 år emellan nog skulle va väldigt bra. Men sen vet man ju inte om det tar tid att bli gravid och så. Och vi ville hellre ha 2 år emellan än 4 år, så vi började köra på rätt tidigt... Och så tog det sig på andra försöket bara för det!{#lang_emotions_wink}
    Emma 28 september 2007, Alicia 1 juni 2009
  • TreSmåHjärtan

    Hur jobbigt/lätt det är att få ett till barn beror nog på många saker. B la hur man själv är som person (alltså om man tycker att mycket är "jobbigt", eller om man gillar att ha många järn i elden, och tar lätt på det mesta), hur storasyskonet är mot den nya bebisen (allt blir mycket jobbigare när den stora är elak mot den lilla), hur snäll och lätt bebis man får. Får man en kolikbebis t ex kanske det inte är lika lätt som om man får en som bara sover å e allmänt nöjd. Ja, mycket saker spelar nog in.{#lang_emotions_smile}


    Emma 28 september 2007, Alicia 1 juni 2009
  • TreSmåHjärtan

    Bärsjal kan jag varmt rekommendera. Jag köpte en innan Alicia föddes och den är helt klart mitt bästa köp. Hon va ganska gnällig och ville bli buren mycket. Och med sjalen kunde man leka med Emma, gå ut i skogen, och få annat gjort samtidigt som även Alicia höll sig nöjd. När hon hade sina stunder då hon bara skrek å skrek va det bara bärsjalen som hjälpte henne att komma till ro och somna.
    Vi har en babybjörn sele oxå, men den går inte att jämföra med sjalen. Sjalen kunde jag gå med länge länge utan att få ont nånstans. Med baby björnen fick jag ont i axlar å rygg ganska omgående... 
    Jag har en looma sino, en trikåsjal. Den är jag verkligen supernöjd med.
    Ska ni ha bärsele är ju det bästa en ergonomisk sele.


    Emma 28 september 2007, Alicia 1 juni 2009
  • TreSmåHjärtan
    Turboplingen skrev 2010-01-22 09:47:11 följande:
    Tack ska kolla på en sån =)
    Det sägs ju att trikåsjalar är mysigast när bebisen är nyfödd och så är den lätt att lära sig knyta. Därför föll jag för en sån (just loma sinon är den svalaste av alla trikåsjalar oxå. Viktigt för mig iaf som fick barn på sommaren). Men sen när bebisen blir lite större brukar man rekommendera typ en vävd långsjal. Men jag har bara min sino och kommer nog inte köpa nån annan. Jag bär inte Alicia mycket alls i sjal längre. Kan va nån enstaka kväll om hon vägrar sova och är helt otröstlig bara.
    Emma 28 september 2007, Alicia 1 juni 2009
  • TreSmåHjärtan

    Mysigt att börja förbereda inför bebis ankomst! Jag kan få lite sug efter bebis ibland. Eller inte själva bebisen, mest förlossningen och första dygnet efter det. Kicken och den lilla bubblan man lever i där på bb är så himla underbar! Det är så man känner sig hög ungefär. Haha.
    Men vi har ju våra två små trollungar här hemma som tar upp all tid, så en tredje får vänta ca 3 år...{#lang_emotions_smile}


    Emma 28 september 2007, Alicia 1 juni 2009
  • TreSmåHjärtan
    Turboplingen skrev 2010-01-25 11:54:17 följande:
    Åååhhh! Maken fick jobb idag =DGått arbetslös sen den 15 dec, fy va skönt det känns!Prövo tiden tar slut dagen innan bf så får hoppas på att det slutar lycklig den här gången!
    Grattis grattis!
    Emma 28 september 2007, Alicia 1 juni 2009
Svar på tråden Vi som fick barn i Sep 2007, vi håller fortfarande ihop!