Inlägg från: TreSmåHjärtan |Visa alla inlägg
  • TreSmåHjärtan

    Vi som fick barn i Sep 2007, vi håller fortfarande ihop!

    Hej hej!

    Grattis till alla stora 3-åringar!

    Emma trotsar rätt mycket hon me... Skriker och lyssnar inte för fem öre. Men sen kan det vända jättesnabbt och så är hon hur go som helst å ska pussas å kramas å säga förlåt...Hjärta

    Émma blev blöjfri dagtid när hon va 2 år. Nattblöjan är fortfarande kvar, men jag hoppas och tror att vi snart kan ta bort den. Hon slutade med välling i somras och efter det har hon inte kissat lika mycket på natten. Tar man upp henne på toan vid 22-23 tiden brukar blöjan va torr på morgonen. Men det är just det att orka/komma ihåg att ta henne till toan.

    Jag har jobbat i drygt en månad nu. Det har varit en stor omställning för oss alla. Jag började på heltid direkt, plus 3,5 timmars resväg varje dag, så det har varit tufft må jag säga. Men imorrn börjar jag jobba 75%. Det kommer nog bli bättre. Vissa dagar träffade jag bara barnen i en halvtimme på ett helt dygn, och det kändes inte alls bra. Nu kommer jag få några fler timmar med dom på eftermiddagen, plus att jag är ledig två av fem fredagar och då är dom lediga med mig.

    När Emma fyllde år fick hon b la filmen Lotta på bråkmakargatan. Hon älskar den filmen! Antagligen för att hon känner igen sig själv så mycket i den. När Lotta skriker säger Emma:" så brukar jag oxå skrika". Och så har hon börjat säga : "Jag kan nästan allting" (Lotta säger ju så...Flört)

    Emma och Alicia leker å busar jättebra tillsammans, men det är en del fula saker som puttar och slag fortfarande. Men nu är Alicia så stor att hon har börjat ge igen och några gånger har hon fått Emma att börja gråta... Ja, det är inte en lugn stund hemma med mina två tjejjor! Lek, bråk, lek, bråk... Det svänger snabbt så det gäller att va me när man hör att det börjar gå åt det arga hållet.

    Nu skulle jag behöva göra mig klar för natten... Går upp kl 4:50 på morgonen... Då gäller det att ligga i sängen redo att sova vid kl 22, annars blir det tungt att komma upp...

    Ha det bra allihopa!


    Emma 28 september 2007, Alicia 1 juni 2009
  • TreSmåHjärtan
    Midwinter skrev 2010-10-04 05:19:16 följande:
    Lollipop: Usch vilken resväg, strongt! Skönt att få mer tid med barnen nu på 75% förstår jag.

    ____

    En annan sak.. Alma ska bli storasyster om allt går bra :o)
    Grattis!!!

    Jag börjar faktiskt bli sugen på en tredje nu... Men vi ska inte "göra slag i saken" riktigt än. Vill jobba lite till och spela klart den här säsongen med handbollen först. Sen framåt våren så får vi se...Flört 
    Emma 28 september 2007, Alicia 1 juni 2009
  • TreSmåHjärtan

    Emma kan oxå stamma på vissa ord ibland, just när hon har bråttom att berätta nånting. Men jag har inte reagerat på det nåt speciellt.


     


    Ja dom är verkligen på väg att bli stora. Man märker på Emmas sätt att prata, att hon har blivit så stor! Hon använder meningar och formuleringar som känns så "vuxna" på nåt sätt. Jag kan bara sitta å le när hon berättar olika saker bara för att det är så roligt och härligt att höra henne prata.Hjärta


    Emma 28 september 2007, Alicia 1 juni 2009
  • TreSmåHjärtan
    Jen070912 skrev 2010-10-18 21:21:02 följande:
    Hej tjejer,

    Först ett stort grattis till Midwinter o kommande bebben! Så roligt med alla syskon.

    Tyvärr kommer jag inte att skriva här på läääänge nu...
    Jag kommer finnas för kontakt på [email protected]

    Måste meddela det hemska beskedet att jag inte längre är tvåbarnsmamma...
    Den 2 okt förändrades min värld över några timmar, helt oväntat, helt plötsligt.
    Nej men guuud... Jag beklagar verkligen!!!! Ta hand om er!!!
    Alla kramar och tankar till er!!!!!!{#emotions_dlg.flower}Hjärta
    Emma 28 september 2007, Alicia 1 juni 2009
  • TreSmåHjärtan
    jellona0507 skrev 2010-10-18 20:43:11 följande:
    Har totalt tappat lusten att skriva på nätet nuför tiden, men skriver kort här.

    Var hos läkaren med Engla idag. De gjorde försenad 3års kontroll. Visade sig att Englas syn och hörsel inte är helt som det ska. Så i februari kommer de kolla upp de båda nogrannare. Engla är ju otroligt klumpig, det skulle ju förklara en hel del.
    Dessutom ska läkaren ringa mig imorgon, då får vi se om det blir vidare utredning på varför hon växer så himla mycket på längden. Hon är ju lång, har alltid varit. Förhoppningsvis så är det så att hon växer massor nu, men stannar helt senare eller liknande.

    Jag går runt och saknar henne hela tiden då jag jobbar. Just nu vill jag bara krypa ner brevid henne, och krama henne, lyssna på henne då hon andas. Min lilla älskling.

    I lördags skadade hon sig än en gång (senast var i april då hon skadade örsnibben, så de fick sy ihop den igen). Denna gång ramlade hon ner från sin leksaksmoped (röd liten sak, som är ca 40cm hög?). Hon slog i framtänderna. Högra framtanden fick sig en sådan smäll, att den åkte upp i tandköttet. Den har börjat komma ner igen, men osäkert om den kommer ner likadant som innan. I samma veva blev hon nappfri.
    Nu tycker jag att det räcker med skador och otur för Englas del.

    Nä, måste sova, så jag kommer upp imorgon. Har väckning lite tidigare än normalt, så jag hinner mysa med Engla innan sambon kör henne till dagmamman.

    Nattinatti.
    *Kram*
    Emma 28 september 2007, Alicia 1 juni 2009
  • TreSmåHjärtan
    The past is now skrev 2010-11-22 18:29:12 följande:
    men buse där! Grattis till din graviditet.

    Jag kan ju lika bra ta och säga det: Vi väntar också barn. Mår för övrigt riktigt dåligt.
    GRATTIS!
    Men jobbigt att du mår så dåligt... Hoppas det blir bättre snart!

    Här rullar allt på med jobb och dagis.
    Emma har börjat rimma en massa, typ svans-pans, Lotta-potta... Ja allt rimmar hon med "P". Och så skojar hon en hel del. Hon säger nåt roligt och sen: "neeeej, jag skoja bara". Hon är inne i en riktigt mysig period fortfarande. Väldigt gosig, kramig och pussig. Gillar att ligga å prata å va nära. Alicia och hon leker bara bättre å bättre tillsammans för varja dag tycker jag. Jag njuter varje dag av min underbara familj!Hjärta
    Emma 28 september 2007, Alicia 1 juni 2009
  • TreSmåHjärtan

    Emma dreglar inte... Kanske kan fråga logopeden vad det kan bero på?...

    Emma kan oxå ha vissa plagg i 86-92. Annars har hon mest 98 nu. På 3-årskontrollen vägde hon 14,5 kg och va typ 94 cm (svårt att mäta exakt då hon inte ville stå rakt, jag tror mer på att hon är 92 cm). Men hon har alltid varit ganska liten och ligger fint på sin kurva, ungefär ett snäpp under "normal".


    Emma 28 september 2007, Alicia 1 juni 2009
  • TreSmåHjärtan

    Hej!

    Tror inte jag hinner in nåt mer innan nästa år så jag önskar er alla ett riktigt
    GOTT NYTT ÅR!!!Skål


    Emma 28 september 2007, Alicia 1 juni 2009
  • TreSmåHjärtan
    Jen070912 skrev 2011-01-01 15:41:48 följande:
    Hoppas ni alla fick en trevlig jul o nyår.
    Har överlevt årets storhelger... men det var svårt...
    Nu väntar ett nytt tomt år, får se vart vi hamnar, lever för denna minut o vad som händer vet ingen.

    *kram på er tjejer*
    *Kram* Tänker på er!{#emotions_dlg.flower}
    Emma 28 september 2007, Alicia 1 juni 2009
Svar på tråden Vi som fick barn i Sep 2007, vi håller fortfarande ihop!