• Bohman

    Vi som har prematura sammandragningar

    Hej.
    Får jag också plats här?


    Jag väntar mitt tredje barn (5:e graviditeten, 2 änglar)
    Denna graviditet har inte alls varit rolig.
    Är i v. 26 nu, bf 18:e september.
    Har haft mycket besvär med illamående och kräkningar, småblödningar och foglossning från hell. (hoppar på kryckor)
    Och så dessa sammandragningar, har vart inne akut 3 gånger, men de har lyckats fått stopp på dem.
    Varit på tillväxt -ul för att uppskatta hur stor bebis var OM den skulle komma, 651g då.
    (en vecka sedan)
    Hade kraftiga sammandragningar igår igen, men nu på morgonen är det *peppar peppar* ganska lungt, de finns där, men de är svaga...


    ♥(¯`°?.¸ ♥ www.mammabohman.blogg.se ♥¸.?°´¯)♥
  • Bohman
    +0)
    Demyra skrev 2010-06-08 07:46:16 följande:
    Hejsan Bohman!!

    Klart att du får plats här, alla är välkommna {#emotions_dlg.flower}
    Oj oj vad du har haft en jobbig graviditet.
    Har du bara haft sammandragningar eller har dom påverkat tappen?

    just nu är det mjukt runt om, men änsålänge så är tappen hel.
    men är beodrad vila (har haft såhär sedan v.19+20)


    Går på medicinering.
    Alvedon regelbundet (för både sammandragningar o foglossningen)
    och Bricanyl vb.


    ♥(¯`°?.¸ ♥ www.mammabohman.blogg.se ♥¸.?°´¯)♥
  • Bohman
    Noemi skrev 2010-06-08 11:31:00 följande:

    Oj Happyme har du redan svårt att sova! Fast det kan förstås bli bättre igen innan det blir sämre på slutet., hoppas det! Jag har väldigt svårt att ligga bekvämt nu men det är ju så det ska vara på slutet. Jag känner mig lite som en förstföderska nu och det är ganska spännande. Har aldrig kommit så här långt förut och har inte fått uppleva den här tunga delen av graviditeten. Går runt och väntar och längtar efter bebisen, det är på många sätt en fantastisk tid!

    Vad skönt att du har börjat gå upp i vikt igen! Skrattande Det måste kännas skönt! Men jag håller med, det är lite blandade känslor nu när jag går in på SöS. Det var ingen höjdare att vara inlagd, och ännu värre för dig som hade så ont! Jag hade på många sätt en positiv upplevelse - att det faktiskt gick att stoppa förlossningen. Det känns nästan overkligt nu i efterhand när det känns helt lugnt i magen.


    Ja jag njuter av graviditeten så mycket jag kan! Lämnade Mauritz på dagis idag för första gången på över tre månader. Det kändes nästan exotiskt! Och idag ska jag städa, det brukar ju inte kännas som ett privilegium precis men det känns otroligt roligt!

    Ha en finfin dag alla och jag hoppas att ni slipper ha jobbiga sd idag!


    Härligt att du kan njuta av graviditeten nu
    ♥(¯`°?.¸ ♥ www.mammabohman.blogg.se ♥¸.?°´¯)♥
  • Bohman
    PuH84 skrev 2010-06-08 12:27:59 följande:
    Hej hej Alla! =)
    Nu sover lilla sessan, så det är bäst att passa på! =) Hur mår ni alla???
    Ett stort grattis Giraffen och tiger!! =)

    Tänkte berätta lite om förlossningen...
    Ca 15.30 på måndag går vattnet efter att ha varit hos bm tidigare på dan... Öppen ca 1-2 cm när vi kommer in... Ganska regelbundna värkar... Får testa akupunktur... Vet inte om jag tycker att det funkar sååå bra! Senare på kvällen har det inte hänt nånting och jag får en sovdos! Det var som en skänk från ovan! Skönt att kunna slappna av och få slumra lite mellan värkarna! =)
    Tisdag morgon funderar dom på om vi ska få åka hem, då det glesnat lite mellan värkarna... Men jag har öppnat mig lite mer så vi blir kvar... 3 cm nu. Värkarna fortsätter under dagen, men det händer inte mycket där nere... Under eftermiddagen får jag lustgas... Återigen som en skänk från ovan... Öppen kanske 4 cm när dom sätter epiduralen...! Får feber... Världens frossa... Och då känner jag nästan att jag inte vill nå mer... Men i lustgasens dimmiga värld så funkar det ändå.. Har en sambo som får sej några goda skratt under alltihopan! =)
    Runt 5-6 tiden tror jag... Minns inte riktigt får jag värkstimulerande eftersom det inte händer nånting... Vid halvtio är jag öppen 5 cm och läkaren tycker att det bara finns två alternativ... Antingen att det får gå en timme till och se om det händer nå mer, eller kontakta op för kejsarsnitt på en gång... Och då orkar jag inge mer... Så vi beslutar oss för ett snitt...
    Själva snittet är lite läskigt... Känns verkligen när dom bökar och har sig med magen... Men ingen känsel överhuvudtaget... Låter skit konstigt... Men märklig känsla!
    När dom plockat ut sessan så mår jag SKIT av allt... Frossan kommer tillbaka och kräks gör jag som en tok... Men det gick över ganska snabbt... Sambon får vara kvar hela tiden... Och när vi väl kommit tillbaka till förlossningen och miraklet ligger på mitt bröst så är allt som bortglömt! =)
    '
    Har hela tiden sett fram emot förlossningen och tyckt att det skulle bli en skithäftig upplevelse... Och det blev det... Trots att det inte vart en vanlig födsel som jag hade hoppats! =) Miraklet är här och vi mår alla bra! =)
    Grattis till prinsessan
    ♥(¯`°?.¸ ♥ www.mammabohman.blogg.se ♥¸.?°´¯)♥
  • Bohman
    Demyra skrev 2010-06-09 09:00:34 följande:
    Var till läkaren igår och allt såg bra ut, tappen var över 4 cm så inget att oroa sig över.
    Känns bara så hemskt när dom inte gör nåt, dom säger att jag gå små promenader men jag kan ju inte för får så ont och sd hela tiden...Å ingen medicin får man här om man inte öppnat sig, nåå huvudsaken är ju att lillen hålls kvar och att den mår bra, bara 9 veckor kvar att lida.

    Som tur är så här jag en härlig 2 åring som har fått fnatt på att städa så han för kläderna i tvättkorgen och skräp i papperskorgen.
    Och man kan inte ens nämna dammsugaren här hemma får då ska han dammsuga direkt. Skrattande

    PennyJenny håller tummarna att allt ser bra ut idag.

    Busfrö Förstår precis hur det känns det där med att stiga upp tusen gånger en natt och hur jobbigt det kan va. Jag kom överens med sambon igår om att han sover på soffan nu några dagar för jag sover så mycket bättre själv då, och jag har bara varit TVÅ gånger på toa inatt Skrattande

    Mari80 Vad härligt att läsa att det kan gå så där bra fast man får tidig vattenavgång.

    Happyme Har du provat stödbälte ifall det skulle hjälpa med ryggen?

    Kavi81 Tror nog dom har testat mig för GBS, iallafall har dom tagit många tester, igår tog dom 2 från livmodertappen eller nåt (bomullspinne iallafall) och ska lämna urinprov imorgon.

    Bohman Hoppas du har en bättre dag idag med mindre sammandragningar  {#emotions_dlg.flower}
    Tack gumman...
    de är lite svagare idag iallafall, tackolov hjälper bricanylen iallafall lite...
    har två änglar i bagaget -05 och -09, vill inte föda ett dött barn till....
    (har också två barn i livet -07, -08)
    ♥(¯`°?.¸ ♥ www.mammabohman.blogg.se ♥¸.?°´¯)♥
  • Bohman
    Kavi81 skrev 2010-06-09 10:55:31 följande:

    Tack för alla svar! Har ringt idag till spec mvc men de sa att de inte brukar göra GBS test om man inte haft infektion tidigare, men när jag ska på mätning av tappen nästa torsdag kan de göra ett test sa de... känner mig lite orolig fram tills dess...

    Mari80: Oj, vad du har fått gå igenom mycket! Vilke kämpe du är! Och tänk att det gick så bra trots att det såg så illa ut så tidigt! fantastiskt! Men jag förstår att det sätter sina spår! håller verkligen tummarna för att du får ditt planerade snitt den 22 juli!! Förresten, kände du någon skillnad mellan de sd och andra besvär du hade runt v. 20-21-22 i denna graviditet mot hur det kändes i den första före vattenavgång i v. 22?

    Demyra: vad härligt att tappen är 4 cm! Är du alltså i v 31? Men vad jobbigt att du har så ont! Att få röra sig men inte måste ju ändå vara värre än att kunna röra sig men inte få (som jag) för jag har ju iaf inte ont! Hur kort har din tapp varit som mest? Dvs har den blivit längre av vila? Förresten: Konstigt att du inte får medicin även om du inte öppnat dig, jag har bricanyl trots att min tappen ett hårt och sluten, just för att den blivit kortare. Fast jag hade ju burken kvar från förra gången så läkaren behövde ju inte skriva ut någon ny iofs.


    Bohman: Vilken jobbig graviditet! Allt på en gång liksom! Och dessutom ett väldigt tungt bagage! Vilken kämpe du måste vara Glad! Hoppas att du har en bättre dag idag med mindre sd, skönt att bricanylen hjälper men man vill ju inte ta för mycket ändå.

    3Busfrön: Förstår att det är jobbigt att behöva fara upp och ner på nätterna! måste själv gå upp typ en gång i timmen pga urinträngningar som i sin tur orsakar sd! Inte mycket sammanhållen sömn. Fast eftersom  jag måste ligga hela dagarna är det ju inte så farligt för jag kan ju ta igen sömnen då Glad


     


    nämen precis, jag försöker verkligen ta den så lite lite som möjligt.
    Men ibland måste man juh....
    Usch jag vill bara att veckorna ska rusa fram nu, känns som dagarna går o slowmotion.
    Men samtifigt vill jag ha sommar lääääänge
    jobbigt det där.
    ♥(¯`°?.¸ ♥ www.mammabohman.blogg.se ♥¸.?°´¯)♥
  • Bohman
    PennyJenny skrev 2010-06-09 11:31:49 följande:
    Får jag fråga vad som  hände med dina två änglar? Beklagar sorgen, verkligen :( Har själv förlorat ett barn och är katastrofalt livrädd för att behöva gå igenom det igen!
    Demyra skrev 2010-06-09 09:00:34 följande:
    Var till läkaren igår och allt såg bra ut, tappen var över 4 cm så inget att oroa sig över.
    Känns bara så hemskt när dom inte gör nåt, dom säger att jag gå små promenader men jag kan ju inte för får så ont och sd hela tiden...Å ingen medicin får man här om man inte öppnat sig, nåå huvudsaken är ju att lillen hålls kvar och att den mår bra, bara 9 veckor kvar att lida.

    PennyJenny håller tummarna att allt ser bra ut idag.
    Tack   Skönt att höra att din tapp är så lång! Min har nog aldrig varit 4 cm, ens som ogravid tror jag :)) Åh, vad jag önskar jag vore i din vecka nu med mina fjuttiga 19 veckor! Snart i mål ju Här är dom också "snåla" med det :( Vet inte varför egentligen....
    Mycket att berätta, har skrivit om dom i min blogg här på fl.
    RIP HAMPUS
    RIP WILLIAM
    ♥(¯`°?.¸ ♥ www.mammabohman.blogg.se ♥¸.?°´¯)♥
  • Bohman
    Demyra skrev 2010-06-09 12:04:17 följande:
    Bohman
    Blir riktigt rörd av att läsa din blogg, Beklagar sogen.
    Jätte jobbigt det du gått igenom. *Kramar*
    Håller tummarna att allt ska gå riktigt bra denna graviditet {#emotions_dlg.flower}
    Tack vännen! {#emotions_dlg.flower}
    ♥(¯`°?.¸ ♥ www.mammabohman.blogg.se ♥¸.?°´¯)♥
Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar