• 060810

    Vi som har prematura sammandragningar

    jmynt skrev 2010-08-09 19:54:09 följande:
    Nu har vi kommit hem från bb. Lille elton föddes kl00:17 inatt. Vi mår alla bra men är lite trötta. Återkommer med förlossningsberättelsen senare.

    Lycka till alla ni andra!!!
    Jag tänkte på dig imorse! :)
    GRATTIS till Elton! :)
  • 060810

    Lider med er som har det jobbigt!!

    Vet hur det är med oförstående läkare! Tro mig jag har träffat på en hel del såna jäklar! Jag har just nu 2 st såna i Lund med som är helt uppåtväggarna pantade!!  I a f när det gäller att se personen bakom den stora magen...

    Jag blir alldeles varm o rinnig mellan benen här ikväll.. Känns som att det rinner massa varmt, men när jag känner efter så är det torrt i byxan... helt galen känsla! kanske är det för att jag önskar att få träffa min kämpe snart?  önskan att vattnet bara ska gå?
    Fast idag har jag bara 14 dagar kvar till snittet så jag ska väl inte hänga läpp allt för mycket men det känns så orättvist att ha gått med dessa jävla sd i lite mer än 10 veckor nu och så ska hon komma den dagen de bestämt.. :p  jag ska liksom plågas ytterligare 14 dagar... :p

  • 060810
    PennyJenny skrev 2010-08-10 10:22:47 följande:

    Jag blev sjukskriven från 9 juni till 15 augusti direkt. Nu har jag fått nytt intyg (för ett tag sedan) från dr här inne som gäller t om 9 september, och då är lilla liten född så då gäller det ju vård av sjukt barn istället. Har dock inte hört nåt från FK ännu... Inga pengar i sikte! Tur man har besparingar för nyss kom första sjukhusräkningen på 2300:- utöver de vanliga utgifter man har varje månad.


    Schnappi, såg på min blogg att du ska ner hit till Lund den 16 och 19. Den 19:e blir du inlagd då fram till snittet?? Isf ligger vi ju i samma korridor :) När du är snittad flyttas du till andra korridoren, dock på samma avd :) Vi lär ju ses både här uppe och på neo då! Kommer du bli förflyttad till Neo i K-stad senare eller hur är planen? Liten "tillhör" ju egentligen CSK från v28 (två dagar till) men eftersom jag inte får flyttas ska han födas här men blir förflyttad så fort han är stark nog till CSK.


    Nix jag kommer nog få åka hem igen och vara hemma till den 23:e. Det hoppas jag i a f. :) Jag har stora planer för sista helgen hemma med ungarna så därför hoppas jag få åka hem igen. Jag stannar bara på neo max 3 dagar sen flyttas hon till biva efter operationen och sen när hon inte har resp. längre så flyttas hon till kirurgavd. på BUS. Vi kommer inte att ligga i Kristianstad alls... Utan hon kommer skrivas ut från kirurgen i Lund och sen ska hon ha sina kontroller där med. Jag tänker inte låta läkarna i K-stad ha med hennes bråck att göra. Den okunskap de redan visat skrämmer mig!
    Lättare för dig/er att va på csk kan jag tänka mig, men jobbigt att behöva bli flyttad.. Det kan ju bli rätt snabbt om han nu mår bra fort.
    Men säg bara till om du har lust att ses den 16:e eller 19:e. :)
  • 060810

    Penny:
    Det gör vi! :) Är ju typ 1 vecka kvar så.. till 16:e och ännu lite mer till den 19:e.. :p
    Jag hoppas det är så bra det kan va med dig. Har inte kollat din blogg än idag. Men barnen sover och jag ska kolla in den. :)

    Annars mår jag själv väldigt mysko.. Mår illa, tömmer magen varje morgon minst 1 gång, men kan även gå upp på natten, men sen händer inget mer med det. Jag har mina sd och många gör ont, men de håller inte i sig så länge även om de kan komma med 3-4 min mellanrum när de kommer. Men sen vilar jag och så försvinner de igen.
    Idag sov jag 2½ timme när jag lämnat barnen på dagis och det var så skönt. Hade så ont i magen efter att ha lämnat dem och ändå gick jag supersakta.. Fick en del sd på vägen så jag fick stanna.. :(  Men lyckades somna och sen när jag vaknade var de onda borta... Sen har de kommit och gått hela dagen de jävlarna...
    Önskar på något sätt det satte igång NU, men jag kommer få gå med dessa jäklarna till den 23:e på ren jävelskap från min kropps sida...
    BLÄ!!!!

  • 060810
    t0va skrev 2010-08-10 20:50:23 följande:
    Hemkommen från läkarbesöket, blir tredje läkaren på mvc... men han hade verkligen läst på, vi fick vänta 15-20minuter innan vi fick komma in för han läste allt som stod i journalen. 

    En sån trevlig äldre man helt sjukt så bra läkare de har på mvc där jag går, ni andra som råkat ut för "häxor" borde få låna mina lite. Han pratade om igångsättning som var våran plan, och att göra det rätt så snart. Men sen kollade han tappen och den vill inte alls vara med nu så då fick vi lite mer info om riskerna att sätta igång. Så mina sammandragningar har inte påverkat tappen villket är skönt på sitt sätt.

    Sen frågade han hur jag kände och jag sa att min kropp faller isär, att jag har mer och mer ont och nu ännufler smärtsamma sammandraningar. Låg i morses i sängen och kved och sambon fick värma vetepåsen och ordna med tensen. Förklarade att jag inte vill ha snitt men att det nog är det bästa för min kropp, och det höll han med om. Så på tisdag skulle han boka in det, han gick iväg direkt med mina papper till den som sköter sånt för personen svarade inte i telefon.

    Känns så skönt men samtidigt chockartat och lite ångestladdat att det snart är över, han frågade om jag tror att jag står ut en vecka och jag hoppas jag gör det och att bebis håller sig lugn. Har så ont i kroppen idag så det är sjukt, men även denhär läkaren såg hur ont jag hade. Sambon fick återigen hjälpa mig upp på britsen och på och av med kläderna. Men nu vet jag att detta helvetet snart är slut, och hoppas att kroppen mår bättre när bebis är ute, även om jag nog kommer ha mycket ont sen med.

    Träffade föräldrastödsgruppen sen också, och de verkar också jättevettiga. Så jag ska få hjälp att knyta an till bebisen och allt sånt som kan vara svårt. Har mått så dåligt nu en tid och känt att jag ångrar allt och någon gärna får komma och ta bebisen bara jag slipper all smärta. Så det känns skönt att få stöd i den biten också om det blir jobbigt. De sa att ibland så kan en jobbig graviditet sluta med förlosningsdepression och nu har vi redan kontakt ordnad om det sker. :)

    Var en givande dag med många tankar.  
    Grattis till en bra läkare och ditt snitt!! Lite avis på dig för nu "känner" jag 2 st som ska snittas på tisdag nästa vecka! :p  Själv får jag vänta 6 dagar till.. :p
    Men så skönt för dig att få slippa va gravid!! Vet hur det är med känslorna om att ångra sig... de har jag med haft.. :(   sen att jag har 2 förlossningsdeppar bakom mig gör att jag är supernervös denna gången för att det ska hända igen.. :(
  • 060810

    Tova:
    Du har så rätt så. Det kommer gå fort och den 22:a sitter jag här o klagar över att jag inte hunnit njuta o att tiden gått för fort! :p
    Fast just nu är jag så mentalt slut att jag inte orkar mkt mer.. :(
    Jag har varit deprimerad av o till sen jag var 14 så jag känner igen symptom o allt... kan ju säga att jag redan är på väg in i nästa.... varit ett bra tag, men först nu som jag börjat fatta att det är det... och jag vill inte ta mina tabletter för de är inte bra för lillan nu för hon lär få utsättningssymptom om jag börjar nu igen + att jag då inte kan pumpa ut mjölk heller till henne som jag hoppas kunna göra..

  • 060810

    Ja det har tagit på psyket att träffa så många idioter som jag gjort.. Sen som du vet har jag ju mitt "andra problem" att handskas med också vilket säkert bidrar till att jag inte mår så bra just nu heller av all jävla osäkerhet..
    Det enda jag inte har är självmordstankar, men det är för att jag lever för mina barn typ.. för att göra livet så bra det går för dem. De ska inte sakna något, sen om jag själv gör det är en annan femma typ.. Lägger all min kraft och energi på dem.

  • 060810

    Har bara haft 2 onda sd på hela dagen, men nu bråkar min foglossning utav helvete!
    Har så ont vid minsta rörelse att jag nästan börjar gråta... När jag väl är uppe och går så får jag inte med mig benen som jag vill utan måste anstränga mig för att få med dem och det gör så jäkla ont.. :(
    Hur mkt ska man behöva orka med?? Ska till bm imorn och tänkte be om en läkartid och att de ringer Lund och säger att nu får det fan räcka med plågeri!!

  • 060810

    Jag lever! *om ni undrar vart jag tagit vägen*
    Var ute och åt med en kompis igår. Vi satt i 3 timmar på restaurangen och bara babblade. Så skönt!! De fick be oss gå för de skulle stänga! :p
    Har väldigt oregelbundna sd och börjar bli måttligt trött på det nu.. Men jag får se det som så. Jag kommer aldrig känna av en sd mer i mitt liv sen när bebis är ute.. :p
    Bara 9 dagar kvar idag!! 9 små men lååååånga dagar kvar. Men jag har och göra så dagarna kommer nog gå..
    2 besök i Lund.. ett på måndag och ett på torsdag. Sen de andra dagrna har jag nog med att göra.. :p

  • 060810

    3bus:
    Han får då inte tränga sig före min bebis i a f!! Bara så du vet! :p  *haha*

    Penny:
    Det är bara ul på måndag! :p Men han får gärna säga att de tar ut bebis då för jag är så slut. Har så ont av min foglossning ikväll att jag gråter och tårarna rinner på mig vid minsta steg. Ska bli kul att se om jag ens kommer kunna lägga mig på britsen på måndag o sen ta mig UPP!! Nä fy fan så jävla ont det gör...... kommer inte kunna sova mkt i natt för jag kan inte ens röra mig här utan att ha x antal knivar i bäckenet o "musen"... :(

Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar