• pej

    1:an 2006, planerar syskon, del 4

    Tack för ny tråd och meddelande i gästboken VSBT!

    Grattis till dottern Metallica!

    Här finns det inte så mycket att rapportera. Blev uppsagd från jobbet i onsdags, så jag har för tillfället mitt största fokus på annat än barnalstrande. Vilket måste betyda att jag blir gravid nu, för det har jag lärt mig här på FL, att så fort man inte tänker på att bli gravid så blir man det! BIM:

    pej: BM ca 22/1 (jag tror inte på BIM längre...)
    ViSkaBliTre ÄL: 18/1 BIM: 31/1
    Clis ÄL: 20/1 BIM: 7/2 


    GRAVID:

  • pej
    Metallica0406 skrev 2010-01-17 21:07:36 följande:
    Tack så mycket Det brukar sägas att man blir gravid så fort man inte tänker på det.... :-P Men också kanske du blir gravid nu när er ekonomi inte är riktigt densamma som ni hade då du jobbade. Har nämligen varit så för oss med ALLA tre barnen. Då första barnet blev till så hade vi båda just blivit av med våra chanser till jobb på praktikplatsern och med andra barnet så gick vi på soc-bidrag. Nu med tredje så har det äntligen blivit på vår sida då sambon har heltidsjobb och jag hann aldrig få nått jobb innan trejde blev till. Så då Elina börjat på dagis så ska jag nog sätta mig i skolbänken och läsa upp lite ämnen som fattas.LYCKA TILL!!
    Hmm, ja, jag var mest ironisk... Jag tror inte riktigt på såna där samband. Men hoppas såklart fortfarande på att få bli gravid igen någon gång, även om jag slutat tro på att det kommer att ske.
  • pej
    ViSkaBliTre skrev 2010-01-18 09:07:26 följande:
    ha ha ha.. ja precis!! Om du nu skulle bli det så bevisar det ju att teorin stämmer!! Eller hur?? För något annat som tex att ni har haft sex kan det ju INTE vara! Men va trist att du blev av med jobbet! Jag har en projektanställning och projektet går ut den sista februari. Vet inte vad jag ska göra. Vi vill egentligen flytta från Malmö och hem till Växjö igen, men det har itne funnits jobb för sambon. Nu har vi precis fått reda på att det kommer gå ut x antal tjänster på ett ställedär sambon med största sannolikhet skulle få jobb (både pga kontakteroch hans erfarenhet från Malmö). Så nu vet jag inte om jag ska söka jobbi v-ö eller i malmö :-s.
    Men då kommer ju du också bli gravid nu, om du tänker tillräckligt mycket på var du ska söka jobb!! Wow, plusvåg på ingång!!
    Nä, nu ska jag sluta dryga mig... Lite jobbigt läge. Om du hittar jobb i Växjö och så får inte sambon något där av en eller annan anledning, eller om du hittar drömjobbet i Malmö samtidigt som han får jobb i Växjö. Det kan ju vara svårt att synka det hela så att man vet att det klaffar för båda. Men om ni verkligen vill flytta kan det ju vara idé med att ha det som förstahandsalternativ kanske?
  • pej

    Fossing, hur mår du och din familj efter allt som har hänt? Fungerar livet någorlunda normalt igen? Har ni satt igång eller tänker sätta igång med nya syskonförsök igen, eller ligger ni lågt? Kan tänka mig att det inte är helt enkelt att våga ge sig in i matchen igen efter det som hänt?!

  • pej

    Usch vad jobbigt Fossing. Förstår att det är mycket känslor och kan även förstå det dåliga samvetet även om jag inte tycker att du ska klandra dig själv. Hur ska man kunna föreställa sig att barnet ska dö i magen och vara uppmärksam på det? Och hur ska man kunna fungera normalt i kris gentemot sin övriga familj? Man måste tillåta sig själv att sörja också! Har du någon att prata med, någon samtalskontakt inom vården? Kanske kan vara bra annars?

    Jag har ju inte så bra koll på din historia, men var inne på din sida någon gång för ett bra tag sen. Har jag förstått rätt att du fått avbryta en graviditet pga något allvarligt fel på fostret/barnet, och denna graviditet dog barnet i magen? Det är alltså inte samma historia som har upprepat sig två gånger utan två olika saker som ändå har lett till samma tragedi? Ber om ursäkt om jag frågar för mycket, du behöver inte svara om du inte vill.

  • pej

    Usch, jag får gåshud när jag läser om hur vissa drabbas av så många olyckor. I jämförelse med detta känns det så futtigt att sitta och gnälla över att jag inte blir gravid. Det är ju ett trevligt öde jämfört med att förlora två barn inom loppet av ett år.

  • pej

    Jag fattar ingenting. Jag fick mens idag!?!! Jag skulle ju bli gravid nu när jag tänker på hur det ska gå med jobb och så?!?? *kliar mig i huvudet* BIM:

    mina79: ÄL 13/1 BIM: ca 25/1
    ViSkaBliTre ÄL: 18/1 BIM: 31/1
    Clis ÄL: 20/1 BIM: 7/2 
    pej: ÄL ca 1-3/2 BM ca 15-17/2 (jag tror inte på BIM längre...)

    GRAVID:

  • pej
    Julia2006Mollie2011 skrev 2010-01-22 06:15:51 följande:
    pej: där är ju något som inte stämmer Beklagar (trots ironin ovanför) att den förbenade mensen kom.....  Fast jag har en känsla av att den lär komma här oxå om 3 dagar.... Har ju alla symtom på en grav även denna månaden (precis som de senaste 13 månaderna)
    Hoppas du slipper menseländet!
    Det första halvåret eller så som vi höll på så var jag också supergravid varenda månad, och ändå kom mensen som en klocka! Till slut insåg jag att det inte var graviditetssymptom utan PMS. Fast trots att jag numera har insett det, och i princip har tappat hoppet om en graviditet, så är det ändå svårt att låta bli att hoppas - bara lite grann - att "den här gången kanske det inte är PMS, den här gången kanske det är på riktigt".
    Ska det vara så j***a svårt att göra en bebis??
  • pej
    ViSkaBliTre skrev 2010-01-22 08:51:25 följande:
    Jäkla skit mens!! Nähä... då lär det inte bli nått här heller då! Men det är ju klart att jag ska ju inte bli arbetslös, eller jag menar ju givetvis arbetsSÖKANDE förren i mars.. alltså får jag ju vänta ett tag till.. Undertiden kan jag roa mig med att ändra bim-datum då äl kom nån dag senare än uträknat. BIM:mina79: ÄL 13/1 BIM: ca 25/1ViSkaBliTre ÄL: 20/1 BIM: 2/2Clis ÄL: 20/1 BIM: 7/2 pej: ÄL ca 1-3/2 BM ca 15-17/2 (jag tror inte på BIM längre...)GRAVID:
    Men du får börja tänka järnet på vad du ska göra efter din projektanställning redan nu, så ska du se att det funkar ändå! I mitt fall fick jag nog bara uppsägningsbeskedet lite för sent. Ägget hade nog redan hunnit dö när signalerna om att det var fritt fram för graviditet eftersom jag inte längre tänkte på det nådde fortplantningsorganen.
    Ska det vara så j***a svårt att göra en bebis??
  • pej
    ViSkaBliTre skrev 2010-01-22 19:38:23 följande:
    ja men så måste det ju såklart ha varit! Smart du är!
    Japp! Jag har lärt mig MASSOR om hur kvinnokroppen fungerar här på FL! *nickar bestämt*
    ViSkaBliTre skrev 2010-01-22 19:38:23 följande:
    Själv är jag skendräktig varje månad.. kom som en fin present efter jag hade mf.. Innan mf var jag aldrig skenis.. sen dess har jag varit det JÄTTE mycke varje månad i snart 12 månader.. så nu sitter jag med super onda brön Det komiska är att varje månad är jag lika övertgad om att det inte är nån bebbe, så det kommer bli spännande att se om jag kommer va lika övertygad om jag verkligen blir gravid nån gång igen.
    En månad hade jag inga som helst graviditetssymptom när mensen närmade sig. Gissa om jag var övertygad om att det hade tagit sig då, eftersom det var så annorlunda från alla andra månader... *suck*
    Ska det vara så j***a svårt att göra en bebis??
Svar på tråden 1:an 2006, planerar syskon, del 4