• Grönsåpa

    Gillar du fläskfilé?

    Finns det något mer intentetsägande och tråkigare kött?

    Väljer alla gånger karré eller kotletter framför fläskfilé om jag nu tillagar gris.

    Gillar du fläskfilé?

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Gillar du fläskfilé?
  • Sencha
    annca skrev 2010-01-15 13:29:03 följande:
    Tror filé är det kött vi köper i särklass mest av, näst blandfärs... ;)Bara steka den rätt av, utan kryddor eller marinad, då är det klart att den blir lite trist. Men det blir ju allt kött, utom möjligen oxfilé.
    Karrén blir ju INTE det Fantastiskt kött, som är gott, billigt och i princip inte behöver göras något med - och som är saftigt när man bara steker det rätt upp och ned.

    Entrecote är förstås ett annat exempel.
    annca skrev 2010-01-15 13:29:03 följande:
    Kycklingfilé tycker jag också är väldigt mångsidigt. Använder den ungefär på samma sätt som fläskfilén. Att fylla kycklingfiléer med fetaost, marinerad vitlök och soltorkad tomat, och så linda dem med bacon och ugnssteka, då är den inte ett dugg trist. Eller srtimlad i en wok eller currygryta...
    Ja, visst går det att få det gott, om man maskerar smaken Men jag tycker det är trevligare med saker som är goda i sig själva, i grunden
    0401 & 0807
  • Sencha
    annca skrev 2010-01-15 13:31:10 följande:
    Men vad är det som gör karrén eftertraktad då? DEN om något tycker jag är trist. Smakar fett och är seg mest med allt insprängt fett och sega senor...Och helstekt karré är verkligen RIKTIGT trist och smaklös... även späckad med katrinplommon och vitlök.
    Jag upplever inte att karrén smakar fett. Jag tycker inte karrén är seg. Tvärtom har jag upplevt att det har varit bland det "riktiga" kött som varit lätt att servera tidigt till barn för att det inte är segt, jämfört med mycket annat.
    0401 & 0807
  • annca

    Det är ju det - karrén BLIR ju inte speciellt billig med tanke på att man måste pilla bort så mycket av den. ;) Och saftig är den ju bara om man steker den såpass lite att allt fett bara slamsar till sig och fortfarande är totalt otuggbart, till skilnad från filén som går att äta lagom lättstekt när man putsat den innan tillagning. :D
    Nej tack. Ge mig en filé - mört och gott kött. Behåll karréeländet. 


    ~*~ Ursäkta mig men hey! Man har väl rätt att ändra sig...? (W.Crafoord)~*~
  • Sencha
    annca skrev 2010-01-15 13:43:30 följande:
    Det är ju det - karrén BLIR ju inte speciellt billig med tanke på att man måste pilla bort så mycket av den. ;) Och saftig är den ju bara om man steker den såpass lite att allt fett bara slamsar till sig och fortfarande är totalt otuggbart, till skilnad från filén som går att äta lagom lättstekt när man putsat den innan tillagning. :DNej tack. Ge mig en filé - mört och gott kött. Behåll karréeländet. 
    Pilla bort? Javisst, om det är karré med ben så försvinner ju lite, men det är ganska begränsat ändå. I övrigt skär jag verkligen inte bort något!

    Sedan är jag inget fan av alltför lättstekt mat generellt. Men jag gillar karrén både lättare och hårdare stekt.

    Men ja, jag behåller gärna karrén
    0401 & 0807
  • Eisa

    Äter helst inte kött. Har haft svårt för kött ända sen jag föddes.

  • LyckligtSlut

    Nej. Gillar inte fläsk. Gillar mest kyckling och fisk och så lammfärs och liknande. Gris gillar jag faktiskt inte mycket alls. Hellre nötkött.

  • Trollet Ludenben

    Ja jag gillar det.... om det blir tråkigt beror det på kocken. Vi brukar marinera den. Är det gott väder grillar vi den annars gör vi den i ugnen. Ibland gör vi grytor på den med kantareller och annat gott i den. Man kan fylla den med gott om man vill. Sällan steker vi den och äter som den är.


    Älskade ungar Frodo 021001 och Elias 090224
  • Friterad

    Jag älskar fläskfilé! Allra helst helstekt, saftig och rejält kryddad, serverad med en god sås eller färskost. Mmm... yummie!

  • Kjell2

    Smaklöst, tortt och trist. Kräver en massa fett i form av grädde, ost, cf eller bacon för att det ska bli någon smak över huvud taget.

    Alla recept med fläskfile jag sett så ska den fyllas, marineras eller kastas ner i någon fet sås för att det ska bli någon gott.

    Karre och oxfile t ex kan ätas med väldigt lite tillsatser och ändå ge en smakupplevelse.

  • Trailer T

    Nej äter helst inte gris


    Jag är inte döv jag bara skiter i vad du säger
  • OMWF

    Nej, gris är inte mitt favoritkött direkt (det luktar konstigt) men det finns inte en chans att jag skulle äta karré, då äter jag hellre fläskfilé. Men äter jag gris är det mest bacon/pålägg.


    You're a wanker number nine!
  • redneck girl

    äter det mesta på grisen.gillar dock inte grisfötter.vi har egna grisar som vi slaktar och äter upp.

  • lokisse
    redneck girl skrev 2010-01-15 16:14:25 följande:
    äter det mesta på grisen.gillar dock inte grisfötter.vi har egna grisar som vi slaktar och äter upp.
    dom är godast da!!!
    Difficile est saturam non scribere
  • Senap

    Nej, jag är inte förtjust i fläskkött alls om det inte är rökt.


    My sugar is raw
Svar på tråden Gillar du fläskfilé?