Inlägg från: Serendipity |Visa alla inlägg
  • Serendipity

    30+ som fick första barnet 2006 *4*

    {#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}
    Välkommen till 30+tråden för oss
    som fick vårt första barn år 2006!

    {#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}

    En del av oss träffades redan 2005 då vi planerade första barnet och har sedan följts åt under graviditet, spädbarnstid, dagisinskolning, trots, syskonförsök mm.

    Våra barn ska i år fylla hela fyra år. Här fortsätter vi att diskutera våra härliga ungar!

    {#lang_emotions_apple}{#lang_emotions_apple}{#lang_emotions_apple}{#lang_emotions_apple}{#lang_emotions_apple}{#lang_emotions_apple}Våra systertrådar:

    30+ med första barnet, spädbarn
    www.familjeliv.se/Forum-11-236/m48684240.html

    30+ med första barnet, 1-3 år


    30 + som planerar syskongraviditet
    www.familjeliv.se/Forum-11-238/m48715017.html

    30+ som väntar / har fått syskon
    www.familjeliv.se/Forum-11-237/m49504578.html

    30+ samlingstråden
    www.familjeliv.se/Forum-11-241/m49665926.html
  • Svar på tråden 30+ som fick första barnet 2006 *4*
  • Serendipity

    Teodor har börjat matkrångla, och ett av knepen att få honom att vilja äta, är just att han får "laga maten själv" Typ blanda äpplejuicen själv i bringaren (hälla i vatten och koncentrat), skära grönsakerna (med bordskniv) steka köttbullarna... jag tycker det är ganska jobbigt, jag är både otålig och hatar att laga mat!! Och man måste ju övervaka hela tiden vid spisen. Men äter han är jag glad så!

  • Serendipity
    Bibabba skrev 2010-01-16 19:02:28 följande:
    Tackar. Är det många här som har fått fler barn?
    Jag har också en -06a och en -09a

    Minimalla: Visst är det så, jag blir också otålig och vill ha koll och allt sådant... och så gillar jag inte när det blir stökigt och kladdigt Men om man sväljer alla sina hangups så är de ju himla glada när de gjort "egen middag"!!!
  • Serendipity
    Milla C skrev 2010-02-02 11:09:17 följande:
    Angående magsjukorna så har Lucas fått 50 ml majsvälling nu efter att ha fått vätskeersättning i 2 1/2 timme och sovit i nästan en. Det har gått bra - och så även de andra två magsjuketillfällena. Men jag funderar på att ta majsvällingen lite längre tid. Två dygn räcker tydligen inte för att herrns mage ska "justa till" sig. Ska ta och ringa BVC och höra om hon har något tips också.
    sempers magdroppar, morotssoppa, äpplejuice/rivet äpple, laktosfri välling och mjölk.
  • Serendipity
    Piggley Wink skrev 2010-02-04 13:29:51 följande:
    Stor kram Kanin, jobbigt att det inte var något fel på äggledarna men om de är bra så finns det väl hopp att det ska dyka upp ett superägg? Makens reaktion är ju mänsklig men ni är ju två om detta så det är klart att han måste ta tag i det och prata med dig! Usch vad jobbígt när han sluter sig. Mitt problem känns väldigt futtigt i sammanhanget men nog så stort ändå... Morfar passade H idag, när han svarade i  telefonen fick H tag på en spritpenna. Hon har målat med spritpennan på mormor och morfars ljusgula textilsoffa (ärvd Malmstensoffa). Hur får vi bort det? Hon har skrivit en massa H över hela soffan...
    Googla lite så får du en del tips!
    Badda på T-röd med en bomullstuss. www.bistroelle.se/textil/flack.html
  • Serendipity
    kaz skrev 2010-02-05 11:29:24 följande:
    Hej, hur får man i en 3½-åring Kåvepenin (flytande)? Simon har öroninflammation och vägrar medicin. Inga mutor funkar - han sitter hellre i skamvrån än att tar medicinen (envis som synden...). tillsist fick jag tvinga i honom den. Känns sådär... Kan man blanda den med vällingen?  !  
    Blanda inte den i något du vill att han ska äta sedan han blivit frisk, den smaken känns igenom det mesta. 
    Vi ger med dosspruta i kinden och ger något "starkt" att dricka direkt på det. Coca cola kan kanske funka som sirre skriver, vi har gett stark O´boy eller stark jordgubbssaft.
    En gång fick vi tabletter utskrivna, dem kunde man dela i minibitar och blanda med lingonsylt.
  • Serendipity
    oyra skrev 2010-02-12 16:30:15 följande:
    Hur länge kan man kalla det kräk/magsjuka egentligen? Viktor har senaste dagarna kräkts teskedsstora kräkningar någon gång per dygn och haft typ en diarreig blöja, men är annars pigg. Han får bara bröstmjölk vätskeersättning och låglaktos majsvälling. Vi planerar ju att ha det uppskjutna treårskalaset på söndag och undrar om vi borde skjuta upp det igen. Hur skulle ni göra?
    Han smittas så länge han har diarrén kvar + 72 timmar efter sista diarrén/kräket... så är det släktkalas skulle jag informera släkten om att komma på egen risk, är det barnkalas skulle jag ställa in.
  • Serendipity

    Vi säger också snippa, tycker det är ett bra ord.

    Vi4: Haha, tyckte han inte det var något att berätta!! Det var det ju visst!!

  • Serendipity
    Gladhannapanna skrev 2010-02-17 11:11:41 följande:
    Vi4: Jag har fått framfall, både främre och bakre. När jag undersöktes igår ville gynekoogen att jag skulle krysta allt jag kunde, hur lätt är det! Han sa att det kan hända att du fiser, det gjorde det ju mycket lättare!!!...
  • Serendipity
    Minimalla skrev 2010-02-19 16:01:26 följande:
    Här kommer mer ego för jag känner mig så uppjagad och J har inte kommit hem från jobbet än så jag har inte hunnit dra hela historien för honom. De ringde tillbaka från VC och ville ha dit oss för ett blodprov pga för mycket ketoner i urinen. Hon är uttorkad men de sa att det också fanns en liten risk för diabetes. Snacka om ångesttripp. Varannan gång vi är där så hamnar vi på barnakuten eller nån annan specialistavdelning. Jag kände att jag höll på att bryta ihop och fattade inte varför man överhuvudtaget "skaffar" barn med tanke på allt hemskt som kan hända. Nu visade sig provet vara bra, ingen diabetes, men hon har vätskebrist. Ordinationen blev cola och salta pinnar. Faran är ju inte över, vi måste hålla koll på henne i helgen, men det kunde varit värre. *pust*
    men vänta nu lite, hon hade inte magsjuka väl? Gaaah, kan de få vätskebrist sådär lätt? Suuuck! Cola och salta pinnar kanske skulle ordineras lite oftare här hemma också.
Svar på tråden 30+ som fick första barnet 2006 *4*