• Vi 5

    30+ som fick första barnet 2006 *4*

    Även jag såg Mandra med jätteapparat i lekparken knuten runt midjan

    juni, usch så trist, himla svårt att veta vad som är vad. Bra att du får kolla innehållet i soppan! Men det skulle väl ändå kunna vara havregrynen med om det låg normal avföring på väg ut redan, kanske i så fall att det kom vanligt först och att reaktionen på grynen inte märktes förrän till lunch? Fast jag vet inte hur snabbt magen reagerar. ..

    Jo, maken försöker i af att ta tag i situationen, vi ska lägga om kosten och han har börjat träna på Itrim, vet inte om ni känner till det, men det är både för viktnedgång och för att uppnå och bibehålla ett mer hälsosamt liv. De fokuserar både på kost och motion. Man går i grupp och får en personlig coach och tränar ett visst program. Vi tror att det blir bra, det är visserligen svindyrt, men vad kan vara bättre att lägga pengar på än sin hälsa! Och det är svindyrt att äta ca 1kg choklad i veckan med Nu ska jag susa till dagis och hämta Edvin. Massa kramar till er alla!

  • Vi 5

    Milla, men det låter ju jätteknäppt! Borde inte personalen ta barnens perspektiv (parti) i sådana lägen!? Det är säkert inte alltid så lätt för dem att veta om barnet verkligen skulle vilja komma hem eller skulle ångra sig igen, men om de ber om det och återkommer till det flera gånger borde de ju lyssna på barnet. Och skälet att föräldrarna blir arga köper jag inte heller riktigt, barnets röst tycker jag nog är viktigare! Stackars Gabriel!

    Mandra, så glad och rörd jag blev när jag läste om ert samtal och händelserna därefter! Vilken fantastisk familj ni är!

    juni, så där känns det som att det är med Edvin mest hela tiden, fast han är ju mindre. Jag har fått för mig att det är lite för att inte hans papppa är så tillgänglig att han blir lite orolig att jag inte ska finnas där. Men hur som helst tänker jag som du, att finnas där så mycket som gårför barnet när de är i en sådan period, men i lägen där man behöver bestämma som vuxen eller behöver göra något själv för att må bra (som att gå på toa i fred en stund) tror jag att det är bra att förklara kort och sedan bara stå på sig och göra det.

    Malinkatarina, även jag blir inspirerad av din kraft och energi Det låter som att det är en hel del som går i din väg nu Härligt!

    Pyttis, just det du behövde ju ta en vända till med operation, så trist att det blev så, men bra att veta när det blir, så att du kan planera.

    Sara, du är en sådan hurtbulle  Jag är imponerad över ditt driv och alla planer. Låter kul att göra något nytt inspirerande, jag kan inte ens tänka på något sådant nu känns det som. Jag drömmer mest om att få sova, att få fakturan för renoveringen, få flytten avklarad och sedan lyckas jobba tillräckligt bra för att kunna disputera nästa år  Undrar om jag någonsin kommer att få lust att göra något mer Obestämd Ni alla här är ju rena kraftkällorna i alla fall, heja er!!!

  • Vi 5

    jo förresten måste få berätta lite stolt att Edvin (20 mån) nu plötsligt verkar explodera språkligt. Från att bara sagt tre ord (men visserligen ca 30-40 olika "ljud" för saker) babblar han på som 17 och kör direkt med flera två ords satser. Det är väldigt mycket pappa-längtan, han säger pappa buss, pappa botta, pappa puss. Och nu är pappa dessvärre borta i 6 dygn så han kommer nog att säga det ofta). Men säger också barbapappa, barbamamma och barbaban (barbabarnen) som är favoriter och helt nya ord är "tack tack", stopp, (vi tränar att han ska stanna när man säger det), och nu kom plötsligt det viktiga ordet bajs Det är så himla roligt när han kommunicerar så mycket.

  • Vi 5

    En liten fråga till er som hämtar barn tidigt på förskolan, hur gör ni för att vara effektiva på jobbet? Jag hinner knappt börja innan det är dags att hämta på dagis. Och så brottas jag med onödiga tankar som att "nu är det ju bara en timme kvar till jag ska gå, ingen idé att försöka börja med något nytt nu"...osv. Planerar in absurdum, men det hjälper inte. Någon som har något superknep?

    juni, usch så otäckt! Hoppas att det gick bra sedan. Det där med massa energi hoppas jag verkligen på

    Mandra, min mamma kommer också några dagar nu när R är borta en vecka. Ibland blir jag effektiv när hon kommer, men ibland dräneras jag på energi också då det inte alltid funkar, hoppas på att hinna flyttpacka lite iaf och allt ev. annat blir bonus.

    M73, håller tummarna att det snabbt blir bra nu!

    Milla, kramar till sjuklingarna!

  • Vi 5

    Pyttis, åh vad modigt gjort av dig! Jag tror inte att det behöver bli något problem att det är en kollega, det verkar ju vara en kollega som du har förstroende för. Vad bra gjort av dig, det är så svårt att ta tag i sådana problem, jag önskar att jag skulle kunna hjälpa min mamma så som du försöker hjälpa din pappa. Jag hoppas att det ska kunna hjälpa honom!

  • Vi 5

    Gratulationer till Drutten även från mig! {#emotions_dlg.flower}Skål  Hoppas att dagen blev underbar och att alla småsaker du oroade dig över innan var som bortblåsta nu på dagen D.

    Assar, jag tycker också att det låter urdåligt skött! Hoppas att det fixar sig med kontrakten på ett smidigt sätt, jag tycker att det låter som att de verkligen vill ha dig kvar, så jag funderar på om det konstiga bemötandet handlar om att de tycker att det är lite jobbigt/pinsamt att de inte varit tydliga och mörkat från början. Tycker att du ska ta till din list för att få det som du vill!!!!

    Juni, M73, Pyttis, mfl Bra med skoinfo, det ska jag ta till mig! Hur är det nu med overaller, måste man köa det nu för att få tag i någon? Såg på Linus o Lotta att de hade Didrikssons overaller för ca 700 kr, har inte kollat i vanliga butiker hur de är eller vad de kostar.

    Mandra, skönt att få göra EKGt redan nu! Och kul att du har börjat. Du kanske ska ha en strategi för hur du ska göra om hjärtat rusar i väg när du är på universitetet. Kanske gå på toa och sätta dig och andas eller något, det är ju lätt att man blir ännu mer stressad annars över att det ska synas osv... Kram!

    MalinKatarina, hoppas att fotograferingen gick bra! De pigga äggen är nog någon annans Jag tror iaf inte att jag har skrivit om några såadan .

    Sara, Jo, jag tänkte på dig !!! ÄVen om du är i gott sällskap av många andra energiska, kreativa hurtisar här i tråden Åh vad bra med sådan förvaring i köket. Det är något att tänka på för oss nu när vi flyttar. Funderar på att ställa en gammal skänk jag har där och där skulle det nog funka med sådana grejer Vi flyttar den 9 september. Inte alls långt kvar. Jo, du har rätt om energin. Det är ju inte konstigt alls, bara jobbigt att den inte finns när man behöver den.

    Även för mig är det så att jag jobbar bäst under press. Men nu har jag ju bara en långvarig press på mig, det är ju superlångt til maj, så jag måste nog på något sätt få flera piskor/deadlines tidigare. Sedan är jag nog en sådan som kommer igång bättre ju längre dagen går. En kollega funderade på om jag inte skulle jobba efermiddagar då i stället och vara hemma med E på förmiddagen. Kanske inte så dum idé. Men det känns ju som att man vill ha en vanlig rytm...  

  • Vi 5

    juni, aha, jag har som sagt inte sett dem live, men fick för mig att jag hört att de var bra. Tack för synpunkten, då vill jag verkligen känna på den innan jag bestämmer mig. Men hur går det med PoP och torkning? På förskolan står på torkskåpet att PoP grejer inte får torkas där... Vi har också en ärvd, men jag tror den är väl stor ännu. Vad är förresten sockellådor?

  • Vi 5

    Hej Wilma, även jag blev glad av att se dig!

    Drutten, så häligt med lyckat bröllop (trots några missöden), extra skönt att det gick bra med barnen tänker jag

    Kaz, vad roligt att höra ifrån dig, men trist att ni har en svacka!!! Hoppas att det går att ta sig igenom den! Ska prova att göra mina listor på eftermiddagen i stället, bra tips, problemet just nu är annars att jag bara planerar massa men inte utför något, har liksom kört fast...

    Sara, skönt att kunna få hålla öppet med ev. flera barn. Jag har ju fått med maken på att hålla öppet, det är ju bra även om jag helst skulle sätta igng direkt  För mig är det nog 40-års kris också (fyller om precis ett år)

    Pyttis, kul med fest för maken

    Olimpia, kul att se dig med, det är ju bara att kika in

    Mandra, hur har det gått med EKGt?

    MalinKat, ingen fara lätt att blanda ihop grejer

    När vi ändå pratar om kläder och sådant, på vårt dagis sover du ute (under tak) och jag funderar på hur man ska bädda? Skulle ni ha skaffat fårskinn? Någon slags sov/åkpåse? Funderar också på om man borde ha något madrassliknande, är ju bara en hård botten (som vi nu har en platt kudde på längden i)? Jag tycker överhuvutaget att det är svårt att planera kläder och sådant för utevistelser (är ingen utemänniska inser jag). På dagis är de lit svävande och jag ser ju inte hur de andra gjort eftersom alla har vaknat när jag kommer.

  • Vi 5

    Milla, men usch så tråkigt att höra hur du har blivit behandlad! Jag förstår att du måste vara jätteledesen och bestört över vad som hänt! En jättestor kram till dig Hjärta 

    Mandra, så skönt att höra att det inte verkar vara något mer allvarligt med ditt hjärta! Men så klart är det en signal om att du måste ta hand om dig!!! Har du någon att diskutera det där med betablockerare med? Det är ju jobbit om man själv är tveksam till medicinen redan från början.

    Kaz, hoppas att ni får en mysig tjejhelg och att du inte saknar Simon alltför mycket. Även Edvin är extremt mammig just nu och jag kan under den största delen av tiden vi är tillsammans inte ens gå en meter ifrån honom utan att han börjar skrika och gråta.

    M73, så jobbigt med all den väntan, och att fundera på om det behövs operation. Men skönt att få sin magkänsla bekräftad! Vi väntar ju på att se om Edvin superkorta tungband ska rätta till sig eller om det behöver opereras. Jag är superorolig för att det ska bli op, samtidigt vill man ju inte att de små liven ska ha bekymmer förstås.

    Lia, grattis, SÅ roligt! Och då börjar du ju jättesnart.

    Assar, det låter inte något vidare psykologiskt på det där stället!!! Förstår att du retar dig!

    Juni, Lurigt med kulturkrockar ibland.

    Pyttis, flickigt för hela slanten då Det verkar som att man inte altid kommer undan det

    Seren, hej Det var länge sedan jag såg dig!

    Någon som hört något från Agronom eller GbG på länge?

    Här är det rejält förkylt i hela familjen och maken som går på Itrims strikta pulverdiet har däckat totalt idag och jag är så förbenat trött. Vi som ska flyttpacka i helgen (flyttar¨på tors). Puh! Och så har vi fått stora delar av slutfakturan för renoveringen, som jag ju oroat mig så för, och det verkar som att det kommer att bli worse-case-scenario, dvs det verkar ha dragit i väg över vårt kontrakt och är dessutom oklart hur mkt som tillkommit och hantverkaren (som vi iaf fortfarande tror är reko) kommer inte att kunna ge alla detaljer förrän nästnästa vecka. Det hade nog varit bättre för mig att inte få veta något förrän då för nu försöker jag räkna på var vi kommer att hamna från ett knackigt underlag och tänker på det dag som natt,  fick tom en paikångestattack i går. Men det är nog mer att hela situationen är kaotisk och att jag som har sådant kontrollbehov inte har kontroll över läget. (Vi kommer inte att gå bankrutt oavsett, men jag trodde att jag hade lyckats hålla priset nere och skulle slippa låna upp mer på huset och det är ju jättemycket pengar när det handlar om hus). Jag har iaf ringt hantverkaren och försökt ta tag i problemet genom att beskriva att jag inte tycker att det verkar stämma med antalet timmar och vårt kontrakt. Han skulle kolla över det, men kan inte återkomma förrän han fått in alla timrapporter från alla yrkesgrupperna. Maken har verkligen kämpat för att orka här hemma och jag märker jätteskillnad sedan han var borta nu senast, han anstränger sig verkligen för att ta ansvar och initiativ och på att vi ska få till mer teamkänsla i vår familj, typiskt bara att han skulle bli sjuk nu.

  • Vi 5

    Mandra, Usch för 160 i puls och rusningar eller dubbelslag är ju jätteotäckt och jobbigt! Ja kolla upp det där med betablockeraren ordentligt! Tack för tips, vi har en kanonbra konsumentrådgivare som jag pratade med redan innan vi valde denna firma. Jag tror och hoppas att det inte kommer att behövas. Jag är medveten om att vi har lagt till saker utöver kontraktet och att det kostar utöver, men de relativt små tilläggen kostar nu nästan lika mycket som hela resten av arbetskostnaden, det är det som verkar skumt. Men vi har ändå räknat med att det skulle kunna bli denna summa så jag landar nog i det om det blir så, det är nog mest det där med att inte få veta än. Jag avskyr att vänta på sådant jag inte har koll på   

    Juni, på mig klippte de när jag var någon månad och på maken när han var 5 år, hans namn börjar ju på R och han minns hur hemskt det var att inte kunna säga sitt eget namn. Coolt med rosetten Ser dig framför mig Men nu klipper de inte längre, de gör mer avancerad kirurgi för att det ska bli bättre och hållbarare och så menar de att det är ett övergrepp på barnet att bli fasthållen och grejad med i munnen. Och det kan man ju verkligen hålla med om. Gott med räkor och tupplur

Svar på tråden 30+ som fick första barnet 2006 *4*