Inlägg från: Charlotta66 |Visa alla inlägg
  • Charlotta66

    Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5

    Hej Tjejor,

    Här i västerbotten har vi kallt och strålande sol, inget snöande på hela veckan, bara vackra kalla vinterdagar. Så fint {#lang_emotions_sunny}

    Lilla Hjärtat, förstår din oro, absolut. Men det är ändå dumt att ta ut sorgerna i förskott, försök istället glädjas över det som är just nu, kram

    Som Milk säger, här kommenterar man det man orkar och har lust till, ibland känns det bara bra att gå in och läsa eller skriva lite om sig själv.

    Vilken vecka gör man VUL? Och när kan man höra hjärtljuden? Jag är i v6, kanske bokar tid hos BM nästa vecka, vet dock inte till vem jag ska ringa, känner inte till ngn och har inte direkt ngn att fråga om tips. Men det löser sig nog, om man inte gillar BM kan man ju alltid be att få byta.

  • Charlotta66
    Lilla Hjärtat skrev 2010-02-20 13:12:13 följande:
    Teskedmamman; då är vi nästan grannar Charlotta: Att jag är orolig beror också på att vi tidigare haft svårt att bli gravida. Så det som är självklart för de flesta är i mitt huvud ett  totalt och nästan omöjligt mirakel. Nu har vi plötsligt blivit gravida tre gånger när jag är 40+, men de graviditeterna har slutat med att jag har legat med benen i vädret på gynakuten och gråtit. Jag försöker såklart glädjas, men det är svårt att tro att det kommer att gå bra. Sista gången frågade jag läkaren hur stor risk det var för oss att få missfall igen, och då sa han över 50%. Och även om jag föstår att han inte kan veta exakt, det var lite dumt sagt, så ringer hans ord i huvudet. I v 7 har vi sett hjärtaktivitet vid tidigare graviditeter, tidigare än så går det inte....så se till att du har ett par dagars marginal så att du inte blir orolig. Man brukar kunna gå till en privat gynekolog, här i Skåne finns det flera, men hur det är hos dig får du kolla. Höra hjärtat, ja, min b-m lyssnade vid inskrivning i v 11 och då hörde hon med båda mina barn. Så det går, men det är nog inte hundra säkert. Jag bokade tid hos b-m igår, ett bra sätt att göra det lite verkligare , jag har haft samma alla graviditeter, en privat "tant" som är supergullig och överglad. Precis vad man behöver när man är nojig!
    Oj vad jobbigt du haft det! Vilken knäppis till läkare, han kan ju inte ha ngn aning om hur stor missfallsrisken är. Håller tummarna så hårt jag kan att det går vägen denna gång. Skönt att du har en så bra "tant", det e mkt värt. Den b-m som jag träffade när jag väntade mina stora hade jag gärna träffat igen, men det var ju 14år sen och hon har tyvärr slutat. Kram
  • Charlotta66
    Teskedsmamman skrev 2010-02-20 14:17:13 följande:
    Tidigast i vecka 6+x kan man se hjärtat, om du bokar i vecka 8+x så kan man sänka missfallsrisken till 3% (= efter vecka 12) om man ser hjärtat och allt annat ser bra ut.
    Jaha, oj det visste jag inte, v 8 blir nog bra. Vill gärna träffa dem och diskutera vilka prover man kan göra här, har ingen koll på det.
  • Charlotta66
    Mamsie skrev 2010-02-20 17:12:53 följande:
    Nu väntar vi "finbesök" - NiccosMorsa med Co kommer hit och dräller en stund eftersom varken vi eller de kunde ta oss iväg från stadsdelen Ha det gott!
    Haha, det e ju för att du alltid är vaken först {#lang_emotions_cool}

    Men det är härligt att komma till jobbet och logga in för lite kaffe {#lang_emotions_kiss}
  • Charlotta66

    Milk, sammandragningarna kanske beror på stress och att att du behöver vila. Underbart att du bara har en vecka kvar att jobba, måste ju kännas superskönt   Ring b-m imorgon och kolla av, alltid skönt att kolla upp det lite.

    Jag hade jättejobbigt med sammandragningar när jag väntade 2an, blev sjukskriven de sista 6-7 veckorna pga av detta. Det blev bättre när jag fick vila och ta det lite lugnare.

    Grattis Milk och wec

    Välkommen Michia, din inläggning i listan har fallit bort, skriv in dig igen

    Happiness, där är du ju

  • Charlotta66
    Teskedsmamman skrev 2010-02-21 20:43:14 följande:
    Just det, fotade magen i veckan Här är badbollen i 14+4 och den ÄR stor!!! Jag känner mig som en valross när jag ser bilden...
    Oj vilken mage

    Jag e lite skräckslagen för att bli stor snabbt, vill ju dölja detta så länge som möjligt! Lite fånigt, ja vet, det kanske går över..
  • Charlotta66
    Teskedsmamman skrev 2010-02-21 22:46:06 följande:
    Pendlade magen ikväll... och pendeln sa att det skulle bli en flicka och att hon föds den 16/8 istället för den 14/8 som är beräknat BF Ska bli kul och se om det stämmer... hittade inte min vanliga pendel utan pendlade med en som jag har haft problem att pendla med förut....
    Aha, en trollgumma

    Spännande, har du pendlat dina tidigare barn? Stämde det då?

    Jag har spått mig för några år sen, hon sa då att hon såg en flicka Då var jag inte ens i det läget att jag funderade på fler barn, rätt häpen blev jag ju. Är ju därför stensäker på att det är en flicka denna gång, blir iaf väldigt spännande att se
  • Charlotta66
    Happiness skrev 2010-02-22 17:27:06 följande:
    glimman2010: gullig du är som ger mig stöd. Skönt att ni kommit en bit på väg i er familj. Den här lilla flickan är bara tyken(göteboska) mot mig. Hon har liksom gjort det till en grej att visa mig attityd. Känns som hon vill visa sin makt, men det kan ju bara vara rent trots det handlar om....jag backar undan och backar undan.
    Stå på dig, backa inte, kräv vanligt hyfs och respekt! Det är kanske det hon söker, att du säger ifrån och visar vad som är ok? Sura tonårstjejer e inte att leka med, att de e sura och på dåligt humör kan man ju acceptera, men de får inte vara otrevliga. När du ser och uppfattar att hon visar "attityd" ifrågasätt det direkt.

    Lycka till kram
  • Charlotta66
    glimman2012 skrev 2010-02-22 16:52:21 följande:
    Det är många tankar som snurrar och en stor osäker het inför förlossningen. Men datum är satt nu och de kommer hjälpa till att sätta igång allt på onsdag. Det blir inte med droopp utan med en form av ballong samt att de ar vattnet. så då hoppas jag att allt fungerar som det ska.  Känner mig lite nervös. är ju snart där....... kram på er alla!!  
    Åh vad spännande, onsdag!!!!
    Lycka till och stor kram
  • Charlotta66

    Ja, vilken aktivitet det vart här idag

    Själv mår jag bara fint, känner knappt av illamåendet längre, lite olustig kan jag känna mig ibland, men det går ganska snabbt över. Brösten är ömma och sticker lite, har skaffat en bh i bomull utan byglar och annat som stramar och lyfter, urskönt! Rätt trött på eftermiddagen och kvällen, men än så länge håller jag mig vaken på kvällarna utan att somna i soffan. Känner en molande mensvärk hela tiden, antagligen lite växtvärk. 

    Skickar en stor kram till er alla {#lang_emotions_heart}

Svar på tråden Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5