• Mamsie

    Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5

    Mallon skrev 2010-01-30 20:02:28 följande:
    Hej alla! Jag fick en inbjudan från milk and honey att sälla mig till er övriga lite äldre blivande mammor och nuvarande mammor. Jag har försökt "läsa på" i de tidigare trådarna men känner mig en aning yr i skallen just nu av allt jag läst. Ni verkar vara en samling härliga människor och jag ska försöka hänga med i alla fall :) Min historia är ganska knölig men jag ska försöka göra den så kort som möjligt... Fyller 40 i maj och har två barn, tjej som fyller 20 i år och en kille som fyller 11. Båda barnen med olika pappor  - får skylla på att jag startade tidigt :) För 3 1/2 år sedan  träffade jag min nuvarande sambo (tredje gången gillt liksom) och eftersom han inte hade barn och jag kunde tänka mig ett till så bestämde vi, efter ett år (2007), att försöka. Lite bråttom kändes det, han hade passerat 40 och jag närmade mig. Jag slängde pillren och vi körde på... efter någon månad hittade jag en knöl i mitt ena bröst och inom en månad konstaterades en extremt aggressiv bröstcancer. Mitt i operationer och annat upptäckte vi att jag var gravid... och vi hade inget val egentligen, abort var ett faktum och sedan kördes det på med cytostatika, strålning och herceptin. I slutet av maj 2009 var jag helt färdigbehandlad. Den resan är en helt annan historia. En vecka efter avslutad behandling var jag gravid. Ej avsiktligt. I vecka 12 upptäcktes det att det aldrig hade bildats ett foster och trots en enorm rädsla under sommaren för all påverkan av medicineringen, så var det med en stor sorg jag/vi genomgick skrapning etc. Jag trodde inte att jag skulle ha någon fler möjlighet att bli gravid. Så fick jag en mens och därefter var jag gravid igen. Ett otroligt mirakel känns det som och jag är verkligen vansinnigt lycklig! Men jag har varit så rädd under hösten och jag har gått igenom KUB- test och flera ultraljud och lättat kunnat se att hittills verkar allt vara ok med lille knytet. Är nu i vecka 22 och känner att tyngden på axlarna börjar släppa alltmer. Men jag vågar inte vara riktigt lycklig och det vet jag att jag inte kommer att våga förrän jag har honom i mina armar och verkligen ser att allt är ok... ja vid senaste ultraljudet fanns inget tvivel om att det är en liten kille (alternativt en tjej med en otrevligt lång klitoris.. ;) Nu blev det en halv roman i alla fall, svårt att göra denna story kort... Det är min historia och jag är här, dels för att stötta, men även för att bli stöttad. Känner dessutom lite saknad efter andra tjejer i "mogen ålder", det är inte direkt många som är gravida- eller ens funderar på att bli det - i min ålder! Särskilt inte i en så pass liten stad som jag bor i. Passar på att skicka styrka och hopp till de som behöver det! Mallon :)
    Mycket varmt välkommen {#lang_emotions_flower}
    Du har gått igenom en hel del du! Tänk sig att den här lilla knodden ser ut att klara det. Åååh vad ni är värda det! 
    ~ d/f♀ -85, ♂-87, ♀-88, ♂-06 ~
  • Mamsie
    hopp i livet skrev 2010-01-31 13:42:50 följande:
    Välkommen Mallon! Vilken resa du har gjort! Måste meddela att jag fick ett sms som gjorde att jag inte kunde hålla tillbaka tårarna på jobbet i fredags. Min syster har INTE bröstcancer! Det kan hända att hon måste opereras ändå, för hon har en inflammation. Men det känns som "a piece of cake!" Ska snart iväg och shoppa lite inredningsprylar och blommer. Skoj, skoj! Kram från ett vintrigt och soligt Närke!
    Tänk att en inflammation i bröstet kan vara så skönt att ha! 
    Livet är underligt förunderligt ibland.. 
    ~ d/f♀ -85, ♂-87, ♀-88, ♂-06 ~
  • Mamsie
    Mallon skrev 2010-01-31 12:15:47 följande:
    Tack för alla fina välkomnanden! Bellybandit - hahahaha ok tredje pappan till det tredje barnet är väl ingenting men jag antar att uppfostran av 40-talister plus en morfar som präst sitter djupt rotad och tänk också på att jag bara nämnde de karlar jag har barn med (jisses vad det lät bra...). Tack för asgarvet och nog kan jag - på allvar - hålla med om att det (i alla fall för mig) varit en nödvändighet  och nyttigt att byta kuk... (tokfan ;) Efter den "resa" jag har gjort förvånar det mig inte att denna tråd är fylld av både glädje och sorg, däremot beundrar jag er för att ni samtidigt lyckas glädjas med de glada och trösta de deppiga. Det är ingen lätt sak! Skickar styrka till de som behöver det!
    Jag har fått kommentarer från andra som "tjyvläser" i tråden att denna har en totalt annan stämning än i andra trådar med yngre tjejjer. 
    Jag nickar och instämmer. 
    Så mycket kärlek, ödmjukhet, visdom och livsglädje som är samlat här är svårt att hitta på andra ställen. 
    {#lang_emotions_cool} En eloge till oss! {#lang_emotions_cheers}
    Med det önskar jag er alla en god natts sömn. 
    Kram flickor! 
    ~ d/f♀ -85, ♂-87, ♀-88, ♂-06 ~
  • Mamsie
    {#lang_emotions_coffee} Gomorron tjejjor!  {#lang_emotions_coffee}
    Kl 5 var jag kissenödig, hade en barn-arm i ansiktet och blev knäad i revbenen.
    Öppnade ögonen och såg det blonda trollet med sina svepande ögonfransar och den fylliga plutmunnen {#lang_emotions_heart}. Lika bra att kliva upp så jag är pigg när grabbarna har väckning 5:45 Happinness,
    tack för deltagandet. Tiden rusar iväg och hon skulle ha varit 24 år nu
    Vi fick aldrig reda på orsaken - det enda avvikande var att hon var kraftigt tillväxthämmad: 640gr/31cm mot det förväntade 1000g/38cm.

    Teskedsmamman,
    så sant så sant. Jag kände mig gammal när jag var 22. Var trött och desillusionerad - var det det här livet handlade om; att få döda barn, ta hand om sina föräldrars misstag, och att leva i otrygghet?
    Visst hade jag erfarenheter men inte samma livserfarenhet som jag fått med åldern!
    Nu drygt 20 år senare känner jag mig mer levande, lättare till sinnes men också mer härdad och förberedd att klara av all jävelskap i livet.

    Svårt att förklara och det blir bara ett svammel av det *s*
    För tidigt på morgonen för djupare diskussioner. Lagom tidigt för en kopp kaffe till.

    Skål! {#lang_emotions_coffee}
    ~ d/f♀ -85, ♂-87, ♀-88, ♂-06 ~
  • Mamsie
    Goderafton damer!
    milk and honey skrev 2010-02-01 16:26:30 följande:
    www.familjeliv.se/Forum-2-13/m49525723.html hittade den här tråden för de som vill.. handlar om saker inför förlossning..
    Tack! Är som vanligt intresserad av det mesta.

    Bossan, du har så rätt ang tjejjer vs killar i tonåren... Huvvaligen sån skillnad det har varit på mina o syrrans syskonpar. Vi fick killarna -87 och tjejjerna -88. Töserna orsakar oss fortfarande huvudvärk..
    ~ d/f♀ -85, ♂-87, ♀-88, ♂-06 ~
  • Mamsie

    Milk,
    visst är det läckert att köpa bebikläder till sin egen knytt! Efter alla dessa år *s*

    Teskedsmamman; pungdjur


    ~ d/f♀ -85, ♂-87, ♀-88, ♂-06 ~
  • Mamsie
    Hemulan skrev 2010-02-02 08:42:37 följande:
    Nä, det blöder på. Fick tag i farbror doktorn som sa att det nog var en effekt av äl, men då har vi missat att pippa under äl...*surar*
    Jamenvafan Hemulan!..... VARANNANDAG HAR JAG JU SAGT!
    Är inte maken till-gänga-lig så får väl brevbäraren eller hantverkaren duga? {#lang_emotions_dreamer}
    Hmm, ingen brevutdelning under veckosluten? Illa... {#lang_emotions_foot_in_mouth}
    Teskedsmamman skrev 2010-02-02 08:33:18 följande:
    Tackar! Så då var man 40.... *känner efter* Känns inte annorlunda än varken 39, 35 eller 30.... Eller jo, lite, det sägs att jag är visare numera
    {#lang_emotions_cheers} Grattis grattis Teskedsmamman till rätt sida 40 {#lang_emotions_flower}
    Skillnaden är att man inte har lika många misstag kvar att göra *pust*
    Men tro inte att alla misstag är gjorda för det inte! Nooo Way. Lite krydda i livet måste man ha
    ~ d/f♀ -85, ♂-87, ♀-88, ♂-06 ~
  • Mamsie
    Handla/införskaffa bebisgrejer,
    Självklart ska man det!

    Stackars pappan har väl annat att tänka på när han precis blivit pappa. Och ska man måla fan på väggen så kan man lika gärna tänka att barnet kanske behöver pappan de första dagarna. Eller mamman kanske vill ha karln tillgänglig istället för hysteriskt rusandes omkring i butiker och ringandes stup i kvarten o fråga om allt från färg på mössan till babyskyddets egenskaper  

    När jag fick nollsexan så upptäckte jag att det är stor skillnad på BB runtom i landet.
    Vi behövde bara ta med det jag behöver (förutom sjukhusets sexiga nattsärk och blöjtrosor). Och bebisens hemgångskläder förstås.

    Men vissa (framför allt yngre förmågor med första barnet - och första maken) ville ha civila kläder inifrån och ut hela BB-perioden.
    Onödigt att ta hem tvätt tycker jag

    Kolla upp med ditt landsting!
    Jävlar i min låda vad spännande! Jag vill också
    ~ d/f♀ -85, ♂-87, ♀-88, ♂-06 ~
  • Mamsie
    Happiness skrev 2010-02-02 11:13:24 följande:
    Är det inte bättre att mysa varje dag under ÄL? Om man nu har möjlighet lust och ork vill säga. En man kan oxå komma handy
    Om det tvista di lärde...
    Normala karlar ska satsa i kärringen 3 ggr/vecka, eller varannandag. Om man satsar oftare så kan spermiekvaliteten bli sämre/antalet simmare bli för få.
    Nyare studier visar att de med svagare spermier får bättre kvalitet på dem om de satsar dagligen - visserligen färre till antalet men effektivare.

    Så det är bara att välja själv utifrån lust, ork o tillfälle.
    Vi kör varannandags om inte lusten faller på för varjedag.
    Infinner sig inte lusten alls så lockar vi fram den minst varannan dag under perioden 10 dagar efter mens till nästa mens infaller eller min temp tydligt går upp och stannar där.
    ~ d/f♀ -85, ♂-87, ♀-88, ♂-06 ~
Svar på tråden Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5