Inlägg från: KajsaSthlm |Visa alla inlägg
  • KajsaSthlm

    Disneyland Paris - Bra/Dåligt?

    Vi var till Paris och Disneyland med vår dotter som då var 3 år. En riktig toppenresa. Jag skulle tipsa om att inte bo vid något av hotellen ute vid Disneyland. Bo istället i cantrala Paris och ta RER-tåget (motsv. pendel-tåg) ut till Disneyland. Det är supersmidigt, tar ca 25 min och stannar precis utanför entrén. Mycket trevligare att bo Paris och uppleva Paris inne i stan än att bo ute vid Disneyland tyckte vi.

    Paris är faktiskt en riktigt bra stad att semestra med barn. Överallt finns små parker och karuseller som man kan göra små stopp vid. Vi var där senare på våren, i maj, och det var strålande väder så vi köpte pick-nick och satt i gräset eller på bänk nånstans och bara mös. Cafeérna är oftast rätt barnvänliga. Vi hade med någon liten leksak eller kritor/papper så att hon kunde pyssla medan vi satt ned och fikade/åt.

    Var beredd på långa köer på Disneyland. Gå in på Disneyland Paris hemsida innan och planera ungefär vilka saker ni vill åka. De mest populära finns det fast-pass till. Gå dit ta ett fast pass och sen kan man komma förbi vid angivet klockslag och gå förbi köerna. Vår dotter gillade särskilt Peter Pans flygtur. Är man 3 år så räcker en dag på Magic Kingdom mer än väl. Det kan lätt bli överväldigande annars.

    Ett annat tips är att köpa entrebiljetter innan. T ex på websiten eller på Disney Store på Champs-Élysées. Då slipper ni köa för det på plats.

    Hoppas ni får en trevlig resa till Paris!

Svar på tråden Disneyland Paris - Bra/Dåligt?