Inlägg från: Ts Mamma |Visa alla inlägg
  • Ts Mamma

    Februari 2004 kör återigen vidare...

    Efter att ha tappat räkningen på hur många trådar vi har avverkat så kör vi nu vidare här...

    ...vi med barn födda någon gång under Februari månad 2004. Våra små sockersöta bebisar börjar med andra ord närma sig (eller är mitt uppe i) den underbara 6-års (trotsen) åldern!!

    Här pratar vi om allt och ingenting, glädjeämnen, sorger och bekymmer. Ibland pratar vi ofta och mycket och ibland lite och sällan, hur som heslt är alla välkomna och ordet är fritt!!

    Välkommen, gammal som ny!!

    {#lang_emotions_flower}


  • Svar på tråden Februari 2004 kör återigen vidare...
  • Ts Mamma

    Nu fyller våra små (stora!?!!) snart 6-år, hur ser era (deras) plaer ut för firandet?

    Jag vet i sjutton hur stort kalas vi ska ha, får Tova välja så blir det Sveriges största genom tiderna, men det går inte jag med på...{#lang_emotions_wink}

    Vad önskar sig era 6-åringar?? Här är det Pet shops, pet shops och lite mera Pet shops...{#lang_emotions_undecided}

    Hur är era snart 6-åringar annars??

    Tova växlar väldigt just nu, upp och ner som en berg och dalbana, go och gosig ena sekunden och en riktig vildbatting nästa med attityd för alla jag känner.

    Fast oftast så går det bara hur bra som helst att prata med skrutt, känns som om hon har blivit så stor bara...{#lang_emotions_surprised}

    Har era barn varit och hälsat på i Förskoleklassen än förresten??

    Tovas grupp ska gå för första gången nu i veckan, helt plötsligt känsn det som på riktigt att hon faktiskt ska börja där om inte allt för lång tid, helt sjukt!!{#lang_emotions_dreamer}


  • Ts Mamma
    JFL: Jag håller med, känner inte alls för att ha kalas jag hellöer, men jag blir alltid så motiverad när jag och Tova sitter och kollar igenom din blogg på någon rolig tårta...

    I år vill hon ha både cup cakes & tårta, vet i sjutton hur jag ska hinna, men jag får väl göra det ena till släktkalaset och det andra till barnkalaset...

    Vad duktig Elsa är!!!!

    Tova har haft både TV och datorförbud här hemma oxå, hon är så sjukt j*la kaxig att jag inte vet vad jag ska ta mig till ibland. Och fullt med knäck i båda öronen emellanåt så jag sliter mitt hår, jag kan prata med henne och hon sitter och tittar rakt på mig men hon bara vägrar svara och när man säger "Svara när jag pratar med dig!" Så får man till svar "Ja, men jag kansk einte hade någon lust...." eller "Jag tänkte ju, tror du jag kan prata då eller!?" *suck*

    Men, men det ger sig väl kanske de med, någon gång, med lite tur...

    Kram på dig!
  • Ts Mamma
    Docendo díscimus skrev 2010-02-05 12:31:42 följande:
    Linnéa är för rolig också - hon säger att hon hatar mig och hon älskar pappa.


    Tova önskar sig mest av allt just nu en ny Mamma, en som inte borstar hennes hår...{#lang_emotions_dreamer}

    Passar på att Gratulera alla februari barn här då jag inte kommer komam ihåg alla de dagar de fyller (eller har fyllt.... ) så ett stort GRATTIS till alla barn från mig & Tova!!
  • Ts Mamma
    Docendo díscimus skrev 2010-02-26 12:13:22 följande:
    Mit dilemma är det här.Skulle ni utsätta era barn för motsvarande?www.familjeliv.se/Forum-3-169/m51036853.html
    Aldrig, jag tror inte ens att Tova hade velat gå om hon ens fått inbjudan, hon är själv noga med att bara väla att gå på de kompisars kalas som ho ntycker om och som är snälla... Hade hon endå velat hade jag sagt blankt nej.
    Teskedsmamman skrev 2010-02-27 22:42:34 följande:
    Jupp Vecka 17 imorgon...
    Grattis!!!!!!!! Vad roligt!!!
  • Ts Mamma
    Docendo díscimus skrev 2010-03-01 20:46:04 följande:
    vAD GÖR MAN? Sofia 8 år ville gå över en traffikerad korsning och var precis att gå över vägen - då jag tog tag i hennes arm. Hon blev stört arg och grinig och ville inte alls komma in. Hon påstod att jag alltid river i henne dvs armen. Eftersom grät högt så kom en tant förbi och gav mig en dödablick. Jag sade den vägen vid korsningen ska hon inte gå själv över - men hon vill inte höra och inte ens höra att även vuxna gör fel.Jag misstänker att tanten har anmält mig - vaed gör man?
    Jag vet inte riktigt vad man ska göra, jag hade nog låtit min 8-åring gå över vägen förutsatt att det var ett övergångsställe/rödljus.

    En anmälan av det slaget (om det gjorts en anmälan alltså) kommer ju leda till en utredning (om de inte lägger ner den innan, känns inte riktigt som en verklig anledning att bygga en oro värd en utredning på) där de snart (förutsatt att inget annat, värre kommer upp) kommer komma fram till att du inte gjort något fel och utredningen läggs ner så jag skulle nog ta det med ro.
  • Ts Mamma
    Docendo díscimus skrev 2010-03-01 20:46:04 följande:
    vAD GÖR MAN? Sofia 8 år ville gå över en traffikerad korsning och var precis att gå över vägen - då jag tog tag i hennes arm. Hon blev stört arg och grinig och ville inte alls komma in. Hon påstod att jag alltid river i henne dvs armen. Eftersom grät högt så kom en tant förbi och gav mig en dödablick. Jag sade den vägen vid korsningen ska hon inte gå själv över - men hon vill inte höra och inte ens höra att även vuxna gör fel.Jag misstänker att tanten har anmält mig - vaed gör man?
    Glömde en sak, jag hade självklart pratat med 8-åringen om varför jag gjort så och att hon måste förstå att man kan inte säga/göra vad som helst var som helst för det kan bli fel då...
  • Ts Mamma
    Docendo díscimus skrev 2010-03-02 16:22:25 följande:
    Det är en obevakad korsning med hållplats.Jag förklarade för Sofia tre timmar senare - men att diskutera det med henne direkt är det lönnlöst.
    Är det övergångsställe??

    Jag hade nog som sagt var låtot henne gå över själv så jag har lite svårt att sätta mig in i det, men bra tat ni pratade om det efteråt i alla fall...
  • Ts Mamma
    Docendo díscimus skrev 2010-03-03 22:08:35 följande:
    Ts Mamma - du skulle ha sett bilen sombara dök upp och hur jag bara tog tag i henne av ren reflex.Övergångställe är det inte - för två månader sedan höll någon på att bli överkörd - men inbget hände.
    Är det inget övergångsställe så skulle jag ha reagerat precis som dig, jag hade blivit galen!

    Men med övergångsställe tycker jag en 8 åring ska klara att gå över, men det är ju stor skillnad på att gå över en väg om det är det eller ej.

    Hade läst lusen av T om hon som 8 åring går rätt ut i gatan, hade någon sur tant gjort en anmälan baserat på det och på vad min dotter säger då så hade hon oxå fått veta att hon lever och jag ahde gladeligen visat SDoc precis vad jag gjort och sagt, det handlar ju om att man blir rädd och att man fgör det för att "rädda" sitt barn..
  • Ts Mamma
    Enyana skrev 2010-03-29 21:41:59 följande:
    Här var det lugnt! Idag har vi varit på 6-årsbesiktning av Ella... ...nu är hon 128.4 cm lång och väger 32.1 kg...mammas "lilla" tös...:-P Nåväl, så länge hon håller sig inom normalkurvan så är det ju bra... Allt väl med er andra?
    Här är allt kanon...

    Tova var på 5½ års kontroll i höstas, hon vägde då 16,2 kg och var 107cm...

    Här har Tova börjat hälsa på i Förkoleklassen med sina kompisar, hon längtar så...

    Va på föräldramöte ang. fsk.klassen i förra veckan, en stor klass blir det, 25 barn...:-O

    Annars är allt som vanligt, jobb, skola, förskola, stallet, balett och ja allt vad det är...
Svar på tråden Februari 2004 kör återigen vidare...