Inlägg från: Ladycocos |Visa alla inlägg
  • Ladycocos

    Antikrundan snackar vidare...

    STORT grattis till Irene och Lillkillen!!! Helt underbart att alla smårundorna äntligen är här! Irene, jag ser fram emot att höra mer!!

  • Ladycocos
    {#lang_emotions_flower} Minnie!!! HURRA för er!!!!!!!!!! och för er också Timmy!! {#lang_emotions_flower}

    Ang diskussionen om sova hela natten. Jag märker också att det är många som vill få väldigt små barn att sova hela natten utan mat.. Återigen så börjar jag fundera på vad de hade för förväntningar på att få barn...

    Här jobbar vi vidare på projekt Sova hela natten utan alltför många uppvak Kan bara konstatera att det går LYSANDE!! Från att ha vaknat med ca 1,5 timmes mellanrum och vilja tutta så vaknar Elias nu 2 ggr per natt för mat, vilket är helt ok enligt hans trötta mor.

    Första natten var INTE rolig!! Man känner sig som en rätt usel mor när man får dem att gråta över utebliven tutte.. Men han somnade redan första natten om kvickt, efter bara ca 5 min. Sen så gick insomnandet bara bättre och bättre.. Jag kör med att inte ta upp honom, utan bara lägga honom på sidan, hålla om honom med händerna, buffa honom lite stilla och shhhh:a honom rätt högt.

    Jag håller med om att det ska kännas bra att trappa ner på amningen, vill man amma så gör det!! För mig handlade det om att han faktiskt inte behöver det, och jag började märka att han bara snuttade lite mysigt innan han somnade om, åt inte ordentligt.. dessutom så har han själv gjort valet att inte amma dagtid, och han äter ju stora lass dagtid. Häromkvällen så lassade han in rejäl middag, avslutade med ca 0,5 dl puré, sen åt han nästan en dl gröt precis innan han somnade kl 19. Kan inte vara hunger som ändå får honom att vakna nästan prick kl 21 varje kväll! Men peppar peppar, igår sov han över även det vaknande, och har sedan sovit i 3-timmars pass (hmm minns en avlägsen tid där 7 timmar sammanhängade var ett måste för mitt välbefinnande...)

    Jag skulle dock aldrig börja trappa ner på amningen nattetid för enbart min skull, jag känner ju att han är redo, vilket jag får bekräftelse på när han somnar om så fort. B Klein, åhh vad jag känner igen det där med lite kritik mot att man använder sömnmetoder!! Men även jag känner måånga som har svårt att få stora barn att somna, de måste sitta hos dem länge, de vaknar ofta nattetid etc. Alla gör som de vill, men så vill jag inte ha det i framtiden!!

    Det som är jobbigt här nu är att Elias fortfarande har jätteproblem med magen. Stackarn trycker och trycker, så pass att han ibland gråter och ändå kommer bara små hårda kluttar {#lang_emotions_cry} Har under veckan testat lite olika saker i samråd med BVC, men utan framgång... Han äter tex ca 1 dl hemmagjord katrinplommonpuré varje dag... Ska prata med dem i morgon igen, nästa steg blir nog att prova ut en lämplig dos Laktulos...

    Tips: flera är ni som ondgjort er över strumpor som inte sitter kvar.. Här kör vi ofta med lite för långa byxor! funkar jättebra till att hålla de små fossingarna varma. och E kan fortfarande pilla fram ett par tår att gnaga på

    Elias och jag hakar på efter era berättelser om babysim, 18 feb börjar vi en 10 veckos kurs! Ska bli jätteroligt! Vad använder ni för simblöja? eller heter det simbyxa?? Timmy! Se där, en positiv sak med att bo där du bor! 50 kr gången är ju härligt billigt!!! här kostar 1 gång 120 kr!!!!!!!!!! hittade kurs i Mjölby och behöver "bara" betala 900 kr för 10 ggr
  • Ladycocos
    Minnie69 skrev 2010-01-21 16:22:13 följande:
    Nyvaken Minnie tittar in. I natt var det livat som vanligt . Inget skitande = inget sova, bara skrika/gråta.
    Minnie!! Hav förtröstan! It can only get better!!!

    Sällar mig till skaran av BARNMISSHANDLARE!! Jisses så hemsk mamma är när det ska droppas koksaltlösning ur lilla näsan, eller då hon försiktigt försöker ta bort den värsta geggan med en tops!!!

    Har sett ett par trådar där de präktiga mammorna påstår att de ALDRIG skulle tvinga sitt barn till något..... hmmm undrar vem som är den sämsta mamman, den som låter sitt barn vara helt toktäppt och snorig eller den som TVINGAR på sitt barn lindring... Eller är det så att sådana präktiga mammor inte riktigt finns??
  • Ladycocos

    Lyckoprinsessan. Här finns ännu en flaskhatare! Jag har i stort sett gett upp och försöker se det som "jaja, han behöver ju inte flaskan för sin överlevnad". Men visst vore det praktiskt!! Framförallt så är det lite knepigt att ge honom vatten skedvis.....

  • Ladycocos

    Kära Antikrundor!! (hmm... vi är ju inte runda längre

    Vad sägs om födelsedagsfirande? Vår kära tråd fyller ju snart 1 år. Jag tycker att det vore värt att firas med ett tårtkalas!

    {#lang_emotions_cheers}

  • Ladycocos

    AnnaGee. katrinplommonpuré ska vara det bästa. Gör din egen så får du bättre effekt än av den köpta (lägg katrinplommon i blöt i lite vatten, micra 2 min, mixa med vatten till bra konsistens).

    Sen så har Nestlé en gröt för hårda magar:
    http://www.nestlebaby.com/se/baby_nutrition/products/product_detail.htm?stage=2&r=134&pci=3
    Missa inte, som jag gjorde, att man behöver blanda den med ersättning eller modersmjölk för att bli korrekt näringsmässigt..

    Sen så finns det på Apoteket en ersättning som heter Bifidus, som är lite laxerande. BVC rekommenderade mig att servera den på gröten..

    Misströsta inte med maten! Han kommer igen.. lirka lite med goda fruktpuréer så lossnar det nog snart igen! Elias, som ändå är en storätare, kan oxå ha dagar då han flyr skeden och inte alls är intresserad av käk.

    Timmy: Skoj att du oxå är tårtsugen... har du några planer på att besöka storstaden inom kort?

  • Ladycocos

    Grattis till Gaphalsen på 4-månadersskrikdagen

    "Delfintjuten" har även Elias! Fick hans lilla kusin att gråta varje gång under julen... E använder dem när han är glad och uppspelt

  • Ladycocos

    Fråga: Vad har ni köpt för simblöja?

    Ang att testa en smak i taget. Jag har bevis för att barnet själv styr vad de vill ha. Elias har sedan dag 1 slukat allt (nästan) som serverats! Han är av åsikten att Mat Är GOTT!! Det enda han spottat ut är potatispuré och ärtpuré!

    Även päronpuré är lösande, medan banan stoppar....

  • Ladycocos

    Ang trådens födelsedagstårta: Vi är nu ett par stycken som är sugna på en bit.. Ska vi försöka få ihop ett När och Var?

  • Ladycocos
    AnnaGee skrev 2010-01-24 18:49:48 följande:
    Ladycocos: Vi köpte simbyxorna på Lekia i Sickla för ca 150 kr. Igår på babysimningen sålde instruktören badbyxor och det fanns även till utlåning. Tror att  Babyland och Babyproffsen säljer badbyxor.Babysim verkar ha haft en annan positiv effekt, nämligen att gossen sov ända
    ? Är det en "flergångsbyxa"? Jag trodde mig ha sett någon form av blöja som funkar för simning....
Svar på tråden Antikrundan snackar vidare...