Inlägg från: AnnaGee |Visa alla inlägg
  • AnnaGee

    Antikrundan snackar vidare...

    Bambu: Tack för att du fixade så att vi kan snacka vidare

    Timmy: Hoppas hoppas att det håller på att vända för er.

    B. Klein: Igår kväll gav jag en halv smakportion av Neslés milda havregröt. Nu vet jag inte om det var på grund av gröten, men den lille sov fyra timmar i sträck! Imorse gav jag åter en halv smakporion spetsad med lite aprikospuré. Just nu blir han matad med ännu en porion. Ett tips: Om man lagar gröten enligt anvisningen på paketet, blir det ganska tjock. Jag spädde ut den med lite Nan modersmjölksersättning. Då blev den lättare att ta i munnen. Han gillar gröt!!! Kul att få höra hur det går för dig när du introducerar gröt.

  • AnnaGee

    Grattis Irene!

    Nu verkar vi alla vara i mål och tänk, vi har alla fått än så länge fått friska barn. Våra barn har ju kommit till på olika sätt, genom IVF, efter upprepade missfall, mer eller mindre jobbiga förlossningar men mår alla bra.

    Illernos: Precis som du, kämpar jag på med barnolja och luskam. Har köpt hem starkare doningar för att ta till om skorven inte ger med sig.

  • AnnaGee

    Minnie och Timmy: GRATTIS till era sovande töser, det är stooort!!!!

    Illernos: Jag ska också ha besök och laborerar hej vilt bland Antikrunderecepten. Satsar på snabblagad citronfisk. Testade rotfruktssoppan härom dagen och den var en höjdare.

    Tack för alla bra recept!!!

    Idag var jag på BVC och gossen har vuxit 5 cm på en månad. Nu vid 4-månaders ålder är han 68 cm lång och väger 7275 g.

    B Klein: Hur är längd-och viktstatusen för din gosse nu? Det verkar som att pojkarna hittills har följts åt vad gäller längd och vikt.

    För övrigt är både mitt huvud och bostaden full med gröt. Det mumsas och kladdas gröt och jag märker att gossens sömn blir bättre. Nu har han sovit tre sammanhängande timmar flera nätter i rad. Håller med ovanstående, att sömnbrist är att likna vid tortyr.

  • AnnaGee

    BAKSLAG HÄR! Min pojke gillade ju smakportionerna av gröt till en början, bara en tesked åt gången. Så skulle pappa testa matningen och slevade i gossen så mycket gröt att han fick kväljningar. Nu vill lillkillen inte alls ha gröt och skriker så fort jag närmar mig med skeden. Det betyder åter igen varannan timmes amningar och uppvakningar om nätterna. Tänker på dig Lyckoprinsessan, lite liknande läge här. Antar att det gäller att försöka och försöka igen.........

    B Klein: Våra pojkar har lite liknande kurvor ser det ut som. Kul att du berättade.

    Ladycocos: Visst hade du något bra knep mot förstoppning hos bebisar? Började med lite katrinplommonpuré idag, få se om det hjälper.

  • AnnaGee

    Idag var det vår tur att börja babysim. Jag var mest orolig för att Ladycocos katrinplommonrecept skulle ge utdelning i bassängen, men lyckligtvis väntade sonen tills vill kom hem. Han verkade tycka att simningen var rolig och var alldeles till sig i bassängen. Jag som har en osocial ådra tyckte väl inte att det var lika kul att vistas bland ett gäng barnfamiljer i en trång pool, men maken tyckte att det var desto roligare. Precis som du Kleopatra, hade jag önskat lite mera teori och information. Idag fick vi lära oss olika praktiska grepp i bassängen, så teorin kanske kommer vid senare tillfälle.

    B Klein: Kul att K gillade potatisen. Jag ska testa på min K så snart som han har vant sig vid gröten. Fick lära mig på BVC i veckan, att när den ena maträtten är inkörd, kan man börja med den andra.

  • AnnaGee

    Ladycocos: Vi köpte simbyxorna på Lekia i Sickla för ca 150 kr. Igår på babysimningen sålde instruktören badbyxor och det fanns även till utlåning. Tror att  Babyland och Babyproffsen säljer badbyxor.

    Babysim verkar ha haft en annan positiv effekt, nämligen att gossen sov ända fram till kl. 06,00 imorse utan uppvakningar under natten. Det har aldrig tidigare hänt! Han var nog helt utmattad efter gårdagens äventyr. Underbart att själv få vakna utsövd. Hade nästan glömt bort hur gott det känns.

  • AnnaGee

    Ladycocos: Det är som badbyxor i kraftig plast. Man knäpper fast dem så att eventuellt bajs inte kommer ut. Aha, "flergångsbyxan" har jag inte sett, men låter som en smart idé.

    Katalina: Vad roligt att läsa en rapport från dig. Roligt att du och tvillingarna mår bra.

  • AnnaGee

    Irene: Grattis igen till din lille Wiggo. Vad fin han är!

    Kleopatra och Ladycocos: Kul att ni har kunnat släppa loss på party. Jag gjorde detsamma helgen innan och oj vad det kändes ovant att gå hemifrån utan bebis.

    B Klein: Sönt att K har hittat magläget. Sovandet efter babysimningen återgick till det "normala" efter ett dygn, men jag fick i alla fall sova ut en heel natt.

    Ses också gärna nästa vecka, kan ej torsdagen då svärmor kommer på besök från Värmland. Hur ser det ut för er i början av veckan? Jag fixar gärna något att äta eller tårta. Vi kan hjälpas åt B Klein. Hörs vidare!

  • AnnaGee

    Vad roligt det ska bli att ses snart igen och att flera av oss verkar kunna. Apropå mammografi, jag fick också en kallelse som jag ringde och avbokade p g a amningen. Min känsla var mest, att det är skönt att slippa på ett tag eftersom jag är så jäkla sjukvårdsrädd.

Svar på tråden Antikrundan snackar vidare...