Inlägg från: Heldiggrisen |Visa alla inlägg
  • Heldiggrisen

    Min dotter hade sönder ett annat barns glasögon. Vem har ansvaret?

    Miew skrev 2010-01-18 19:02:14 följande:
    Jag skulle ha betalat nya glasögon. Om det var mitt barn som gjorde så att de gick sönder så är det självklart mitt ansvar att se till så den andra flickan får nya. Skulle du gjort det om det var i en lekplats på fritiden?Om det går på deras försäkring så skulle jag betalat självrisken.
    Då hade man ju själv haft koll. Det känns enligt mig helt fel att ts ska betala när det kanske beror på fröknarnas ouppmärksamhet. Jättekonstigt att ni ska betala dem. Jag trodde inte ens att förskolan fick berätta vem som hade sönder dem...
  • Heldiggrisen
    luvah33 skrev 2010-01-18 19:21:13 följande:
    Men hur ouppmärksamma fröknarna än må ha varit så var det fortfarande ts barn som puttade. Man får inte puttas, och man ska inte leka så våldsamt att barnen ramlar o skadar sig (eller sina saker). Man bär som sagt alltid det yttersta ansvaret för sitt eget barn..
    Jag är oenig. Gäller det ett större barn som gör det med flit, självklart. Men inte när det gäller en knapp tre-åring. Glasögon går lätt sönder, så är det. Kläder kan gå sönder på dagis också, sån är det. Och enligt mig kan man inte skylla på andra barn (små barn) vid några såna tillfällen.
Svar på tråden Min dotter hade sönder ett annat barns glasögon. Vem har ansvaret?